Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Hard To Believe
Hard To Believe
Autor Wiadomość
TeLeSkoP 

Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010   Hard To Believe

Witam !!

Chciałem przedstawić Wam kapelę, w której mam przyjemność się udzielać. Dzisiaj ma premierę nasz debiutancki materiał demo pt. "Maska". Trochę historii

Cytat
Zespół Hard to Believe powstał w czerwcu 2009 roku w składzie: Braz (wokale), Teleskop (bębny) i Rot (bas). Kapela narodziła się na gruzach zespołu Ambush, który zakończył działalność prawie dwa lata wcześniej. Tę trójkę muzyków jednak ciągnęło do współnego grania, a że świat nie znosi próżni w głowach narodził się pomysł kolejnego projektu. Do pełnego składu brakowało gitarzystów i w ten sposób w zespole pojawił się Sebol. Zespół szukał drugiego gitarzysty, ale ze względu na problemy ze znalezieniem kogoś z odpowiednim zapałem i podejściem do grania, zdecydowano się na grę na jedną gitarę. Kapela w październiku 2009 przyjęła nazwę Hard to Believe i rozpoczęła pracę nad debiutanckim materiałem demo. Na styczeń zaplanowano wejście do studia Freeze Art w Warszawie w celu nagrania trzech numerów. W styczniu 2010 roku HTB weszło do studia, żeby zarejestrować debiutanckie trzyutworowe promo. W trakcie sesji wyniknęły szeroko pojęte różnice co do kierunku w jakim ma iść materiał, wizji wokali i samego pomysłu na funkcjonowanie zespołu, które okazały się nie do przeskoczenia. W wyniku tych różnic drogi zespołu i Braza rozchodzą się. Kapela rozpoczyna poszukiwania nowego wokalisty. W lutym 2010 roku nowym gardłem HTB zostaje Tomek Gębarowski. W nowym składzie z marszu zespół bierze się za prace nad dokończeniem dema.

No i właśnie tego dema możecie posłuchać klikając w linki poniżej. Klimaty szeroko pojętego styku melodyjnego metalu i hardcora. Zapraszam do słuchania, wszelkie komentarze mile widziane :)

perkusja

http://hardtobelieve.wrzu...lieve_-_amnezja

http://hardtobelieve.wrzu...believe_-_maska

http://hardtobelieve.wrzu...elieve_-_blizny

Więcej informacji :

www.hardtobelieve.pl
www.myspace.com/hardtobelievepl

===========================================

Trochę perkusyjnych ciekawostek. Materiał nagrywany na Pearl Reference 20 12 14 + werbel drewno 14x6.5 tej samej serii. HH splash, crashe - alchemy pro art. China 20 zildjian oriental, ride z custom megabell 21 cali. Naciągi evans na tomie i werblu, na stopie Aquarian superkick. Co do mikrofonów to nie wiem jakich realizator używał ale chyba dobrych ;)

Fota ze studia :

perkusja
Ostatnio zmieniony przez TeLeSkoP Sro 29 Cze, 2011, w całości zmieniany 5 razy  

Anarchismo 
Cowboy From Hell

Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010   

Zajebista muza, jest wykurw, jest dobry tekst dobry wokal fajne partie perkusyjne, całość bardzo pozytywnie brzmi

yoozeck 

dobrze jess. Dalej grać !:D

wrobel 

Łożeszkurdejaciekręce! Zajebisty kawał muzyki! Chylę czoła! Wokal super się wpisuje w mocne nuty. No i fajnie, że kolejny zespół nie wstydzi się śpiewać po polsku :) Gratuluję materiału i czekam(y) na więcej! :) POZDRAWIAM!

muffin man
mikirurka.kom

Nie moja stylistyka zupełnie, ale jakość dema bardzo dobra

http://www.youtube.com/watch?v=aFIMWRXWY90

aldi

Wysłany: Pon 26 Kwi, 2010   

A no moja też nie.
Ostatnio zmieniony przez aldi Pon 26 Kwi, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Anarchismo 
Cowboy From Hell

Panowie jak nie wasza stylistyka to po co w ogole to komentujeta??

muffin man
mikirurka.kom

A ty po co posta wbijasz jak komentujesz tylko mój komentarz

[EDIT] do poniżej - :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=aFIMWRXWY90
Ostatnio zmieniony przez muffin man Pon 26 Kwi, 2010, w całości zmieniany 2 razy  

Anarchismo 
Cowboy From Hell

od kiedy jesteśmy na Ty??

