Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Moje Pierwsze Nagranie ( 7/8 ) :)
Moje Pierwsze Nagranie ( 7/8 ) :)
Autor Wiadomość
maciekj 

Wysłany: Sro 31 Paź, 2007   Moje Pierwsze Nagranie ( 7/8 ) :)

Witam.
To muszę zacząć krótką historię.
Jak pewnie nie wiecie, długo starałem się o perkusję, jakieś 3 lata. Problemy z rodzicami, itp itd. W tym roku spróbowałem szczęścia w Szkocji (praca na wakacje) no i udało się, gotówka przestała być problemem. 2,5 tygodnia temu dostałem swój pierwszy zestaw, a że rodzice czynili problemy co do dużego natężenia dźwięku wydawanego przez zestawy akustyczne, to zmuszony niejako byłem zakupić perkusję elektroniczną.
No i mam teraz Rolanda TD3-KW.
Co do mojego grania, to jest to mój pierwszy zestaw, jak napisałem mam go 2,5 tygodnia. Do tej pory grywałem raz na kilka miesięcy u kolegów, czy tam w sklepie, także łącznie to było jakieś 20-30 godzin spędzone na bębnach na przestrzeni 3 lat. W międzyczasie pogrywałem sobie w domu na własnoręcznie zrobionych padach (z opisu z PerkusjaOnline!), wszystko na ramie z systemów rurowo-kulowych :) No i jeszcze muultum słuchania muzyki i pukania do tego rękami i nogami, obmyślanie zagrywek bębniarzy itp :) Także nawet bez perkusji jakoś tam się w tym kierunku rozwijałem.

Dzisiaj tak sobie siadłem i postanowiłem nagrać jakieś COŚ.
Tak wypadło, że na metronomie bicie na 7 miałem ustawione, no to zagrałem ;)

Co do nagrania:
w drugiej części, gdzie daję na cowbellu, są pewne obsuwy, tzn czasem akcent robię na dwa, ale w 2-3 następnych taktach staram się to wyrównać, byleby nie przerywać groove:) Nie wiem czy tak można, no ale tak już zrobiłem :) No i tam oczywiście jakieś takie niedociągnięcia, za dużo jakichś odbić itp, ale myślę, że wiadomo, brak obycia.

Dobra, a tu MP3: (czas nagrania 6:24, wielkość pliku 5,86 MB)
http://www.lo3.zabrze.pl/~matfiz/7na8.mp3
Cymb: Alchemy, Stagg
HW: Mapex, DW, Pearl

istanbul drummer

Wysłany: Sro 31 Paź, 2007   

Nawet spoko , niepotrzebnie akcentujesz każde "raz", potem sie pogubiłeś troszkę :wink: nie powiem.

drumer86

Wysłany: Czw 01 Lis, 2007   

jeszcze dużo pracy przed tobą ale trzeba ćwiczyć... ćwizyć... bo tak rodza się umiejętności

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Moje Pierwsze Nagranie ( 7/8 ) :)