Mocne, słone, podoba mi się. Trudno mi cokolwiek powiedzieć, muzyka wyjątkowo specyficzna, zmusza do skupienia. Przypomina mi się King Crimson i Anekdoten, słyszałeś wooof to ostatnie kiedyś?
Ciekawe aranże, bardzo fajnie. Nagrania z starego forum juz mi sie podobaly bardzo, tu jest o niebo lepiej. Trzymam kciuki za Was, bo jest za co Ps. bardzo werbel mi sie podoba, szczegolnie kiedy grasz na nim duszki, co to za model ?
_________________ SPRZEDAM:
1. Obręcz Pearl 14' (8 śrub)
ooo Teodorze.
Nie dość, że pięknie zagranie, to jeszcze pięknie nagrane!
Powala nie tylko jakość muzyki, ale także jakość dzwięku.
Jestem pod ogromnym wrażeniem i stosuję prośbę o pełny zapis z koncertu
(z tego to można spokojnie płytkę wydać)
Super utwory, już "samochody" wbiły mnie w ziemię, a co dopiero te nagrania. Moje ucho nie uświadczyło uchybień. W rytmach gubię się już w pierwszych sekundach super muzyka. Mam nadzieję że wkrótce jakaś płytka się pojawi .. bo na koncercie na którym byłem również jeńców nie zostawialiście Po raz kolejny : super! Pozdr
GuRu, Qulec>
Dzięki chłopaki.
A co do zapisu koncertu to mogę wypalić płytkę, chociaż uważam, że pełno w tym materiale błędów, nieczystości, sąsiadów i innych kwasków, więc szerzej to się nie nadaje do prezentacji.
W związku z tym, że linki się zdeaktualizowały, podrzucam nowe. Wrzuciłem też nowe kawałki, jak ktoś chce, zapraszam do posłuchania, opiniownia i krytyki.
Pozdrawiam
słuchaj tutaj>>
Bębniarek
Wysłany: Pon 05 Lut, 2007
Bardzo bardzo fajnie Kawał dobrej muzy , bardzo dobrze wykonanej , jestem pod wrażeniem i bardzo chciał bym Was znowu zobaczyć na żywo.
radii.o
Dzięki, dzięki za dobre słowo chłopaki. Miło to od was słyszeć.
Bębniarek> Zoye zawiesiły poprzeczkę tak wysoko, że lemur stara się doskoczyć jak może Liczę, że niebawem spotkamy się razem na scenie.
radii.o> coś w tym jest...
Kanclerz> do KC to nam trochę daleeekoo, ale powiem, że wokal i chórki już są w nowym materiale i to po polsku.
pozdrawiam
[size=9][ Dodano: Pią 19 Gru, 2008 ][/size]
Witam!
Nowy kawałek Lemura na żywo z koncertu finałowego Go Rock 2008 ze Stalowej Woli, który zresztą nieoczekiwanie wygraliśmy.
Zapraszam do komentowania!
No i sorki, za tandetne efekty video.
Aloha!
Przedstawiam dwa nowe-stare instrumentalne kawałki lemurowe grane w trio, Columbia i Enter The Dragon z najnowszego demo. Gram tu na bębnach, przeszkadzajkach i syrenie strażackiej. Robione w sali prób. Proszę o opinię i wszelką krytykę, zarówno konstruktywną jak destruktywną.
http://www.myspace.com/lemurband
pozdrawiam
Co by kto wczoraj nie napisał, to na serio wyginacie mózgownicę
Drobnomieszczanin - jak dla mnie to najlepszy utwór - szczególnie od 4:40.
Reszta też bardzo ciekawa - wciąga mój ustrój.
Nie wiem w jakim studio nagrywaliście - ale tak jakby nie było efektu Mid-Side na śladach mikrofonowych. Trochę szkoda, bo perkusja zyskałaby przestrzeni i dynamiki w samym mixie.
Może warto o to zadbać - bo wiadomo gitary zawsze się obronią w mixie względem perkusji.
Ostatnio zmieniony przez aldi Wto 12 Sty, 2010, w całości zmieniany 2 razy
hej, dzięki za respons chłopacy
aldi>
To nie żadne studio, tylko nasz kanciapa, więc do doskonałości daleko... Ogólnie testowaliśmy nowy mikser i mikrofony Audix. Zapytam kolegi o ten mixfade, nie wiem czy to było użyte. Staraliśmy się, żeby było naturalnie, ale wyszło jak wyszło. A Drobnomieszczanin to w ogóle prehistoria jest 2003 AD. Tam bęben nagrywany był na 3 mikrofony(stopa-werbel-overhead) też w salce w starej fabryce, oczywiście tkanin.
Dla ciekawskich dorzucam jeszcze jeden całkiem nowy kawałek z demka, niecały. Pierwsze dźwięki to W. Lutosławski, reszta- my. Można też usłyszeć oryginalną Hugh Tracey Treble Kalimba 17 tonową
http://lemurband.wrzuta.p...ii7dF8As/swinka
pozdro
MID-SIDE to technika nagrywania sygnału mikrofonowego w stereo, który później jest odpowiednio miksowany. Pomijając teorię - to są wtyczki programowe, które pozwalają z jednego sygnału w Interleave Stereo uzyskać ten efekt. Otrzymuje się wtedy większą przestrzeń, dynamikę. Dopiero po poczytaniu gazety zainteresowałem się tym, więc nic tu więcej nie napiszę, ale bębny zyskują szczególnie przy muzyce gitarowej.
Aha, jakby ktoś chciał na nas oddać głos jako na NAJLEPSZY zespół progresywny (hehe)
to może to robić tutaj: http://www.festiwal.leszno.pl/new/
i to przez cały 2010 rok.
w prawym rogu LEMUR
to my!
dzięki
Zapraszam do odsłuchu nowych kawałków Lemura.
Nagrania z sobotniej próby na setkę, więc są tu i ówdzie smaczki.
Dwa kawałki w całości zaimprowizowane (Improverter i Jego Imię 33) więc proszę o wyrozumiałość.
Tutaj:
http://soundcloud.com/wooof/tracks
Granie fajne jak zawsze. Nieparzyście zakręcone to lubię
Perkusję nagrywacie z pojemności? Kręcisz trochę potencjometrami, czy ktoś inny ustawia brzmienie?
Lubie posłuchać Lemura, jest na czym ucho zawiesić. Zawsze się zastanawiam czy to jeszcze rock czy już jazz, ale to chyba dobrze, że nie wiadomo.
Na dłuższą metę męczy mnie taka twórczość, ale odczasudoczasu posłuchać jest wybornie.
Ja się w życiu frippa nasłuchałem to mi ciężko z czymś takim 40 min już wysiedzieć hahaha, wole proste piosenki, ot co.
_________________ Girl you thought he was a man, but he was a muffin
He hung around till you found, that he didn't know nuthin