Pierwszy Bębnolog 

witam wasze Panskie stany zadowolen zjednoczonych.
Anarchismo napisał/a
od kiedy jesteśmy na Ty??

boje napisac co nieco do wasciow, gdyz lubicie to co robicie i bedzie bronic swoim sposobem tej pracy co wlozyliscie zeby wykazac sie artyzmem lub powieleniem czyjegos artyzmu.
no Teleskop w rytmach daj Boze zdrowie radzi sobie chlop waszmosc jak malo ktory chlop. ale dla mnie to za malo i lecta nad zmiana repertuaru popracowac bo ja lubie proste pospolite chlopskie rytmy do tanczenia i z kobieta

Ja(zz)centy

Tele, skurczybyku ;-)

DAJESZ RADE! SZACUN! :-) porzadny kawal ostrej muzy (ja wiem ze zaraz ktos tu wskoczy od ekstremow ;-) ze to lajcik itd).
swietnie ze wokal jest po polsku. jak na demo - musze przyznac ze milo jestem zaskoczony. wydaje mi sie ze wokal powinien byc ciut bardziej na pierwszym planie, ale nie jestem realizatorem dzwieku. tylko tak po amatorsku oceniam.
ogolnie BARDZO MI SIE PODOBA :-)

serdecznie Cie pozdrawiam,
Jacek

PS. po ile to demko? warto wspierac Kolegow z forum szczegolnie jesli prezentuja pewien poziom :-D

GRATULACJE

Anarchismo 
Cowboy From Hell

Pierwszy Bębnolog napisał/a
bo ja lubie proste pospolite chlopskie rytmy do tanczenia i z kobieta

żenua

Pierwszy Bębnolog 

Anarchismo napisał/a

żenua

gdybym odpisal bardzo mi milo...jacek to nie byloby smieszne, prawda?

wiem ze sie znasz na muzyce i bebnieniu chyba kiedys sluchalem waszej tworczosci sorry nie utkwila mi w pamieci tak jak nie utkwi mi w pamieci tworczosc grupy Teleskopa. Teraz tak trudno o cos swiezego muzycznie nowego, trzeba byc naprawde dobrym kreatorem aby cos w czlowieku poruszyc pozytywnie i pozostalo mu w pamieci jako mile wspomnienie.... na przyklad brzmienie bo kapela Teleskopa ma brzmienie tylko jakiej przypominajace mi brzmienie juz slyszane moze nawet u siebie w trudnym wieku dorastania.
Moze znasz francuski jakies?

Anarchismo 
Cowboy From Hell

Teraz tak trudno o cos swiezego muzycznie nowego, trzeba byc naprawde dobrym kreatorem aby cos w czlowieku poruszyc pozytywnie i pozostalo mu w pamieci jako mile wspomnienie....

tu pełna zgoda

więc po co wyskakujesz waćpanie z przytupami ?

Pierwszy Bębnolog 

Anarchismo napisał/a
...więc po co wyskakujesz waćpanie z przytupami ?

z przytupami wyskoczylem tam gdzie stoje i czekam na parkiecie u Kanclerza na potancowce tutaj jak starozytni polscy gorale mawiaja wazniejsza gracka od przebieracki przytupywac nie wypada chlopom po francusku.

klima 
Almighty of forum!

z przytupami wyskoczylem tam gdzie stoje i czekam na parkiecie u Kanclerza na potancowce tutaj jak starozytni polscy gorale mawiaja wazniejsza gracka od przebieracki przytupywac nie wypada chlopom po francusku.

perkusja

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym
Ostatnio zmieniony przez klima Pon 26 Kwi, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

kubawe 
Forumowy Oszołom

Archiwum.
Ostatnio zmieniony przez kubawe Sob 14 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

aldi

i czekam na parkiecie u Kanclerza na potancowce tutaj jak starozytni polscy gorale
Ja toż czekam. Na naszość polskość.
Ostatnio zmieniony przez aldi Wto 27 Kwi, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

kubawe 
Forumowy Oszołom

Archiwum.
Ostatnio zmieniony przez kubawe Sob 14 Sie, 2010, w całości zmieniany 2 razy  

TeLeSkoP 

Wysłany: Wto 27 Kwi, 2010   

Witam !!

Bardzo, bardzo dziękuję za wszystkie opinie i czas poświęcony na wysłuchanie tego materiału :) Jestem bardzo zaskoczony ilością pozytywnych komentarzy, oczywiście się mega cieszę, że owoce naszej pracy się podobają :)

Cytat
PS. po ile to demko? warto wspierac Kolegow z forum szczegolnie jesli prezentuja pewien poziom

Na razie nie ustaliliśmy ceny. Dzisiaj poleciał projekt do drukarni, okładki mają być gotowe na początku przyszłego tygodnia, wtedy weźmiemy się za wypalanie płytek i po jakiejś rozsądnej kalkulacji ustalimy cenę :) Myślę, że nie powinna jednak kosztować więcej niż dwa dobre piwka w sklepie. Jak tylko będę miał konkrety to się odezwę :)

aldi

kubawe napisał/a
No nie zmieniaj tekstów, bo mi później obrazki nie pasują.
To Tobie nie pasują :razz:

nawalator 
Mówta na mnie NAW

podoba mi sie się brzmienie basu!
a ten werbel to moje marzenie, w sumie jak i ta pera.
nie słucham na codzień takiej muzyki, ale mi się podobacie chłopaki.:P
jestem na tak tele! i też czekam na płytkie.

