Wysłany: Pią 11 Cze, 2010
maciekomis napisał/a
że też ludzie czerpią przyjemność z grania/słuchania takiej muzyki ))))
ktos Ci kaze? drama off pls
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
totem - a co ma moja masa do rzeczy ? - nie smiec mi w temacie zdjeciami jakichs cepow.... jak mozesz. ani smieszne ani gustowne.
mam Ci wkleic moje stare zdjecia ? mocno byc sie zdziwil. tylko czy to jest temat - pokaz sie ?
a poza tym spoko opinia - dzieki
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Nie 13 Cze, 2010, w całości zmieniany 2 razy
totem - a co ma moja masa do rzeczy ? - nie smiec mi w temacie zdjeciami jakichs cepow.... jak mozesz. ani smieszne ani gustowne.
mam Ci wkleic moje stare zdjecia ? mocno byc sie zdziwil. tylko czy to jest temat - pokaz sie ?
a poza tym spoko opinia - dzieki
To miał być żart
Oczywiste jest że Twoja masa nie ma nic do tego.
Jak mogę się wypowiedzieć - no mogę - to popracowałbyś nad brzmieniem werbla.
Jako najczęściej używany element zestawu - brzmi słabo.
Nie wnikając w szczegóły, a mniemam, że górny naciąg jest naciągnięty na maxa (przesłuchałem też ze strony nagrania), dużo by dała zmiana brzmienia i experymenty.
Reszta zestawu też tak sobie brzmi.
ocenianie brzmienia z perspektywy nagrania z kamery - jest lekko dziwne.
na zywo bebny bardzo ladnie "chodza" - niejednokrotnie chwalone przez ludzi ktorzy naprawde wiedza o czym mowia.
no dzieki Bart - zapraszam do Bydzi w kazdej chwili
co do pozycji za zestawem - i tak jest niezle - "dojszedlem" do jako takiego kompromisu - w zwiazku ze wzrostem i ustawieniem wszystkiego - nadal mam za daleko tomy, ale to sie powinno zmienic wraz z najdejsciem ramy - rzeznia na stopach takoz bedzie z nadejsciem dobrej stopy. niestety traktor na jakim gram nie pozwala na nic ciekawegoo mimo najszcerszych checi i jakichs tam umiejetnosci.
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Sro 16 Cze, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Uycha
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010
Żaden ze mnie blaściarz, ale mam podobny problem z lewą ręką podczas grania z palców (trudno mi odseparować ruch palców i nadgarstek, mimo woli, się tam majda), to się podzielę ćwiczeniem.
(Wszystko chwytem francuskim)
Trzymaj pałkę tylko palcem wskazującym i kciukiem. Kciuk i cały nadgarstek pozostają w bezruchu, używasz tylko wskazującego do wykonywania ruchu. Robisz tak, dajmy na to 8-15 uderzeń (albo więcej) i potem, pozostawiając 'uchwyt' we wskazującym i kciuku, wykonujesz ruch środkowym, potem to samo na serdeczny i mały (za każdym razem przytrzymujesz pałkę tylko wskazującym i kciukiem).
Można sobie z tego robić dowolne sekwencje (np środkowy i serdeczny naprzemiennie) żeby zwiększyć kontrolę, ćwiczyć to potem na american gripie itd. Najważniejsze, żeby w każdym palcu była taka sama dynamika i kontrola. Wystarczyło, że przegrałem sobie tak godzinę i już zauważyłem różnicę, więc polecam, a jeśli już znasz, to może komu innemu się przyda.
Uycha
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010
Nie, to akurat pokazane przez znajomego, ktory stosuje to cwiczenie juz od dobrych paru lat, od Jojo zaczerpnąłem tylko to naprzemienne granie różnymi palcami. Choć dvd nie widziałem, może rzeczywiście to to samo.
Żaden ze mnie blaściarz, ale mam podobny problem z lewą ręką podczas grania z palców (trudno mi odseparować ruch palców i nadgarstek, mimo woli, się tam majda), to się podzielę ćwiczeniem.
(Wszystko chwytem francuskim)
Trzymaj pałkę tylko palcem wskazującym i kciukiem. Kciuk i cały nadgarstek pozostają w bezruchu, używasz tylko wskazującego do wykonywania ruchu. Robisz tak, dajmy na to 8-15 uderzeń (albo więcej) i potem, pozostawiając 'uchwyt' we wskazującym i kciuku, wykonujesz ruch środkowym, potem to samo na serdeczny i mały (za każdym razem przytrzymujesz pałkę tylko wskazującym i kciukiem).
Można sobie z tego robić dowolne sekwencje (np środkowy i serdeczny naprzemiennie) żeby zwiększyć kontrolę, ćwiczyć to potem na american gripie itd. Najważniejsze, żeby w każdym palcu była taka sama dynamika i kontrola. Wystarczyło, że przegrałem sobie tak godzinę i już zauważyłem różnicę, więc polecam, a jeśli już znasz, to może komu innemu się przyda.
i to jest dobra koncepcja ... wiekie dzieki - nie znalem - chetie skorzystam - jeszcze raz dzieki - doceniam ... pozdro