El Nino
Wysłany: Nie 10 Paź, 2010
Widzę że jakoś nikt się kwapi do wypowiedzi w Twoim temacie a szkoda. Odpaliłem myspace'a nieco z powątpiewaniem. Które jeszcze bardziej wzrosło pod wpływem wyglądu strony i nazwy bandu, pomyślałem "będzie kicz", odpaliłem muzę i ...... totalne zaskoczenie. Trzeba dodać pozytywne. Tym bardziej że nie jestem fanem tej odmiany rockowego grania. Siedzę raczej w czymś bardziej ostrym i nieco cięższym (Slayery, Machine Heady itp Lamb od God ).
Szkoda że nie ma mnie teraz w Polszy bo z chęcią wybrałbym się na Wasz koncert tak po prostu poskakać bo jest energia (chyba że gracie coś w okolicach świąt lub nowego roku )
Kręcicie kawał solidnego, dobrego i przede wszystkim strasznie energetycznego grania. Szczególnie wokal mnie zaskoczył - ma facet potencjał i co bardzo ważne pomysły. Zresztą myśle że wszyscy równo ciągną łącznie z Tobą. Co do Ciebie to nie ma jakiś fajerwerków technicznych ale przecież do cholery nie każdy musi być Kolliasem i w każdym numerze grać na 280 bpm pokazując szczyt umiejętności.
Robisz to co trzeba, jak trzeba i ile trzeba. Myślę że wciskanie tam blastów czy podwójnej na siłę nie ma sensu - pasujesz do muzy i nie przeszkadzasz wokalowi a myśle że on Was zdecydowanie napędza. Aż dziw bierze skąd go "wykopaliście"
Jeśli mogę dodać coś od siebie to pchajcie demko na zachód - z takim graniem warto spróbować. Szczególnie że wokalista od strony akcentu z angielskim radzi sobie naprawdę dobrze.
Tyle ode mnie i czekam na jakieś inne numery na myspace.
Sprawnie, nawet bardzo sprawnie zagrane. Nie mam zbytniego rozeznania w takiej muzyce bo najzwyczajniej nie slucham takich kapel.. wszystkie brzmia w moim odczuciu podobnie - ale to wylacznie subiektywna ocena osoby, ktora nie zna na tym konkretnym gatunku ;] Wracajac do samego materialu - fajnie wszystko nagraliscie, oby jak najwiecej kapel trzymalo taki poziom jak Wy.
Zapomnialem dodac ze mi sie spodobal pomysl na oprawe graficzna profilu na myspace ;]
Ostatnio zmieniony przez RAudT Czw 21 Paź, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Captain Grave „Queen of the Damned” - promo singiel
Zapraszamy do posłuchania naszego nowego numeru zapowiadającego przyszły materiał, nad którym obecnie pracujemy!
Kawałek został nagrany dzięki uprzejmości Maćka w jego nowym oświęcimskim studiu „waiting room” (polecamy!!!)