Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Fill - Przystanek Woodstock 2007
Fill - Przystanek Woodstock 2007
Autor Wiadomość
kajtek

Wysłany: Sro 17 Paź, 2007   Fill - Przystanek Woodstock 2007

Cześć i czołem bracia (bez skojarzeń :wink: )
Chciałbym podzielić się z Wami twórczością mojego zespołu, czyli przy okazji, w jakiś sposób swoją własną :) Zachęcam do obejrzenia filmiku zarejestrowanego przez ekipę Pana Owsiaka na tegorocznym Przystanku Woodstock

http://youtube.com/watch?v=7O08YUToP4w

Tytuł: "Nie podaję nigdy ręki", numer pochodzi z naszego debiutanckiego albumu :) Zachęcam do obejrzenia i czekam na opinie. Co poprawić, zmienić etc?
Pozdrowienia

nawalator 
Mówta na mnie NAW

Wysłany: Sro 17 Paź, 2007   

mam wrażenie że słabe nagłośnienie jest.

ale o sam utwór przeca chodzi. No to powiem Ci, że nawet fajny. inaczej się słucha na koncercie a inaczej z płyty.;)
powodzenia i życzę dalszych sukcesów.;)

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

kajtek

Wysłany: Czw 18 Paź, 2007   

Nie mam zamiaru się tutaj usprawiedliwiać, ale co do nagłośnienia - na przodach szło wszystko - wg mnie - naprawdę fajnie, huczało jak trzeba. Natomiast co do dźwięku na samej scenie - na próbie dźwięku kilka godzin przed występem było naprawdę fajnie, a potem - co można w sumie dostrzec na filmiku - gitarzyści kompletnie zgłupieli, bo praktycznie nic nie słyszeli z odsłuchów kiedy zaczęliśmy grać. Ale co tam, rock'n'roll.

Nawalator: a słyszałeś nas kiedyś live?

pozdrowienia

nawalator 
Mówta na mnie NAW

Wysłany: Czw 18 Paź, 2007   

no fajnie by było was usłyszeć.^^

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

kajtek

Wysłany: Sob 20 Paź, 2007   

Może się kiedyś uda :)

Zachęcam jeszcze do komentowania :)

pozdrawiam

Carlos

Wysłany: Nie 21 Paź, 2007   Re: Fill - Przystanek Woodstock 2007

kajtek napisał/a
Chciałbym podzielić się z Wami twórczością mojego zespołu, czyli przy okazji, w jakiś sposób swoją własną :) Zachęcam do obejrzenia filmiku zarejestrowanego przez ekipę Pana Owsiaka na tegorocznym Przystanku Woodstock

Tytuł: Nie podaję nigdy ręki, numer pochodzi z naszego debiutanckiego albumu :) Zachęcam do obejrzenia i czekam na opinie. Co poprawić, zmienić etc?
Pozdrowienia

Co poprawić? Manierę wokalisty który od razu mi się skojarzył z Kazikiem Staszewskim
Reszta się dobrze "klei", jest ok.

kajtek

Wysłany: Nie 24 Lut, 2008   

up, może jeszcze ktoś tu zajrzy :)

jaqb 
Gatunek na wymarciu

nawalator napisał/a
mam wrażenie że słabe nagłośnienie jest.

To nie wrażenie. Woodstock 2005 był najlepiej zorganizowaną imprezą, jaką widziałem, 2006 na podobnym poziomie, zaś w 2007 od*ebali taką kiche że szkoda gadać, kiepsa organizacja, kiepskie nagłośnienie- co najlepiej było słychać na Type o Negative czy Acid Drinkers jak zamiast podwójnej stopy było dudnienie ;]

Co do kawałka to super. Bardzo mi się wasz wyspęp podobał, było przyjemnie brutalne pogo ;]

Ciągnijcie ten wózek bo tworzycie ciekawą muzykę :)

kajtek

Jaqb, powiem Ci, że mnie zaskoczyłeś co do nagłośnienia. Niestety, nie mam porównania z poprzednimi przystankami. Moje wrażenie, co do "mocy" i "jakości" nagłośnienia bierze się pewnie stąd, że tak naprawdę nigdy wcześniej nie doświadczyłem czegoś tak olbrzymiego :)

jezyor

tia KNŻ-tem trochę jedzie ale nieczyniłbym z tego wielkiego halo
mnie siedzi
fajne, serio serio

jaqb 
Gatunek na wymarciu

Wysłany: Czw 28 Lut, 2008   

Dobre nagłóśnienie jest na koncertach METALLICI xD

PrzemekPietrzakUstaB.

Wysłany: Pon 24 Mar, 2008   Re: Fill - Przystanek Woodstock 2007

Czołem!! Jeśli chodzi o Woodstock to festival jest nie najwyższych lotów,natomiast jeśli mówiąc o samym utworze grupy,na scenie inaczej wszystko gada (brzmi) to normalka ,na przodach pewnie jeśli zespół posiada dobrego zaznaczam dobrego realizatora to brzmiało przyzwoicie.Dobrze wiem ile czasu zespół ma by zainstalować się na samej scenie i jaki czas trwają przygotówki,"próba" zazwyczaj na dobrych festivalach nie ma żadnych prób ,i to świadczy o randze zespołu ,zespół który musi robić przed swoim występem próbę dźwięku to zespół nie jest z wyższej ligi,dobra kapela ma akustyka swojego i wskakuja na scenę i robią jazdę ,pierwszy numer może być utworem experymentalnym,w czasie którego akustyk ustawia wszystko mniej wiecej by grało.Znam Was i wiem jak gracie,nie jestem krytykiem ,jestem muzykiem więc jeśli chodzi o stylistykę nie chcę oceniać,ważne że gracie ,coś trzeba robić wkoncu,Pozdrowienia dla całej ekipy Fill'a Przemek Pietrzak z Ust Bilizowanych.

kajtek napisał/a

Tytuł: Nie podaję nigdy ręki, numer pochodzi z naszego debiutanckiego albumu :) Zachęcam do obejrzenia i czekam na opinie. Co poprawić, zmienić etc?
Pozdrowienia

Konrad

Wysłany: Pon 31 Mar, 2008   

Kajtek, graliśmy chyba kiedyś razem na Slot Art Festival, tego samego dnia w wozowni :D

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Fill - Przystanek Woodstock 2007