Centralka 22"x17" - Evans Emad+Remad
Tom 10" - Remo Emperor+Diplomat
Tom 12" - Remo Emperor+Diplomat na tomach i kotle Evans Gring`i
Kociol 16" - Remo Emperor+Diplomat
Werbel 14"x6,5" Remo Ambassador+Evans Hazy 300
Oblachowanie:
Zildjian A Custom mastersound hi-hat 14"
Zildjian A Austom Crash 17"
Zildjian K Custom Dark Crash 17"
Paiste Dark Energy Crash Mark I 16"
Meinl Mb20 Rock Splash 10"
Meinl Thomas Lang Filter China 14"
Sabian HHX China 18"
Sabian HH Rock Ride 22"
Hardware
Stopa Tama Hp300Tw + Bijaki Iron Cobra
Statywy Basix,Pearl,Premier,Giblartar
co do przejsc to cale zycie tak gram i jest mi super wygodnie
A Custom Mastersound mnie bardzo milo zaskoczyl przy pierwszym uderzeniu jak przyjechala za oceanu zakochalem sie w tej blaszce . Ma bardzo szeroki zakres dynamiczny nie spotkalem takiego w zadnym hi-hat`cie co do tej pory ogrywalem - mozna wyciagnac z niej od bardzo cichego piano po ultra brutal grind loud szatana granego zza lokcia
Co do Paiste wymienilem sie za Meinla Mb20 18"Medium-Heavy crash i z poczatku trudno mi sie bylo przestawic bo potrzebowalem czegos lzejszego ale z czasem zaczalem sie zdurzac co raz bardziej w tym talerzu troche przypomina brzmieniem a nawet bardzo K Custom Dark Crasha ale jednoczesnie ma ten swoj niepowtarzalny charakter "ciemnej energi" ktory go wyroznia Blaszka pelna indywidualnosci nie tam jakis klon .
Od zawsze bylem zwolenikiem jasnych blach (stad ten A custom) ale jak pogralem na tych dwoch Crasha to chyba przeszedlem w pelni na ciemna strone mocy
filerchinki sie raczej nie bede pozbywal narazie to jedyna blaszka na ktorej sie zachowal autograf T.Langa
co do zmiany brzmienia to nie mam pojecia bo od razu jak beczki przyszly to mialem juz zakupione naciagi wiec nawet nie marnowalem sil i bebnow na zakladanie fabrycznych
reggae jeszcze nie gralem z zadna kapelka ale ogolnie to ciezsza muza rock heavy m troche pogresywne klimaty tez troche bluesa.
A no pikna a bialych nie lubie mialem brac niebieska z poczatku troche zalowalem ale ostatnio jakos polubilem bardzo te kolory
to nie jest niebieska, tylko ocean blue! i jest to najladniejszy kolor ze wszystkich 4 dostepnych w tour customach, chociaz zanim zobaczyłem go na żywo podczas kupowania to byłem pewien że kupie biały