Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » FleX
FleX
Autor Wiadomość
FoX

Wysłany: Nie 04 Maj, 2008   FleX

Witam :)
Chciałem poznać Waszą opinie na temat mojego zespołu, a raczej muzyki ;) . Zespół liczy 4 młode osoby, jesteśmy z Legnicy, ostatnio nagraliśmy demo i chętnie wysłucham wszystkich uwag i opinii.

www.flex.art.pl to strona zespołu, w dziale mp3 znajdują się mp3jki ;) Informuje, że nie są to żadne garażowe dema ;P

dzięki i pozdrawiam ! ;)
Ostatnio zmieniony przez FoX Czw 08 Maj, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

janeczeq

Wysłany: Nie 04 Maj, 2008   

jak na mlody zespol to calkiem niezle wam idzie :D Cwiczyc, cwiczyc i bedzie naprawde dobrze. Mi osobiscie srednio spodobal sie wokal, jednak moze sie podobac. Co do perki to fajowe blachy moim zdaniem :P moze zalaczysz jakas specyfikacje? Co do gry to jest wporzadku mysle, troche wiecej polotu i bedzie ciekawie :twisted: sam gram krotko (ok roku) wiec wiecej wskazowek uzyskasz od starszych forumowiczów. Brzmienie calosci jest wporzadku. Pracujcie ciezko i powodzenia! :)

FoX

dzięki ! :)
Wokalistka ma dopiero 15 lat i jej głos jest jescze troszke dziecinny :) ale na pewno z czasem będzie lepiej.

Specyfikacja blach

Paiste 2002 Hi-Hat, Sabian AAX 16" Stage Crash, Sabian HHX Stage Crash 18" Ride i china Sabian B8

Nie na 100%, jestem basistą :) Może spytam drummera o dokładną ale na 95% to jest to ;)

Troszke fajniej by było jakby mastering był bardziej "z kopem" ale wyszło dość płytko :)

janeczeq

stary nie jest zle rzeczywyscie moze to wina masteringu. Glos ma w sumie niczego sobie, moze troche przesadzilem :wink: A co do blach to pozazdroscic temu waszemu drummerowi :D (poza ridem i china oczywiscie :P )Pozdro! Keep on rocking :twisted:

FoX

hehe ;D
nie znam sie dokladnie, ale wiem, że to drogi sprzęt ;P Ogólnie inwestujemy w to, żeby nie grać na garnkach i sky wayach :) ale jestem sam ciekaw jak by wyszedł mastering płacony, bo ten był u znajomego ;)

dzieki raz jeszcze :)

klima 
Almighty of forum!

co moge powiedziec...hmm...zagrane calkiem ladnie...wokalistka musi chyba troche dorosnac, bo narazie jakbym od porzedszkola do opola sluchal, chociaz dykcje ma dobra...co do perkusji...zagrane przyzwoicie, w sam raz do tej muzyczki, brakuje mi jednak blach w kawalku...hi-hat jest zdecydowanie za cicho, tylko przy otwieraniu go slychac...bardzo fajnie wyszly na nagraniu crashe...i najwazniejsza sprawa - stopa to katastrofa dla mnie...brzmienie zdecydowanie za miekkie, brak jakiegos konkretnego brzmienia, to brzmienie to do jazzu by sie nadawalo, nie do rocka...postarajcie sie zrobic cos z jakims bardziej miesistym/klickowatym brzmieniem...

p.s. bardzo milo sie was slucha :) w ogolnej skali dam wam 7/10 za troche zbyt dziecinny wokal, cichy hh i brak moim zdaniem stopy

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

FoX

Jeśli chodzi o perke, nasz był tylko werbel i blachy, a wina stopy itd to wina perkusji ze studia ;) To tak na "usprawiedliwienie" :P

A fakt faktem, że to przydałoby się bardziej rockowe, myśle, że inny mastering by to sprawił ;)

No i dzieki za ogólną ocene, myśle ze na początek wysoka :) i ciesze sie, że da się słuchać :)

zazun99

Wysłany: Pon 05 Maj, 2008   

fajne rockowe granie, mi osobiscie sie podoba ;) Fajnie zagrane, wokal moim zdaniem nie jest zly. Powodzenia :P

bRS 
Da Funk Blaster

Wokalistka ma zajebisty potencjał ale musi popracować nad power'em. W mocniejszych partiach wyraźnie nie wyrabia. Ale te spokojniejsze partie są spoczko :) . U basisty kuleje technika, słychać to w na początku w "Gdy Kończy Się Dzień". Najlepsze odczucia mam co do gitary i bębnów.
Ogólne wrażenie pozytywne, wszystko ładnie zagrane (nagrane), macie pomysły ale... No właśnie. Niczym się nie wyróżniacie. Zespołów grających punkrockową muzykę jest od groma i jesteście jednymi z wielu w szeregu.
Z drugiej jednak strony jesteście na tyle młodzi, że jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim wypracujecie swój własny "styl". Potencjał macie, w każdym razie, spory. :)
Pozdrawiam.

FoX

Dzięki ! :)
Wokalistke naciskamy jak tylko się da, aby w kluczowych momentach pokazała co potrafi, ostatnio jej to coraz lepiej wychodzi :)
Jeśli chodzi o mnie, czyli bas :) oczywiście wiadoma sprawa, że pięknie to nie wyszło, ale jednak dam tu na usprawiedliwienie pierwsze wejście do studia i jednak sporo stresu, nawet na koncercie wychodzi to płynniej i rytmiczniej :) po prostu sama świadomośc, że "właśnie jestem nagrywany" powoduje takie coś ;)

Co do muzyki, myślę, że do punkrocka nam daleko ^^ bardziej rock :)
Myślę, że fakt, że gramy od września 2007 też ma spory wpływ na to, że nie wszystko jest na wysokim poziomie, a najlepsze pomysły wpadają od niedawna :)

dzięki za wypowiedzi :) wszystko czytam uważnie spisuje i będzie poprawiane :)

matizol 
v to nie ja

Wysłany: Wto 06 Maj, 2008   

Mi sie tez podoba ;) A ten werbel, mmm... brzmienie jak dla mnie super.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » FleX