Na krotkim acz sympatycznym mini meetingu weekendowym przetestowalismy zestawienie ride'a sabiana z a customami oraz werbelkow z Pearl reference. Ride gada mega zawodowo, jest niesamowicie selektywny i gdyby nie to, ze raczej jestem zwolennikiem skladania kompletow blach jednej firmy to pewnie skusilbym sie na identyczny talerz. Werbelki daja rade, co potwierdza stara zasade - jesli beben dobrze stroi i sie go porzadnie nastroi, zalozy dobre membrany i dobrze przyłoży z łapy to będzie gadać Szkoda, że nie było warunków do grania ale na pewno to nadrobimy niebawem
no więc kupilem go bez namysłu mając już dobry werbel taki kaprys bo i cena dość dobra i design powalający. Wlaśnie go testuję i mam zagwozdkę bo okazuje się tą samą półką co tamburo, w sumie to jest ta sama półka więc nie dziwne , w tamburo jest jeno die cast i ringi wzmacniające. Co tu powiedzieć?? tamburo jest bardziej chrupiący i skupiony ten z kolei jest bardziej okrągły i wydobywa taki większy ja to nazywam "klang". Werbelek się podoba wolalem co prawda wyrwać 14 stkę ale 13 lepiej się zmieści między nogami, także sumując stwierdzam że najbliższe dni pokażą czy zostanę z dwoma werblami czy któryś będę chciał sprzedać, ale prawdopodobnie premier minimalnie wygra zawody z tamburo.
Ostatnio zmieniony przez Anarchismo Sro 01 Lip, 2009, w całości zmieniany 1 raz
nowy nabytek meinl byzance 14" brillant hi hat to bardzo ciemny hat zdziwilo mnie bo wersja brillant powinna być jaśniejsza od traditional a ten to jest władca ciemności
bardzo fajny hi hat pełna równowaga pomiędzy szkłem a piaskiem przy otwarciu zyskuje właśnie takie ciemne tło ktore mi się podoba.
kolejny który zaufał Meinlowi. Gratuluje hatu. Oby takich osób więcej bo fakt manufaktura dosyć mało popularna ze pewnie względu głównie na wysokie ceny. kup coś jeszcze bo ten hat taki sam samotny pośród tych wszystkich sabianów xP
o stary tylko ze te najwyższe serie Paiste utaj na forum są rzadkością tak samo jak najwyższe serie Meinla. Ile osób na forum posiada Byzance czy Paiste Traditionals
przykro mi bardzo ale odkąd poszło euro w górę i cennik Meinli został zaktualizowany to Meinle należą do drogich blach. Przede wszystkim Byzance i Mb20 flagowe serie.