chciałbym Wam zaprezentować kompozycję której jestem autorem (podkład + bębny). Utwór o nazwie Drummin' Adventure powstał dosyć przypadkowo i spontanicznie jest to połączenie kilku rytmów z solówą -> to poprostu improwizacja do której potem podłożyłem klawisze,
druga kompozycja to także improwizacja lecz już w duecie (git+bębny)
miłego słuchania Panowie! utwory są prezentowano jako 'stream' więc łatwo będzie odsłuchać, nie trzeba pobierać...
Super !
Podkład robiłeś na kompie jakoś ? bo sam bym chciał sobie podobne rzeczy po "komponować" Tyle że nie wiem czym podkład robić, bo z Guitar Pro raczej brzmi dziwnie "{
Nagrywanie jest bardzo proste, dajesz sobie Audio Clip z perkusyjnym podkładem, wrzucasz audio w timeline, następnie Insertujesz jakiś syntezator, wciskasz nagrywanie + play i grasz sobie, dobrze mieć klawiaturę sterującą... całość zostaje automatycznie z marszu nagrana...
Jakiś czas temu z zespołem nagraliśmy sobie suitę 24minutową...
Jest to improwizacja tak więc wybaczcie niedociągnięcia
Całość składa się z 9 części...
To jeden z najciekawszych i chyba najoryginalniejszy projekt na forum. Niesamowity klimat - bardzo wciąga, hipnotyzuje wręcz .
Widać tu pomysł - od kompozycji, przez wykonanie, nagranie aż po oprawę graficzną.
Pozdrawiam!
mappeto>
Ogólnie na plus i bardzo pozytywnie. Klimat mi bliski i znajomy, choć mało przebojowy. Zacne inspiracje słyszę w tej muzie. Ciekawy materiał, słychać ewidentną inspirację serią PROJECTS zwłaszcza P2 np, w "Drumin' Adventure" oraz też wczesnym industrialem i elektro (Throbbing gristle, Coil). Gitara w tle do złudzenia przypomina soundscapes Frippa, z różnych lat, brzmienie przesteru gitary, również Fripp. Mógłbym nawet ci powiedzieć, z którego soundscape'a zapożyczałeś sample...ale po co. Fajnie to brzmi.
Materiał interesujący, ale o wiele bardziej wolę te nowe rzeczy od tych ze strony oficjalnej, które dla mnie są ciut nużące. Ogólnie jednak posłuchałbym treściwego kawałka, a mniej improwizacji i plam dźwiękowych.
Pozdrawiam i trzymajcie ten kurs.
W jakim gracie składzie i z jakiego instrumentarium korzystacie?
przypadku tego projektu jest to duet -> gitara + bębny, natomiast Strange Brew (kapela z którą jestem związany od lat) gra w trio -> gitara, bass, bębny...
jeżeli chodzi o instrumentarium: gitara z multiefektem, bass, bębny akustyczne, laptop do tworzenia różnej maści teł dzwiękowych...