zajebiscie.
Widze istanbulki... a ja sie zastanawialem czy dadza rade do ciezszej nuty
wiesz co.. ja też się zastanawiałem gadalem swojego czasu na myspace z Dimonem, który też młócił w Lao Che na blaszkach Istanbula i on mnie przekonał, bo zawsze lubiłem tureckie blaszydła
dawać radę spokojnie dają, zarówno wersje heavy, medium i medium thin (na cieńszych nie grałem), ale ostatnio powoli przesiadam się na Sabiany z okolic AAX uwielbiam brzmienie Istanbula i ich "piach", ale w muzie którą gram jednak lepiej mi się widzi coś jaśniejszego.
HellBitch napisał/a
@JooreX Ciagle czekam na album.
Poza tym nie słyszałem żeby JDO grało w łodzi a smuci mnie to bardzo.
niestety do łodzi kawał drogi mamy, ale.. już szykuj chopie wątrobę na luty, więcej info w swoim czasie
Wysłany: Wto 05 Sty, 2010
a szczecin? a ja?
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Bardzo fajny cover Hendrixa! Zwłaszcza puenta na końcu
Co do bębnienia to bardzo w porządku - proste jednak ciekawe i zróżnicowane patenty. Tylko jeden crash się strasznie wybija spośród reszty blaszydeł, a i werbel jakoś dziwnie schowany (przyciszony). No ale to już rzecz realizatora
Pozdrawiam!
W takiej muzyce najbardziej wkurzał mnie zwykle wokal, który kładł całą kapelę na plecy (zasada: śpiewam, to śpiewam * wam do tego). Tutaj jest zajebiście! Muzyka ciekawa, niebanalna, z pomysłem. Aranż świetny, bębny na poziomie, no chce się słuchać po prostu. Jednym słowem gratuluję. Co do realizacji to się nie wypowiadam, bo zgubiłem kabelek i nie mogę podłączyć laptopa to mojego szpanerskiego sprzętu audio™, ale na pewno będę mógł coś napisać jak już kupię płytę. Idę słuchać pantery!
dzięki panowie za opinie
bębny i wokale S-Tone Studio Sosnowiec (bardzo polecam), gitary, bas i miks w mieszkaniu naszego ex basisty mastering zleciliśmy już osobie z `branży`.
@bRS - z poziomami stoczyliśmy między sobą długą, burzliwą debatę, niestety w finalnym masterze wszystko nie mogło być z przodu moim zdaniem jest ok - położyliśmy `akcent` na dół a nie na środek bo całość podobała nam się w takim wydaniu bardziej.
@lukasz - cenię sobie Twoją opinię jako muzyka, więc wielkie thx man
z tego jak zagrałem bębny nie jestem do końca zadowolny, zacząłem więcej ćwiczyć i druga płyta będzie lepsza
To i ja coś od siebie: jest energia, jest fajnie, zgadzam się z Lukaszem, że vocal jest ok...:))) przyczepiłbym się do mixu bo mam wrażenie, że tu troszkę można było inaczej, no chyba, że tracki tak zostały nagrane, że i w mixie , a potem masteringu nie dało się za wiele powalczyć...sumując, żeby nie było: jest dobrze+, na bardzo dobrze widocznie przyjdzie czas:)))))))) powodzenia:)))))
dzięki stary - szykujemy ofensywę koncertową na jesieni, mam nadzieję że wreszcie dane nam będzie napić się piwa (lub whiskacza)
na pewno nie ominiemy Katowic i na pewno wystąpimy w towarzystwie lepszych od siebie - ale na razie ćśś.. szczegóły w swoim czasie
w drugim filmiku miejcami wyglądam dziwnie kiedy gram - wiem to, po prostu mierzę ok. 2m wzrostu a bębnów nie rozkładałem ja, wszystko było zdecydowanie zbyt blisko
tak, na obu gram na BRXie jedyna różnica jest taka, że miał założonego Puresound Blastersa a sprzedaję go z fabryczną sprężyną od Mastersa ale różnica w brzmieniu jest ledwo zauważalna