Wysłany: Sob 07 Cze, 2008 Mięta - Blues Rock ( Płock) DEMO !!
Witam serdecznie, wrzucam link do dema mojego byłego zespołu (grałem tam ok rok, od roku nie gram ). Perkusja rysowana, niestety nie było jak nagrać żywej i funduszy też nie starczyło, układałem do utworów z wyjątkiem "jak tu nie zwariować"
Piosenki z własnego repertuaru, proszę zwrócić uwage na utwory jako całość, a nie tylko na perke Byłbym bardzo wdzięczny za szczere opinie, komentarze, porady, co sie podoba a co nie.
Turambar>
Całkiem fajny wokal, ale wg mnie można go było znacznie lepiej wyeksponować. Klimat jest blues rockowy, ale dla mnie za mało bluesa w bluesie. Gitarzysta boi się chyba grać. Jakieś te solówki z przyczajki, no i do bólu schematyczne, a do tego całość w pentatonice. Na plus miły lampowy przesterek, ale i tak wolę jak gra w stylu BBKinga na cleanie niż na przesterze, o ile to ten sam gitarnik.
W "Jak tu nie zwariować" te przejścia brzmią jakbyś je grał na kartonach nie na bębnach, sucho i twardo. "W całkiem sam" fajny pomysł z tym narratorem niby Murzynem, a potem już Dżem tylko, a ile można zjeść dżemu? Nie za dużo.
Teksty wiadomo, banalne, ale tu chodzi o ekspresję a nie o sens, a wokal jakoś sobie z tym poradził . Rozbawiło mnie: "jak tu trwać, kiedy świat mnie nie chce znać"
Co do sekcji to szału nie ma, ale za to poprawnie i na miejscu, gdzie trzeba. Brzmienie tylko za suche.
Nazwa kapeli nie pasuje mi jeszcze do muzyki, ale przecież nie musi, więc ok.
pozdrawiam