Wysłany: Pią 01 Lut, 2008 ignis fatuus - nowy material ze studia (extreme)
Witam wszytkich!! chetnie podziele sie naszym nowym materiałem:-)
jest to materiał z sesji w vintage records w Porazynie niedaleko Opalenicy dnia 14.01.08. Nagranie zrealizowane na "sete" (w jednym pomieszczeniu nagrywane wszystkie intrumenty) jest to wercja "robocza" dopiero na dniach otrzymam finalna dobrze zmiksowaną:-)
zapraszam do degustacji:
a co do nagrania... lepiej by było nagrywac otrigerowujac centrale. w nagraniu na sete ciezko jest wszystko dobrze nagrac. aaa swoja drogą polowe kawałków zagralismy prawidłowo za pierwszym razem:-) max powatarzalismy jeden 4
nagrywałem na:
perka (taka jak była w studio czyli stary ludwig z lat 70tych) naciagi remo ambasador i nei pamietam co tam jescze:P nie brałem swojej bo miejsca nie miałem z Matizie a jechałem z kolegami z kapeli.
zabrałem tylko:
twin - tama iron cobra
werbel - od yamahy stage custom metalowy z naciagiem EVERPALY
blachy:
crash 16' thin Zildjian K
ride 21' Istanbul mehmet sultan signature
hh 14' Istanbul mehmet legend series (true jazz:-P
china 14' wuhan
splash 10' istanbul mehmet radiant
siedzisko wyprofilowane STAGG
paleczki? nie wiem jakie, dwie ruzne rozwalone:-)
Bębniarek
Wysłany: Pią 01 Lut, 2008
Pewnie Ci chodzi o mikrofon AKG z lat 50 nie 40stych
No nie przypuszczałem że Szymon weźmie się za taką muzę fajnie i dziwnie
Bębniarek napisał/a
hmmm raczej nie mowimy o tym samym tym AKG z lat 50tych nagrywał cos innego nie pamietam pod co to nam podpioł aaawokla to jakies inne czary..wiem ze wyciagnoł to z szafy i powiedział "juz chyba wiem o co wam chodzi "
Bębniarek
metal_cezar napisał/a
Bębniarek napisał/a
hmmm raczej nie mowimy o tym samym tym AKG z lat 50tych nagrywał cos innego nie pamietam pod co to nam podpioł aaawokla to jakies inne czary..wiem ze wyciagnoł to z szafy i powiedział juz chyba wiem o co wam chodzi
Wysłany: Sob 02 Lut, 2008
Vogt napisał/a
chociaz nie slucham takiej muzy to ten materiał jest naprawde świetny. Bardzo mi sie podoba praca gitary, zwlaszcza w kawalku nr 4
eeee za duzo gitarzysta wali tych flazoletów czy tam tych podciągów. jak dla mnie troche to nie pasuje. miało byc RAW a nie jakies tam pierdu co sa w power metalu i venomie:/ aleto nie ja wkoncu układam kawałi.. ja tylko daje blasty i inne pierdyy