malo widac, ale za to tez malo slychac
nagrywane telefonem z koniecznosci.
tym razem z dzwiekiem - postanowilem wziac Was z zaskoczenia
nagrywane na nowych zabawkach... o ktorych niebawem w dziale "pokaz swoj sprzet"
brutalna jazda bez trzymanki ... w miare precyzyjnie, w miare rowno - dosc szybko, ale nie tak jakbym chcial...
bledy ofkors sa - mowi sie trudno - nastepnym razem bedzie lepiej.
ride zginal w ferworze walki, za to dodatkowy pikolak niezle sie przebija ...
wlosy mi troche urosly, a obok w kadrze - niesmiertelne "trzy cytryny"
Jakbym nie słyszał dźwięku, to bym pomyślał, "co on tam w jakąś gierkę gra rękami". A tak poważnie to full profeska. Świetnie się zapętla ten groove - można by powiedzieć psychodelicznie. Bardzo mi się podobało.
Wysłany: Sro 24 Mar, 2010
Szkoda, że taka jakoś filmików, ale widać, że jest bardzo fajnie (też chciałbym tak ). Będę czekał na filmy lepszej jakości.
Blasty grasz zdecydowanie luźniej niż groove'y.
PS. Tylko nie obraź się, ale skojarzyłeś mi się z tym gościem:
mimo, że jest blondi.
pozdro
_________________ Kimi wa baka.
Ostatnio zmieniony przez BaRt Sro 24 Mar, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro 24 Mar, 2010
blanker! mowilem zebys startowal w bitwie na zlocie
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Szalu nie ma bo ogrywam dopiero nowe zabawki - a mam je dopiero od miesiaca.
Z czasem bedzie lepiej - wiadomo.
@ Wrobel - Aldi - Wielkie dzieki.
@BArt - ja w rzeczywisosci jestem ciemny blondyn - to tylko na tym filmi tak wyszlo
@ Suri - no gralem szybciej, ale nowe porzadne bebny mnie wybily troche z utartych schametow - gra sie zupenie inaczej - i zanim sie przyzywyczaje - to troche minie
@ Klima - ano widzsz - trza bylo ale sie spieszylem
wogole na zlocie dalem ciala z tym konkursem na rece
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
Robi wrażenie, podoba mi się lekkość ruchu i delikatna mowa ciała vs ściana dźwięku.
Drugie podejście zrobiłem z wyłączonym głosem, to dopiero wrażenie polecam!
Jaka elegancja i wdzięk - swing i jazz ojajebie trzeci raz oglądam, super video
_________________ Girl you thought he was a man, but he was a muffin
He hung around till you found, that he didn't know nuthin
Robi wrażenie, podoba mi się lekkość ruchu i delikatna mowa ciała vs ściana dźwięku.
Drugie podejście zrobiłem z wyłączonym głosem, to dopiero wrażenie polecam!
Jaka elegancja i wdzięk - swing i jazz ojajebie trzeci raz oglądam, super video
dzieki wielkie doceniam
mi podobnie, jak większości przynajmniej osób powyżej zależy na jakimś lepszym jakościowo filmiku
ogólnie blastów nie gram ale ciekaw jestem jak dokładnie wygląda Twoje ułożenie ręki, może bym skorzystał kiedyś z tej wiedzy... co progressive to progressive
O brzmieniu:
Bebny przy kaloryferze i mozna siedziec i cwiczyc zima i dlatego cieplej zagraly po tych trzaskach na poczatku co montowales po sprawdzeniu ustawienia komorki .
Wrazenie;
Perkusista na filmie gra zimno tak jakos i nie rusza sie, bo gdyby sie ruszal to by tanczyl, a gdyby tanczyl to zaczeloby pulsowac w innych czestszych miejscach niz w tych ktore wylapalem.
Wniosek:
Kanclerz zaprasza na potancowke.
Poniewaz przy tego typu graniu nogami musi byc odpowiedni stolek to Norbertowi polecam przebranzowienie zaczac od tego.
Blanker666, masz wielkie szanse wyjsc poza obszar blastowania i poznac inny.
