Jesteśmy amatorską kapelą, choć w tym momencie dość prężnie działającą na scenie, przede wszystkim warszawskiej Zapraszam do zapoznania się z twórczością poprzez myspace (http://www.myspace.com/marneszanse) lub nasze nagrania z koncertów (http://www.youtube.com/marneszansetv). Szczególnie z przyjemnością bym wysłuchał uwag dotyczących mojej gry na perkusji, bo wiem, że techniki u mnie zero, więc jakieś porady co powinienem przede wszystkim poprawić czy jakieś propozycje rytmów jak najbardziej mile widziane
Zero techniki, pfffff
A co to jest technika? Szejset flamadidli na sekunde?
Jest git, grasz tyle ile trzeba, nie robisz sobie krzywdy ani zespołowi. Jest energia, flow, buja to wszystko. O to chodzi
_________________ Girl you thought he was a man, but he was a muffin
He hung around till you found, that he didn't know nuthin
Mi się podoba, nie wiem czego chcesz od swojej techniki. Czuje się żywiołowość.
Osobiście popracowałbym nad brzmieniem - werbel zrobiłbym wyżej i krócej, hihat to samo. Dałbym więcej low frequency w klawiszach i soku w basie. Ale to nie zarzut, być może akurat chcecie tak brzmieć.
Mysle ze brakuje orkiestry bo troche byscie pomogli kolegom przy wspolnej zabawie.
a technika to sposob i zycze wielu sposobow na sukces.
A czaicie co to oberek?
_________________ Człowiek nie jest w stanie wymyśleć nic ponad TO, co jest w stanie wymyślić ON sam. <cyt.J.CH.>
Wielkie dzięki za miłe opinie, szczerze nie spodziewałem się tego
Braki techniczne zdecydowanie posiadam, nauczyłem się grać na perkusji w bardzo typowy sposób - usiadłem za nią i zacząłem grać :] Ale wraz z rozwojem zespołu chcę też i własne umiejętności podszkolić, co planuję zrobić w te wakacje. A brak techniki odczuwają między innymi moje ręce - po jednym z ostatnich koncertów mocno nadwyrężyłem sobie prawe ramię i miałem na prawej dłoni trzy odciski Typowy błąd amatora - napierdalałem jak najmocniej ściskając mocno pałkę w dłoni i takie skutki.
Ale jeszcze raz dzięki, będę podrzucał raz na jakiś czas jakieś nowe nagrania Niedługo także uderzamy w studio (ostatnio na przegązie wygraliśmy nagranie demówki), więc pojawią się i nowe nagrania studyjne
Fajne, czy słusznie kojarzy mi się z Hurt? Dość ciekawy radiowy "Więcej". Za to w "Oceanach" mi się miks totalnie nie podoba. Generalnie na plus, szczerze pisząc dawno mi nie sprawiło przyjemności posłuchanie muzyki z tego działu, Wam się to udało.
Dzięki za miłe słowo Hurt? Jako tako nie wzorujemy się na nich, szczerze to nawet nie znamy ich piosenek, kiedyś graliśmy z nimi koncert, ale byłem zbyt zajęty piciem piwa, żeby posłuchać
Miałbym kolejną prośbę o głosowanie na mój zespół w głosowaniu Radia Roxy Wystarczy kliknąć pole obok "Marne Szanse - Więcej" (nie wiemy czemu nie mamy obrazka, pomimo upominania się mailowego), a następnie zjechać na dół, przepisać tekst z obrazka i głosuj Można głosować z różnych przeglądarek na różnych komputerach, więc prosiłbym o jak największą ilość głosów Z góry dzięki!
Zapraszam do oglądania i oceniania naszego teledysku stworzonego dla nas przez stację RebelTV, który będzie także niedługo prezentowany w telewizji http://www.youtube.com/watch?v=etjr1v6hS_g