Po prawie roku od zakupu wreszcie zebrałem się, żeby zaprezentować sprzęt
Banioki: Yamaha Stage Custom Fusion 22, 12, 14, sd 14 stalowy oraz tom 10 SC Advantage - wszystko Natrual Wood.
Naciągi: Evans G2, Genera Resonant, HD Dry, Hazy 300 oraz Aquarian SK II + RSM i łatka Remo Falam Slam
Blaszyska: Sabian AAX Stage 14, 16, 10; AA 20 oraz Paiste 502 china 18 (niedawno pękła toteż lekko cięta)
Statywiska: Gibraltar seria 5600 - hat, prosty, łamany, werblowy; seria 6600 łamany; ramię na clampie; clampy Gibraltar i Yamaha i Dixon
Stopisko: Pearl Eliminator na łańcuchu
Siedzisko: 014 TD xisaB - od tyłu bo tył na przód je stawiam
Pały od Barkera, bo w promocji były. Generalnie koło 5B zazwyczaj.
Do tego metronom Boss DB-30 i clave block Pearl (pomarańczowy - low), którego jeszcze nie mam kaj powiesić.
Fociska:
Ze zdjęciami skromnie, nie miałem statywu. Na pierwszej fotce blachy wyszły parasolkowato, ale to jakiś przypadek, bo generalnie tak źle nie jest.
Chinka ekstra, nie bez powodu szwajcarska 502ka jest chwalona. Ma już ładnych parę lat, nie wiem czy nie z 10. Po wycięciu właściwie nawet nie słychać zmiany, może minimalnie bardziej blaszana się zrobiła. Generalnie dobry rimshot z tą osiemnastką to jest to
Serdecznie zapraszam, tylko uprzedź cobym na pewno miał czas i może trochę podstroił to dziadostwo, bo nie miałem ostatnio czasu i jest masakra
Nagraj właśnie ! Ja mam z Stage Custom takie odczucia, ze tomy graja prawie jak z Collectorsa, są cieplutkie i dzwięczne Zas stopa to totalna klapa, taki karton...możesz skontrować ?
_________________ SPRZEDAM:
1. Obręcz Pearl 14' (8 śrub)
Z tomami się zgadza, nawet jeśli ich jeszcze nigdy porządnie nie nastroiłem . A centrala? Przy tym naciągu i tej łatce jest twardo i z klikiem, selektywnie. Z drugiej strony na tej samej sali jest druga SC, tym razem Advantage, z centralą 20 cali - jednowarstwowy Emad, zero tłumienia i jest długie i niskie wybrzmienie. Potencjał jest spory. U siebie muszę wywalić delikatne tłumienie, bo aż za krótko mi to teraz brzmi.
Niestety porównanie mam głównie z Amati, więc kartonem bym tego nie nazwał. Może jakbym ograł porządnie Colletorsa czy innego Mastersa to bym zmienił zdanie