Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Groove na moim Premierku Artist
Groove na moim Premierku Artist
Autor Wiadomość
Artur

Wysłany: Pią 21 Mar, 2008   Groove na moim Premierku Artist

Prosty groove z małymi dodatkami. Trochę nudne :D ale co tam.

http://pl.youtube.com/watch?v=2OCUG8VPJKg

Yagarn

Wysłany: Pią 21 Mar, 2008   

Pracuj nad lewą ręką, bo bardzo sztywno chodzi. Moeller, luźny chwyt, wyżej hihat i ćwiczyć. Poza tym bardzo fajnie, równo i bez wpadek.

Neo

Dlatego nie lubiłem mojego werbla Artist'a. Brzmial tak jak na tym filimku: z przydziwkiem, co mnie strasznie draznilo. Yagarn, czemu sugerujesz,ze hh wyzej? lewa reke latwiej cwiczyc?

Yagarn

Jeśli masz wyżej HH to nie musisz się przejmować wysokością podnoszenia ręki, masz więcej swobody w graniu ghostów i ogólnie lewa ręka ma więcej miejsca.

Wooof

Yagarn napisał/a
Jeśli masz wyżej HH to nie musisz się przejmować wysokością podnoszenia ręki, masz więcej swobody w graniu ghostów i ogólnie lewa ręka ma więcej miejsca.

Yagarn>
to sprawa indywidualna, efekt o którym piszesz można łatwo uzyskać, przesuwając hh na "godz. 11" (względem werbla jako cyferblatu), wtedy ręce nie krzyżują się i jest pełna swoboda, bez podwyższania hh, bo to nie kazdemu pasuje. Myślę, że Artur był po prostu spięty na nagraniu stąd taki efekt. Ale fakt, luzu mogłoby być nieco więcej.
Artur>
Trzymasz punkt, to podstawa. Jak dla mnie trochę mało finezji, ale to rock groove, więc jest ok.
Jedno pytanie tylko, dlaczego zaczynasz grę bez nabicia?
pozdro

Yagarn

Tak, wiem, dla mnie to po prostu jeden ze sposobów ;)

Ważny jest luz w graniu, piekielnie ważny. Dopiero nauczyciel mi o tym przypomniał, bo już dawno zapomniałem jak to jest grać luźno- i różnica jest ogromna. Także polecam poluzowanie chwytu, ćwiczenie dużo w wolnych tempach i technika Moellera (naprawdę coś wspaniałego).

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Groove na moim Premierku Artist