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

Wooof

Tele>
Podoba mi się wasz materiał. Jest czad i dużo energii i spójnie to brzmi jako całość. Naprawdę przekonująco to wyszło. Szczególnie kawałek "Maska". Dojrzały hardkorek, dużo się dzieje w grze gitar. Wokal jest troszkę zbyt rockowy jak dla mnie, w zwrotkach Blizn to rockowizna trącąca Wiśniewskim niemal, i ten tekst... Wolę jak zdziera gardło i śpiewa- nienawidzę ciebie. Blachy w tym kawałku brzmią jakoś kupiasto, zwłaszcza ride i ta chinka. Ale to może mp3 spsuło.
Ogólnie brakuje mi zabawy harmoniami, tych unison bas-gitary za dużo, to można skumać po kilku akordach, że umiecie razem. O dynamice nie wspominam, bo w tym gatunku są pewne kanony dynamiczne, poza które wykraczać nie wolno. I nawet jak dynamicznie grają bębny to gitara i tak ma to w poważaniu.
Jestem na tak. Fajnie łoicie.
Z klikiem było wszystko?

aldi

Sorry Wooof - ale przeszedłeś z pozytywnego podziwiania, przez totalną krytykę, do znów stwierdzenia fajności. Nic z tego nie rozumiem.

Pierwszy Bębnolog 

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010   

aldi napisał/a
Sorry Wooof - ale przeszedłeś z pozytywnego podziwiania, przez totalną krytykę, do znów stwierdzenia fajności. Nic z tego nie rozumiem.

aldi, przeciez wooof sie staral i w pospiechu ,to wiesz gonitwa mysli zeby zdazyc napisac zanim ucieknie. Sam nieraz tak mam i to rozumie.
Przylagodzil, poglaskal pstryknal w nos, pogrozil unisono palcami w harmonii i pochwalil ze loja, i pyta czy z klikiem.
Wooof napisal to w ramch podziekowan za podziekowania od Teleskopa, bo gdyby Teleskop nie podziekowal to do tej pory nie wiedzielibysmy czy z klikiem.
A tak wiadomo ze konkursy uprawiaja poszli za moim dobrym przykladem.
Moze namowie Teleskopa na polskosc w tworczosci kapeli z polskim motywem ludowym, naprawde jest popyt na tego typu granie.

TeLeSkoP 

Wysłany: Nie 06 Cze, 2010   

Gdyby ktoś miał ochotę posłuchać sobie w lepszej jakości niż wrzuta czy myspace albo zrzucić sobie materiał na jakieś mobilne urządzenia to poniżej linki do zassania. W paczce całe demo w jakości 320 kbps i okładka :)

Mirror 1

http://hotfile.com/dl/467...o_2010.rar.html

Mirror 2

http://www.przeklej.pl/pl...ar-00172184tagh

Mirror 3

http://rapidshare.com/fil...o_2010.rar.html

Enjoy !!

TeLeSkoP 

Wysłany: Wto 19 Paź, 2010   

perkusja

blanker666

Wysłany: Sob 23 Paź, 2010   

muza kompletnie nie moj klimat - ale rozjebta na koncercie - trzymam kciuka.

TeLeSkoP 

Wysłany: Sro 03 Lis, 2010   

HTB live / Hallow Metal Fest / 31.10.2010

http://www.youtube.com/watch?v=0V99sugz0J4

Miłego odbioru :)
Ostatnio zmieniony przez TeLeSkoP Sro 03 Lis, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

515 

o jasny gwint Tele, ale przytyłeś! :O

TeLeSkoP 

Dwa sezony ostrej astmy z permanentnym faszerowaniem się sterydami plus fakt, że tyję nawet od powietrza i efekt jest jaki jest...nie polecam ;)

P.S. A tak poważnie to kamera dodaje 5 kg :mrgreen:

515 

o fuck

kfadrat

nie chce mi sie sluchac ale 666/10 bo posluchales mojej rady, dawanej co prawda blankerowi, czyli ZWIEKSZYLES MASE \m/

blanker666

Wysłany: Czw 04 Lis, 2010   

kfadrat napisał/a
posluchales mojej rady, dawanej co prawda blankerowi, czyli ZWIEKSZYLES MASE \m/

doping sienie liczy :mrgreen: :razz:

koncert fajny - bebny dobrze slychac co sie rzadko zdarza ;) najwiecej ognia daje z siebie Tele i pan frontman - gdyby tylko jeszcze ktos mu barwe glosu zmienil...

blanker666

Wysłany: Czw 04 Lis, 2010   

http://www.youtube.com/wa...feature=related

chyba jednak wole to ;)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Hard To Believe