_________________ Człowiek nie jest w stanie wymyśleć nic ponad TO, co jest w stanie wymyślić ON sam. <cyt.J.CH.>
mi podobnie, jak większości przynajmniej osób powyżej zależy na jakimś lepszym jakościowo filmiku
ogólnie blastów nie gram ale ciekaw jestem jak dokładnie wygląda Twoje ułożenie ręki, może bym skorzystał kiedyś z tej wiedzy... co progressive to progressive
lepsze jakosciowo filmiki powinny byc niedlugo osiagalne - pozycze kamere po prostu, bo inaczej nie ujade
O brzmieniu:
Bebny przy kaloryferze i mozna siedziec i cwiczyc zima i dlatego cieplej zagraly po tych trzaskach na poczatku co montowales po sprawdzeniu ustawienia komorki .
niestety - kaloryfery nie grzeja - sluza za atrape raczej - czesc budynku gdzie mam sale jest ogrzewane, ale ja niestety gram w czesci "pizdzi, wieje i zamarza"...
rauje sie farelka - na szczescie juz wiosna [chyba]
Cytat
Wrazenie;
Perkusista na filmie gra zimno tak jakos i nie rusza sie,
bo perkusista nie zyje
Cytat
Poniewaz przy tego typu graniu nogami musi byc odpowiedni stolek to Norbertowi polecam przebranzowienie zaczac od tego.
a tu sie zgadzam - stolek wazna rzecz.
Dlatego zamowilem z wyszywanym logo mapexa - od reki dodaje 15 bpm wiecej
aha - no i mam zamszowe poszycie.
to tez mysle ze jakies 5 bpm do przodu
Cytat
Czyzbys zonwu cos kompletnie nietrafnie insynuowal ?
nie mylic z imputowaniem ?
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Czw 25 Mar, 2010, w całości zmieniany 1 raz
te blasty wydaje mi sie chaotyczne, przejscia z kolei spoznione albo przyspieszone - odnosze wrazenie, ze nie trafisz z nimi w time.
nie umiem grac blastow, stad sztuka ta wywoluje u mnie podziw generalnie, osobiscie uwazam, ze postepy odkad widzialem Cie po raz ostatni za bebnami sa znikome w Twoim przypadku, ale co ja karzel moge wiedziec, no nie ?
jak na ogladanie tylu filmikow na youtubie z blastami i spuszczaniem sie nad kazda brutaldeathowa kapela i znajac Twoje autorytety w sztuce tego typu - po prostu spodziewalem sie wiecej i nieco mnie zawiodles.
Blanker>
nie oceniam blastów, bo się słabo w tym wyznaję, ale jest noise w miare równy i szybki więc chyba ok, ale zapytaj th0rna on ogarnia temat.
Twoja gra na zestawie na drugim filmie, w moim skromnym mniemaniu pozostawia wiele do życzenia.
nie ma konceptu (choć jest motyw), jest za to chaotyczne pływanie po tomach. nie ma flow'u
Dominuje chaos i moim zdaniem przeszkadza ci fakt, że masz podwójną stopę do użycia, nic ona nie wnosi, oprócz zamętu.
Poza tym tradycyjnie, zero dynamiki i nieprecyzyjnie. Ogólnie naparzasz, nie ma artykulacji, nie wspomnę o subtelnościach na blachach. Czy też metrum.
Jakbyś wskoczył na kobitę i od razu zaczął bzykać. A gdzie buzi...?
Moja rada: potraktuj każdy element swojego zestawu jak oddzielny instrument
i wyluzuj na krytykę, nawet (albo przede wszystkim) na tę destruktywną. Zalecam książkę "Drum Wisdom" Boba Mosesa, otwiera dobrze garnek.
Pozdrawiam i powodzenia
pierwszy filmik:
miazga jest, sieka jest, halas jest - szatana mało bo nie kręcisz pałkami ale tak wogole o sssooo chozii? Prosze nagraj to Blank jakos nie wiem - no zeby cos bylo slychac.
Nie znam sie na blastach ale chyba jest fajnie. Chetnie bym posluchal łojenia w dobrej jakosci brzmienia, tak zeby było choc troche selektywniej
drugi filmik:
niestety wole Cie ogladac w blastach.
Więc poranną porą - jeszcze mnie się podobało za pierwszym razem.
Wczoraj zupełnie mniej - ale kolejny raz nie wysłucham. Ale ułożyłem dla Ciebie wierszyk:
Stuku stuku, blastu blastu, nie mam rączek jedenastu,
mam za to na karku głowę, jeden wierszyk Ci opowiem:
Spoko jesteś luzak z tonu, widzę Cię takim od roku,
stukasz w klawisze o zmroku, choć nie widać nic w nich toku,
toku wypowiedzi Twojej, dodam tylko ojej ojej,
Twe postępy są znikome, w zawiłościach dzisiaj tonę,
swe przedstawiasz ciągle lejce, a nie stać Cię na nic więcej,
ja tylko z braku kultury, walić muszę same bzdury...
Nieco mnie zawiodłeś Stary, znajdź na nosie okulary,
nie wywyższaj się nić więcej, bo Ci zetną konie lejce.
