Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Mięta - Blues Rock ( Płock) DEMO !!
Mięta - Blues Rock ( Płock) DEMO !!
Autor Wiadomość
Turambar

Wysłany: Sob 07 Cze, 2008   Mięta - Blues Rock ( Płock) DEMO !!

Witam serdecznie, wrzucam link do dema mojego byłego zespołu (grałem tam ok rok, od roku nie gram :) ). Perkusja rysowana, niestety nie było jak nagrać żywej i funduszy też nie starczyło, układałem do utworów z wyjątkiem "jak tu nie zwariować"

Piosenki z własnego repertuaru, proszę zwrócić uwage na utwory jako całość, a nie tylko na perke :wink: Byłbym bardzo wdzięczny za szczere opinie, komentarze, porady, co sie podoba a co nie.

Zapraszam!!! :

http://www.mieta.eu/

dział "pobierz" i na samym dole jest link do całego dema spakowanego.

Pozdrawiam serdecznie i licze na Wasze komenty!!!!!

lib

Wysłany: Nie 08 Cze, 2008   

O stary niszczycie. Jak dla mnie pełna profeska. Wokal macie świetny. Co do garnków to ładnie brzmią. Na czym grasz ?

Oby tak dalej

Turambar

Jak już wyżej napisałem na tym nagraniu bębny są z automatu (Reason 3.0 ) :wink: A ja gram na Yamaha DP

Turambar

Ej no dajcie jakiś koment! nie chce wam sie sciagać czy jak ? :D

Dział "Pobierz" i na dole "Demo" :

http://www.mieta.eu/

Wooof

Wysłany: Pon 09 Cze, 2008   

Turambar>
Całkiem fajny wokal, ale wg mnie można go było znacznie lepiej wyeksponować. Klimat jest blues rockowy, ale dla mnie za mało bluesa w bluesie. Gitarzysta boi się chyba grać. Jakieś te solówki z przyczajki, no i do bólu schematyczne, a do tego całość w pentatonice. Na plus miły lampowy przesterek, ale i tak wolę jak gra w stylu BBKinga na cleanie niż na przesterze, o ile to ten sam gitarnik.
W "Jak tu nie zwariować" te przejścia brzmią jakbyś je grał na kartonach nie na bębnach, sucho i twardo. "W całkiem sam" fajny pomysł z tym narratorem niby Murzynem, a potem już Dżem tylko, a ile można zjeść dżemu? Nie za dużo.
Teksty wiadomo, banalne, ale tu chodzi o ekspresję a nie o sens, a wokal jakoś sobie z tym poradził . Rozbawiło mnie: "jak tu trwać, kiedy świat mnie nie chce znać"
Co do sekcji to szału nie ma, ale za to poprawnie i na miejscu, gdzie trzeba. Brzmienie tylko za suche.
Nazwa kapeli nie pasuje mi jeszcze do muzyki, ale przecież nie musi, więc ok.
pozdrawiam

Turambar

Wysłany: Pon 09 Cze, 2008   

http://www.mieta.eu/pobierz/Jak-dlugo-jeszcze.mp3

Nagranie z ich ostatniego koncertu :) ) ocencie również to

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Mięta - Blues Rock ( Płock) DEMO !!