Dlatego nie lubiłem mojego werbla Artist'a. Brzmial tak jak na tym filimku: z przydziwkiem, co mnie strasznie draznilo. Yagarn, czemu sugerujesz,ze hh wyzej? lewa reke latwiej cwiczyc?
_________________ SPRZEDAM:
1. Obręcz Pearl 14' (8 śrub)
Jeśli masz wyżej HH to nie musisz się przejmować wysokością podnoszenia ręki, masz więcej swobody w graniu ghostów i ogólnie lewa ręka ma więcej miejsca.
Jeśli masz wyżej HH to nie musisz się przejmować wysokością podnoszenia ręki, masz więcej swobody w graniu ghostów i ogólnie lewa ręka ma więcej miejsca.
Yagarn>
to sprawa indywidualna, efekt o którym piszesz można łatwo uzyskać, przesuwając hh na "godz. 11" (względem werbla jako cyferblatu), wtedy ręce nie krzyżują się i jest pełna swoboda, bez podwyższania hh, bo to nie kazdemu pasuje. Myślę, że Artur był po prostu spięty na nagraniu stąd taki efekt. Ale fakt, luzu mogłoby być nieco więcej.
Artur>
Trzymasz punkt, to podstawa. Jak dla mnie trochę mało finezji, ale to rock groove, więc jest ok.
Jedno pytanie tylko, dlaczego zaczynasz grę bez nabicia?
pozdro
Tak, wiem, dla mnie to po prostu jeden ze sposobów
Ważny jest luz w graniu, piekielnie ważny. Dopiero nauczyciel mi o tym przypomniał, bo już dawno zapomniałem jak to jest grać luźno- i różnica jest ogromna. Także polecam poluzowanie chwytu, ćwiczenie dużo w wolnych tempach i technika Moellera (naprawdę coś wspaniałego).