Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Drummin' Adventure - SBProject / suita SłoneWody
Drummin' Adventure - SBProject / suita SłoneWody
Autor Wiadomość
mappeto

Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   Drummin' Adventure - SBProject / suita SłoneWody

Witam,

chciałbym Wam zaprezentować kompozycję której jestem autorem ;) (podkład + bębny). Utwór o nazwie Drummin' Adventure powstał dosyć przypadkowo i spontanicznie jest to połączenie kilku rytmów z solówą -> to poprostu improwizacja do której potem podłożyłem klawisze,

druga kompozycja to także improwizacja lecz już w duecie (git+bębny) ;)

miłego słuchania Panowie! utwory są prezentowano jako 'stream' więc łatwo będzie odsłuchać, nie trzeba pobierać...

http://strangebrew.pl/sb_project/index.html

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez mappeto Wto 31 Lip, 2007, w całości zmieniany 2 razy  

COOLawik

Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   

Super !
Podkład robiłeś na kompie jakoś ? bo sam bym chciał sobie podobne rzeczy po "komponować" Tyle że nie wiem czym podkład robić, bo z Guitar Pro raczej brzmi dziwnie "{

mappeto

Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   

Fruity Loops i do dzieła ;)

Nagrywanie jest bardzo proste, dajesz sobie Audio Clip z perkusyjnym podkładem, wrzucasz audio w timeline, następnie Insertujesz jakiś syntezator, wciskasz nagrywanie + play i grasz sobie, dobrze mieć klawiaturę sterującą... całość zostaje automatycznie z marszu nagrana...

Pozdrawiam

mappeto

Wysłany: Czw 19 Lip, 2007   

Jakiś czas temu z zespołem nagraliśmy sobie suitę 24minutową...
Jest to improwizacja tak więc wybaczcie niedociągnięcia :)
Całość składa się z 9 części...

http://slonewody.strangebrew.pl/

Miłego słuchania i zapraszam do komentowania...

Tomasz

Wysłany: Pią 20 Lip, 2007   

To jeden z najciekawszych i chyba najoryginalniejszy projekt na forum. Niesamowity klimat - bardzo wciąga, hipnotyzuje wręcz 8) .
Widać tu pomysł - od kompozycji, przez wykonanie, nagranie aż po oprawę graficzną.
Pozdrawiam!

mappeto

Wysłany: Pon 30 Lip, 2007   

Odgrzewam temat, na stronie pojawiły się 2 nowe kompozycje

http://strangebrew.pl/sb_project/index.html

Zapraszam to słuchania i oceny...

Wooof

mappeto>
Ogólnie na plus i bardzo pozytywnie. Klimat mi bliski i znajomy, choć mało przebojowy. Zacne inspiracje słyszę w tej muzie. Ciekawy materiał, słychać ewidentną inspirację serią PROJECTS zwłaszcza P2 np, w "Drumin' Adventure" oraz też wczesnym industrialem i elektro (Throbbing gristle, Coil). Gitara w tle do złudzenia przypomina soundscapes Frippa, z różnych lat, brzmienie przesteru gitary, również Fripp. Mógłbym nawet ci powiedzieć, z którego soundscape'a zapożyczałeś sample...ale po co. Fajnie to brzmi.
Materiał interesujący, ale o wiele bardziej wolę te nowe rzeczy od tych ze strony oficjalnej, które dla mnie są ciut nużące. Ogólnie jednak posłuchałbym treściwego kawałka, a mniej improwizacji i plam dźwiękowych.
Pozdrawiam i trzymajcie ten kurs.
W jakim gracie składzie i z jakiego instrumentarium korzystacie?

mappeto

przypadku tego projektu jest to duet -> gitara + bębny, natomiast Strange Brew (kapela z którą jestem związany od lat) gra w trio -> gitara, bass, bębny...

jeżeli chodzi o instrumentarium: gitara z multiefektem, bass, bębny akustyczne, laptop do tworzenia różnej maści teł dzwiękowych...

Engram

mappeto, czy to jest to (pod)warszawskie Strange Brew z niejakim Pedrosem na gitarze?

mappeto

tak dokładnie to to SB ;)

Engram

hehe no to mamy wspólnego gitarzystę :D
a co do samej twórczości to ładne granie ale kompletnie nie w moim guście.

mappeto

Wysłany: Czw 15 Maj, 2008   

kolejna nowość z duetu SBProject -> http://pl.youtube.com/watch?v=C76Vi8LFmfM -> zapraszam!

oraz kolejny utwór .. utwór zowie się... Snowy oracle's nail -> kilka osób doszukało się tam wpływów z Crimsonowych duetów... ja tam nie wiem...

http://www.youtube.com/watch?v=WyGKaTLZO_0

jaqb 
Gatunek na wymarciu

Wysłany: Pią 16 Maj, 2008   

Dobra schiza, teraz kaca lecze i mi sie baaaaardzo podoba?? W drugim utworze perka fajnie jazzowato gada :) i gitara ciekawa :) pzdr

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Drummin' Adventure - SBProject / suita SłoneWody