Piękne,
mam podobne ustawienie setu i blach teraz ale brakuje mi paru elementów no i bęben mam nie ten (niestety) ale powiedz bo nie widzę chiny, nie uzywasz?
Btw. Edziu, znudzil ci sie Hip Gig, ze go sprzedajesz? Ja byl kupil, ale tylko ten twoj customowy werbelek
Znudzić się nie znudził ale kasy potrzebuje gdyż kupiłem mikrofony i interfejs do nagrywania bębnów no i niestety trzeba było się pozbyć najbardziej zbędnych rzeczy:(
Znudzić się nie znudził ale kasy potrzebuje gdyż kupiłem mikrofony i interfejs do nagrywania bębnów no i niestety trzeba było się pozbyć najbardziej zbędnych rzeczy:(
Sam teraz będę sobie kupował mikrofony i coś, żeby sie nagrywać. Mikrofony już raczej mam upatrzone, tylko właśnie nie mam pojęcia jaki interfejs kupić. Mógłbyś napisać co wybrałeś, lub co ewentualnie mógłbyś polecić?
Sam teraz będę sobie kupował mikrofony i coś, żeby sie nagrywać. Mikrofony już raczej mam upatrzone, tylko właśnie nie mam pojęcia jaki interfejs kupić. Mógłbyś napisać co wybrałeś, lub co ewentualnie mógłbyś polecić?
Kupiłem Interfejs PreSonus FireStudio Project po okazyjnej cenie a mikrofony to podstawowy set Shura + Shure Sm57 na werbel.
Ponoć świetny sprzęt! Zobaczymy:)
Kupiłem Interfejs PreSonus FireStudio Project po okazyjnej cenie a mikrofony to podstawowy set Shura + Shure Sm57 na werbel.
Ponoć świetny sprzęt! Zobaczymy:)
Bardzo dobrze wybrałeś. Shure'y są niezawodne, na PreSonusie(modelu Firepod) nagraliśmy demo naszej kapeli, zadziałał tak, jak powinien. Nie zawiedziesz się. Jeśli będziesz miał pytania odnośnie nagrywania, daj znać. Podziele się swoją wiedzą
Witam! Jak obiecałem wrzuciłem parę fragmentów mojego pierwszego nagrania, gdyż dopiero teraz krok po kroku rozkminiłem o co chodzi. Podłączyłem mikrofony i postanowiłem nagrać coś do podkładów weckla i vienna big band. Oczywiście jest dużo wpadek i nierówności ale to tylko było nagrane na próbe! Dodam że nie zastosowałem żadnych bramek ani kompresorów itp. ponieważ po prostu jeszcze nie wiem jak to się robi. W nagraniu ustawione są tylko poziomy i to wszystko wiec brzmienie jest naturalne tak jak leci z mikrofonów i moim zdanie już to bardzo fajnie gada.
Sorry ze w takich fragmentach to zapodałem ale strasznie mi net zamula i musiałem to jakoś podzielić a też nie chciałem w mp3 bo dużo straciłoby na jakości. W każdym razie słuchajcie i oceniajcie:)