Niedawno ktoś znajomy stwierdził, że my po prostu lubimy "E"
Pewnie miał rację
Niniejszym prezentuję studyjną wersję numeru "Rozmiar B" zespołu Betty Be, czyli uroczych 3 dziewcząt (wokale, gitara, bas, saks) i koszmarnie wyglądającego Karabina we własnej osobie.
Dziewczyny mają już spore osiągnięcia (jeszcze jako Los Trabantos). Zespół się "rozszedł", ja zaś dołączyłem do owych uroczych dziewczyn i gramy od jakiegoś czasu.
Za 2 tygodnie pierwsze koncerty - na początek na Dolnym Śląsku.
Prezentowany numer jest jednym ze spokojniejszych. Lubimy zagrać "z szatanem" i szybko.
No, może nie do końca, ale generalnie jest dynamicznie.
Ten kawałek nagraliśmy tak naprawdę na potrzeby "Kuźni talentów" dla TVP3 jakieś 1,5 m-ca temu. Jeśli jesteście zainteresowani - podam termin emisji na antenie.
A mnie przede wszystkim tekst się podoba, bo to siła tego kawałka. Jest chyba wzięty z życia, ironiczny, ale i trochę dramatyczny, jak to z małym biustem bywa. Obnaża męskie, seksistowskie spojrzenie na kobiety przez pryzmat wielkości cycków.
Tylko zwrotki mogłyby być bardziej urozmaicone. Muzyka odpowiednia, ale infantylne intro na gitarze odstrasza na starcie, to bym wywalił od razu. Od saksu byłoby lepiej zacząć wg mnie. Gdzieniegdzie przebitki na tomach się "dławią" trochę, ale to detaliki. Chórki jakby mało wyeksponowane. Ale ok, ok.
Więcej macie dystansu do tekstu niż 80% kapel deathmetalowych...:lol:
Jak macie inne kawałki to dawajcie.
pozdro
Dzięki za pierwsze opinie
Jeśli chodzi o granie - to po prostu musica obscura. Prosto, ale z "wywiniętym" saksem, który doskonale dodaje przestrzeni.
Docelowa strona www właśnie jest w opracowaniu - fotka tymczasowo zawisła, ale jesteśmy tak dumni z tej sesji, że nie mogliśmy się powstrzymać
Będziemy nagrywać, chociaż na razie koncentrujemy się na przygotowaniu do pierwszych koncertów.
Pozdrawiam
_________________ --------------
betty be ; betty be na myspace
--------------
Mapex MB 522-5A, Alchemy Art Set
Całość mi średnio podchodzi. Monotonne, mało się dzieje i nie mówiętu o kosmicznych solówkach i 10000 mostkach tylko generalnie nie moglem wysłuchać do końca. Jedynie właśnie na samym końcu jakiś smaczek. Ja bym popracował aranżacyjnie nad tym utworem.
Od strony technicznej wszystko jest bardzo fajnie, saksofon nieźle chodzi. Może wyjdę na seksistę ale uważam, że pomimo, iż kobitki instrumentalistki mogą mieć dobry "skill" to nie "kumają czaczy" - i chyba tu tkwi sęk. Mimo to szczerze pozdrawiam i życzę sukcesów.
JEZUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU LOS TRABANTOS !!!!!!! Pamiętam to !!!!
Były u Wojewódzikiego.... tekst leciał mniej więcej tak...
Spoko, jak dobrze pójdzie - niebawem pokażemy się nie tylko u Wojewódzkiego, ale i w paru innych miejscach
Na razie zapraszam na nasze koncerty do Lubina i Chobieni. 15-16.06.
Do zobaczenia
--------------
He he he, chyba się wczoraj spotkaliśmy jak my wychodziliśmy z sali prób a Wy wchodziliście - pewności nie mam, ale jakoś tak wiele elmentów mi pasuje.
A co do muzyki - zajebioza!!!!! Fajna sparwa i WIĘCEJ WIĘCEJ!
He he he, chyba się wczoraj spotkaliśmy jak my wychodziliśmy z sali prób a Wy wchodziliście - pewności nie mam, ale jakoś tak wiele elmentów mi pasuje.
A co do muzyki - zajebioza!!!!! Fajna sparwa i WIĘCEJ WIĘCEJ!
Bardzo możliwe Jeśli gracie w jednym z budynków VIS, przy skrzyżowaniu Prymasa i Kasprzaka, a widzieliście dużego kolesia z trzema dziewczynami - to na pewno byliśmy my
Dzięki za miłe słowa odnośnie naszego numeru!
Pozdrawiam,
--------------
Taaa, spotkalismy się na pewno, bo pytałem jak tam Twój Mapex chodzi...
Dobra, nieważne bo ktoś zaraz posądzi, że schodzimy na tematy nie z tego tematu. Dajcie więcej linków do Waszej twórczości - coś tak czuję w kościach czuję, że to może być ciekawe... I nie to żebym prorokiem jakimś był.
chociaz troche nie moje klimaty to calkiem fajnie sie tego slucha, bardzo fajny vokal - juz sobie wyobrazam jakby sobie poradzila w czym na pograniczu funku/rocka/melodyjnego metalu. Ogolnie na +, aha i teksty troche monotonne ale mile dla ucha .
ps lepiej to wylacze bo jeszcze gdzies zaczne sobie nucic ... czy bedziesz wciaz .... w staniku rozmiaru b