Ostatnio zmieniony przez aldi Sro 31 Mar, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Blanker>
nie oceniam blastów, bo się słabo w tym wyznaję, ale jest noise w miare równy i szybki więc chyba ok, ale zapytaj th0rna on ogarnia temat.
Twoja gra na zestawie na drugim filmie, w moim skromnym mniemaniu pozostawia wiele do życzenia.
nie ma konceptu (choć jest motyw), jest za to chaotyczne pływanie po tomach. nie ma flow'u
Dominuje chaos i moim zdaniem przeszkadza ci fakt, że masz podwójną stopę do użycia, nic ona nie wnosi, oprócz zamętu.
Poza tym tradycyjnie, zero dynamiki i nieprecyzyjnie. Ogólnie naparzasz, nie ma artykulacji, nie wspomnę o subtelnościach na blachach. Czy też metrum.
Jakbyś wskoczył na kobitę i od razu zaczął bzykać. A gdzie buzi...?
Moja rada: potraktuj każdy element swojego zestawu jak oddzielny instrument
i wyluzuj na krytykę, nawet (albo przede wszystkim) na tę destruktywną. Zalecam książkę Drum Wisdom Boba Mosesa, otwiera dobrze garnek.
Pozdrawiam i powodzenia
Dzieki za sugestie - na pewno wezme pod uwage.
Wiesz jak jest - grania typu swing, samba, drum n bass - - wychodzacego poza ramy rocka i metalu doopiero sie ucze, a i z dynamika nie jestem za pan brat niestety, bo bebny w metalu ogolnie maja z tym problem.
Co do chaosu i nierownosci - to raczej sie nie zgodze - chaos w blastach owszem - ale w groovie przynajmniej poczatek staralem sie zagrac maksymalnie mechanicznie.
no wiadomo - kupa roboty przede mna - grunt to miec swiadomosc swoich ulomnosci i miec zdrowe podejscie do teo ci sie robi - no i praca, praca jeszcze raz praca ... i swiadomosc...
a krytyka destrukcyjna dla mnie nie jest krytyka.
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Sro 31 Mar, 2010, w całości zmieniany 2 razy
pierwszy filmik:
miazga jest, sieka jest, halas jest - szatana mało bo nie kręcisz pałkami ale tak wogole o sssooo chozii? Prosze nagraj to Blank jakos nie wiem - no zeby cos bylo slychac.
Nie znam sie na blastach ale chyba jest fajnie. Chetnie bym posluchal łojenia w dobrej jakosci brzmienia, tak zeby było choc troche selektywniej
drugi filmik:
niestety wole Cie ogladac w blastach.
Dzieki Kanclerzu
bedzie kamera nielugo i na pewno nagram sie selektywniej ...
i masz racje - sam sie woole ogladac przy graniu blastow
Niekoniecznie ten co masz obawy, ale inny softblastic ty gamoniu, ha ha ha
i wtedy mozesz napisac uzupelnienie tutaj : http://pl.wikipedia.org/w...xt=Search&ns0=1 poniewaz bedziesz pierwszy ktory tego dokona i opisze.
Ale do tego trzeba miec jaja na wielkanoc.
_________________ Człowiek nie jest w stanie wymyśleć nic ponad TO, co jest w stanie wymyślić ON sam. <cyt.J.CH.>
Więc poranną porą - jeszcze mnie się podobało za pierwszym razem.
Wczoraj zupełnie mniej - ale kolejny raz nie wysłucham. Ale ułożyłem dla Ciebie wierszyk:
Stuku stuku, blastu blastu, nie mam rączek jedenastu,
mam za to na karku głowę, jeden wierszyk Ci opowiem:
Spoko jesteś luzak z tonu, widzę Cię takim od roku,
stukasz w klawisze o zmroku, choć nie widać nic w nich toku,
toku wypowiedzi Twojej, dodam tylko ojej ojej,
Twe postępy są znikome, w zawiłościach dzisiaj tonę,
swe przedstawiasz ciągle lejce, a nie stać Cię na nic więcej,
ja tylko z braku kultury, walić muszę same bzdury...
Nieco mnie zawiodłeś Stary, znajdź na nosie okulary,
nie wywyższaj się nić więcej, bo Ci zetną konie lejce.
Mysle, ze z tym to do dzialu - "Pokaz swoj wiersz" - tylko chyba nie na tym forum
Mysle, ze z tym to do dzialu - Pokaz swoj wiersz - tylko chyba nie na tym forum
Jakby nie podobał Ci się mój wierszyk - to byś go nie zacytował. Mniejsza z moją percepcją odnośnie wszystkiego.
Z jakich stron korzystasz, że Wooof Ci musi zapodawać filmiki? Znasz przecież już wszystko.