hmm ... powiem Ci tak : fajnie wychodzi Ci ten patent z szybkim hi-hatem w obydwu kawałkach na YT , generalnie lepiej wyszło nagranko ze słuchawkami ale ... ogólnie grasz jakoś tak strasznie szybko i nerwowo ; te wprawki można zagrać trochę wolniej a dokładniej i będzie lepiej ; spróbuj następnym razem nagrać jakiś groove trochę dłużej (może być z tym hi-hatem)
Staraj się też odsłuchiwać na spokojnie brzmienie swojego instrumentu tak żeby wyciągnąć z niego właściwe brzmienie - może warto zainwestować w jakiś podstawowy set mikrofonów - można spróbować na 2 pojemnościówki.
Jeszcze mam pytanko co do tła - te loga rhcp to są wyświetlane na ścianie z wyświetlacza czy jak ? - fajny pomysł z tym tłem
Wow... dzięki za normalny komentarz z konkretnymi wskazówkami które są na pewno spoko, a nie w stylu najmądrzejszych drummerów: "Ćwicz, ćwicz i ćwicz..."
To tło to ściana mojego pokoju, a logo jest mojego autorstwa...
_________________ "Every day creates your history..." MJ
Jeden wielki chaos... Grasz tak jakby Cię do prądu podłączyli:) ile grasz? nauczyciel jest?? pozdro
Uycha
Wysłany: Nie 22 Maj, 2011
Po pierwsze metronom. Nie tylko dlatego, że nie mieścisz się we frazach i masz pływający tajm, ale ignorujesz zupełnie wartości rytmiczne i podziały w takcie. Średnio cię obchodzi czy werbel trafi na 3, czy może później albo wcześniej, czy stopa gra ósemki, triole, czy hi-hat wygrywa równe wartości, czy takie jakie akurat wpasują (najlepiej na tych 32jkach na hh to widać). Bez takich elementarnych rzeczy nigdy nie zagrasz osadzonego groove'u. Niestety. Dodatkowo zupełny brak zastosowania dynamiki w grze. No i obowiązkowo moeller, na ręce i nogi, bo bez tego trudno ci będzie w ogóle dostrzec błędy i ruszyć do przodu. Ćwicz, ćwicz i ćwicz. Najlepiej z nauczycielem (albo z głową).