grasz już rok... hmmm
coś mi sie wydaje że mało na samym werblu ćwiczysz (pewnie wogóle ) jeśli chodzi o przejścia to nie w timie i jakieś takie nudne powinieneś kupić sobie metronom bo nawet nie pytam czy masz ćwicz ziomes
Staram się i używam do ćwiczeń na padzie. Niestety nie posiadam dobrych słuchawek, aby słyszeć go podczas gry za bębnami. Posiadam Korga MA-30, na więcej mnie nie stać. Niestety
_________________ DW PDP FS / Istanbul Agop Traditional - Sultan / Sabian AAX / Mapex / Pearl / Dixon / Gibraltar
Sorry za ten koment ale: ja gram 2 miesiące ,a gram dużo równiej i nigdy nie używałem metronomu.
Musisz się bardziej do ćwiczeń przyłożyć.
Taka jest moja opnia.
Najwyraźniej straszny z Ciebie talent
Daj coś na poparcie swoich słów.
A ziomes... Metronom, werbel i nie marnować czasu za zestawem! Jak już siadasz, to graj coś konkretnego, np. próbuj zagrać jakiś rytm latino albo coś w ten deseń- świetnie podbudujesz sobie koordynację.
Wysłany: Nie 30 Gru, 2007
R313 napisał/a
Sorry za ten koment ale: ja gram 2 miesiące ,a gram dużo równiej i nigdy nie używałem metronomu.
Musisz się bardziej do ćwiczeń przyłożyć.
Taka jest moja opnia.
a moja opinia jest taka: zapodaj cos wtedy porownamy...geniuszu...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Sporo tego jest, musisz poszukać bo ja akurat teraz nie za bardzo mam czas... Jeśli umiesz dobrze czytać z nut to daj znać, mam książkę z rytmami afro-kubańskimi, może uda się ją jakoś do Ciebie "przetransportować"
Staram się i używam do ćwiczeń na padzie. Niestety nie posiadam dobrych słuchawek, aby słyszeć go podczas gry za bębnami. Posiadam Korga MA-30, na więcej mnie nie stać. Niestety
tez mam tego korga i nie potrzeba wypasnych słuchawek żeby słyszeć klik, wystarczą najtańsze douszne słuchawki + ochraniacze bhp, np takie
Wysłany: Nie 30 Gru, 2007
ziomes napisał/a
Wiesz może czy dostanę je w normalnym sklepie z narzędziami czy muszę sobie zamówić przez Internet?
w kazdym sklepie z narzedziami sa, jakiekolwiek nomi czy praktiker...:)
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
jeśli posiadasz głośniki do kompa to podepnij je do korga i mam clik że hejjjj... a jeśli chodzi o filimiki to to jest link na fajną stronkę polecam http://www.freedrumlessons.com/drum-lessons/ powodzenia
Bębniarek
Wysłany: Pon 31 Gru, 2007
No cóż musi być nagana , od roku czasu przerabiamy rudimenty pracujemy dużo nad dynamiką , musisz więcej ćwiczyć niestety ja tego za Ciebie nie zrobię a werbel jest najważniejszy ja wiem że każdego ciągnie od razu do zestawu ale bez żelaznych postaw nic z tego nie będzie , a to co przerabiamy musisz ćwiczyć codziennie i nie przez 30-45min ale minimum 3-4 godz. w różnych tempach , a głównie bardzo niskich o czym wiesz bo cały czas kładę na to nacisk , poza tym na nagraniu widać że nie pracują ręce i palce tak jak powinny , no cóż Nowy Rok , nowe postanowienia , mam nadzieję że bardziej się weźmiesz do pracy
A teraz do pada marsz
co do filmiku: chwali ci sie fajnie wsadzony w rytm crash [mi sie podoba] ale ogolnie nuuda, rytm za prosty, rozumiem ze grasz rok ale to nie zwalnia z uzywania wyobrazni