Witam I ja skromnie przedstawię w tym dziale swój sprzęt.
[size=15]YAMAHA Power Recording Custom[/size]
Konfiguracja: Tomy 10x9, 12x10, 13x11, Floor Tom 16x16, Centrala 22x18
+ werbel Yamaha Brass 14x6.5
Na tym zestawie ćwiczę w domu, w piwnicy do ćwiczeń używam blach:
Paiste 3000 Medium Hi-Hat
Paiste 602 Formula 20 Medium Ride
Paiste 602 Formula 20 China Type
Paiste 602 Formula 16 thin crash
Paiste 3000 Thin Crash 18
Fotki z sesji nagraniowej
Na fotkach widoczne blaszki Zildjian, Sabian i werbel Yamaha Anton Fig, dokładniejszy opis niżej.
[size=15]Sonor Force 3007 Natural Maple[/size]
Zestaw posiadam od dłuższego czasu, zagrał już wiele koncertów i spisał się bardzo dobrze Jest w salce prób i na nim gram próby z zespołem.
Jak tam podobają Ci się paisty 602? Wg. mnie zamiatają połowę topowych współczesnych serii.
Wg. mnie bardzo ciekawe blachy, 602 jak i 3000, chociaż wolę A Customy, 602 są bardzo ciekawe, najbardziej podoba mi się ride i china, bo crasha 16" mam wyciętego i brzmi średnio.
Cytat
bardzo ładny zestaw.
Cytat
Swietna Yamaha, szczegolnie werbel.
Dziękuję, dziękuję
Cytat
Jak Ci się Anton Fig sprawuje?
Anton Fig - świetny werbel. Ciepły, bardzo uniwersalny, jak dla mnie bomba
Najlepszy werbel klonowy na jakim grałem, miałem okazję opukać Pearla sygn. Dennisa Chambersa i uważam, że Anton Fig brzmi o wiele lepiej, duży wpływ na brzmienie mają tu drewniane obręcze, bardzo fajna sprawa. Osobiście mogę polecić ten werbel
Mała zmiana w Yamaszce - załorzyłem nowe naciągi, na centralkę Remo Powerstroke3 Clear z łatką Falam Slam i na rezonans tez Powerstroke3 czarny z dziurą, a do środka dałem poduszkę tłumiącą Evansa Teraz centralka ma kopa ;D
A na tomy Remo Emperor Coated... To jest to brzmienie, którego szukałem
Dzisiaj były nagrania na Yamaszce, a więc są i fotki, aktualizacja fotek w 1 poście
Za kilka dni postaram się wrzucić nagrania Nagrywałem na werblu Yamaha Anton Fig i zestawie blach który zabieram na koncerty i gram na próbach, czyli Zildjiany A Custom i China Sabian AAX.
A dla zainteresowanych: Pilnie sprzedam werbel Pearl Chad Smith 14x5 w dobrej cenie, proszę pisać na gg/pw z propozycjami cenowymi, okazja na super instrument w bardzo dobrej cenie
Ostatnio zmieniony przez andy94 Wto 27 Lip, 2010, w całości zmieniany 2 razy