Witam
Chciałem poznać Waszą opinie na temat mojego zespołu, a raczej muzyki . Zespół liczy 4 młode osoby, jesteśmy z Legnicy, ostatnio nagraliśmy demo i chętnie wysłucham wszystkich uwag i opinii.
www.flex.art.pl to strona zespołu, w dziale mp3 znajdują się mp3jki Informuje, że nie są to żadne garażowe dema ;P
dzięki i pozdrawiam !
Ostatnio zmieniony przez FoX Czw 08 Maj, 2008, w całości zmieniany 1 raz
jak na mlody zespol to calkiem niezle wam idzie Cwiczyc, cwiczyc i bedzie naprawde dobrze. Mi osobiscie srednio spodobal sie wokal, jednak moze sie podobac. Co do perki to fajowe blachy moim zdaniem moze zalaczysz jakas specyfikacje? Co do gry to jest wporzadku mysle, troche wiecej polotu i bedzie ciekawie sam gram krotko (ok roku) wiec wiecej wskazowek uzyskasz od starszych forumowiczów. Brzmienie calosci jest wporzadku. Pracujcie ciezko i powodzenia!
stary nie jest zle rzeczywyscie moze to wina masteringu. Glos ma w sumie niczego sobie, moze troche przesadzilem A co do blach to pozazdroscic temu waszemu drummerowi (poza ridem i china oczywiscie )Pozdro! Keep on rocking
hehe ;D
nie znam sie dokladnie, ale wiem, że to drogi sprzęt ;P Ogólnie inwestujemy w to, żeby nie grać na garnkach i sky wayach ale jestem sam ciekaw jak by wyszedł mastering płacony, bo ten był u znajomego
Wysłany: Nie 04 Maj, 2008
co moge powiedziec...hmm...zagrane calkiem ladnie...wokalistka musi chyba troche dorosnac, bo narazie jakbym od porzedszkola do opola sluchal, chociaz dykcje ma dobra...co do perkusji...zagrane przyzwoicie, w sam raz do tej muzyczki, brakuje mi jednak blach w kawalku...hi-hat jest zdecydowanie za cicho, tylko przy otwieraniu go slychac...bardzo fajnie wyszly na nagraniu crashe...i najwazniejsza sprawa - stopa to katastrofa dla mnie...brzmienie zdecydowanie za miekkie, brak jakiegos konkretnego brzmienia, to brzmienie to do jazzu by sie nadawalo, nie do rocka...postarajcie sie zrobic cos z jakims bardziej miesistym/klickowatym brzmieniem...
p.s. bardzo milo sie was slucha w ogolnej skali dam wam 7/10 za troche zbyt dziecinny wokal, cichy hh i brak moim zdaniem stopy
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wokalistka ma zajebisty potencjał ale musi popracować nad power'em. W mocniejszych partiach wyraźnie nie wyrabia. Ale te spokojniejsze partie są spoczko . U basisty kuleje technika, słychać to w na początku w "Gdy Kończy Się Dzień". Najlepsze odczucia mam co do gitary i bębnów.
Ogólne wrażenie pozytywne, wszystko ładnie zagrane (nagrane), macie pomysły ale... No właśnie. Niczym się nie wyróżniacie. Zespołów grających punkrockową muzykę jest od groma i jesteście jednymi z wielu w szeregu.
Z drugiej jednak strony jesteście na tyle młodzi, że jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie zanim wypracujecie swój własny "styl". Potencjał macie, w każdym razie, spory.
Pozdrawiam.
Dzięki !
Wokalistke naciskamy jak tylko się da, aby w kluczowych momentach pokazała co potrafi, ostatnio jej to coraz lepiej wychodzi
Jeśli chodzi o mnie, czyli bas oczywiście wiadoma sprawa, że pięknie to nie wyszło, ale jednak dam tu na usprawiedliwienie pierwsze wejście do studia i jednak sporo stresu, nawet na koncercie wychodzi to płynniej i rytmiczniej po prostu sama świadomośc, że "właśnie jestem nagrywany" powoduje takie coś
Co do muzyki, myślę, że do punkrocka nam daleko ^^ bardziej rock
Myślę, że fakt, że gramy od września 2007 też ma spory wpływ na to, że nie wszystko jest na wysokim poziomie, a najlepsze pomysły wpadają od niedawna
dzięki za wypowiedzi wszystko czytam uważnie spisuje i będzie poprawiane