Witam wszystkich i pozdrawiam! J :shock: :grin: :shock: estem nowy na forum.
Wielce fajowski zestaw! Pół roku temu kupiłem werbel 13x7 Pearla, taki jak Twój - świetny instrument.
A co takiego w tych presonusach się psuło najczęsciej?i czy jest to usterka która nie wymaga drogiej naprawy?
BO szczrze mówiąc trochę sie zmartwiłem twoją wypowiedzią.
Pozdrawiam
Myślę że nie masz już się czego obawiać. Wszystkie awarie miały miejsce ok 2 - 3 tyg po kupnie. Skoro nie posypał ci się do tej pory to będzie ci służył. Swoją drogą jeśli kupowałeś w USA to sporo ryzykowałeś, ja elektroniczny sprzęt wolę w europie nabyć co by z gwarancją problemów nie było. Co do usterki to urządzenie przegrzewało się solidnie i wyłączało automatycznie po 20 min pracy i tak za każdym razem. Zarejestrowanie jakiegoś instrumentu było niemożliwością. Ale tak jak piszę, wszystkie te usterki wychodziły niedługo po kupnie więc nie powinno ci się nic stać z presonusem skoro do tej pory działa bezawaryjnie.
Ostatnio zmieniony przez jankes Sob 29 Lis, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Zawodowo ! Podoba mi się Twój styl grania - czujesz to ziom ;] W ogóle bębny zarąbiście brzmią. Jakich naciągów użyłeś na tym nagraniu? - wykażę się kreatywnością, oryginalnością i kupie sobie takie same
Oto moja nowa niunia
Niestety musiałem poświęcić Refa ale nie żałuję, gdyż ten werbelek mącił mi w głowie już od wielu lat. No a brzmienie to co tu dużo mówić: Mój ideał!!!
Witam,
i gratulacje, jaki to jest rozmiar? 14 x 6,5
Podobno mam jakiś werbelek po Tobie?
Mam też jeden Yamahy klonowy (D.Weckl 14x5) i brzozowy 14x5,5 (chyba?) i nie wiem który lepszy, ale ten Twój to absolutna klasyka (była nawet wyprzedaż w perkusje.pl i podobny był za coś koło 1700 PLN)
Pozdrawiam
Misiu68
Witam,
i gratulacje, jaki to jest rozmiar? 14 x 6,5
Podobno mam jakiś werbelek po Tobie?
Mam też jeden Yamahy klonowy (D.Weckl 14x5) i brzozowy 14x5,5 (chyba?) i nie wiem który lepszy, ale ten Twój to absolutna klasyka (była nawet wyprzedaż w perkusje.pl i podobny był za coś koło 1700 PLN)
Pozdrawiam
Misiu68
Dokładnie! Jest to rozmiar 14x6,5 kolor Vintage Natural
Tak miałem kiedyś ten werbel Birch Absolute 14x5,5.
To że to klasyka to masz absolutną rację. Jest on bardzo ciężko dostępny gdyż prawdopodobnie Yamaha ich już nie produkuje, i albo jest ich tak mało, albo nikt ich nie sprzedaje gdyż są takie dobre , bo nigdzie nie można ich dostać chyba że w MemphisDrumShop jest jeden za 900$.
A co do Perkusje.pl to był werbel Yamahy ale zupełnie inny model-jakaś sygnatura niemieckiego bębniarza. Pozdro
_________________ Mr. Edward
Ostatnio zmieniony przez mr. Edward Wto 28 Kwi, 2009, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Rhytm is a way to transmit a description of experience
in an emotional and not abstract way.
It is more than a metaphor:
It is a physical experience as real as any other.
Ja(zz)centy
Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009
No Edziu, daleko do Ciebie (Nysa-Opole) nie mam to moze bym sie kiedys wprosil w weekend pograc/posluchac werbelka? zabralbym MMX-a to bysmy oba porownali na zywca (rowniez 6,5" wiec porownanie byloby raczej zasadne z racji materialu i gabarytow), moze cos by sie nagralo, umiescilo porownanie itd?
Nawiasem mowiac jako fan yamahy od lat 90 marzylem o tym werbelku (ach te lugi... w nowym modelach - w porownaniu z tymi z lat 90 - lugi sa... brzydkie)
Gratulacje!
No Edziu, daleko do Ciebie (Nysa-Opole) nie mam to moze bym sie kiedys wprosil w weekend pograc/posluchac werbelka? zabralbym MMX-a to bysmy oba porownali na zywca (rowniez 6,5 wiec porownanie byloby raczej zasadne z racji materialu i gabarytow), moze cos by sie nagralo, umiescilo porownanie itd?
Nawiasem mowiac jako fan yamahy od lat 90 marzylem o tym werbelku (ach te lugi... w nowym modelach - w porownaniu z tymi z lat 90 - lugi sa... brzydkie)
Gratulacje!
pozdrawiam,
Jacek
Nie widze najmiejszego problemu, choć pewnie znajde troche czasu dopiero w lipcu gdyż teraz mam straszne zamieszanie w życiu i mam bardzo mało czasu. Ale tak jak mówiłem na wakacjach zapraszam serdecznie. Pozdrawiam