Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Przyszedł czas żeby pokazać coś od siebie
Przyszedł czas żeby pokazać coś od siebie
Autor Wiadomość
DsD

Wysłany: Pią 01 Lut, 2008   Przyszedł czas żeby pokazać coś od siebie

Kilka słów wstępu.

A więc gram od 1,5 roku więc nie ma co się spodziewać rewelacji jednak pokazuje wam ten filmik po to abyście ocenili moje umiejętności i powiedzieli nad czym mam popracować, co bardzo kuleje.

Trochę sztywny przed kamerą byłem ale trudno, tak bywa. Poniżej link

http://pl.youtube.com/watch?v=Y8tf9d43Bhs

Maxu

Wysłany: Pią 01 Lut, 2008   

niezle...:)

DsD

Krótko ale dzięki :)

Poza tym nikt więcej nie ma nic do powiedzenia?

Saurus

Czy tylko ja słyszę Immigrant Song 2:38-2:45? ;-)

DsD

Heh to akurat przypadek ;) Nie wzorowałem sie na Led Zeppelin, raczej średnio przepadam za ich twórczością.

Wooof

DsD>
Po pierwsze, to nie żadne solo tylko zestaw różnych rytmów. Solo jest czymś bardziej przemyślanym i na czymś się opiera. U ciebie przypomina to granie wszystkiego, co ci się akurat przypomni, albo czego się nauczyłeś ostatnio. Co do gry to zasadniczo dwie uwagi mam. Gdzie jest time i gdzie jest dynamika? Bębny to nie walenie konia, trzeba czasem przytulić i o czymś poopowiadać...;)
pozdrawiam

Carlos

jak na 1.5 roku to całkiem równo.
1. Za wcześnie na to by dało się wyczuć akcenty w twojej grze. To się osiąga wraz z cierpliwością w ćwiczeniach i długością gry.

2. słuchaj i próbuj grać do połamanej rytmicznie muzyki: jazzu, prog rocka, fusion, funky, latin - nawet jeśli jej nie lubisz.

Co do techniki:
Patrząc na twoje ręce mam momentami (np. około 1:00) wrażenie jakbyś grał z przesadą (jak w teledyskach ;) ), no i twoja gra na tym filmiku jest mało pomysłowa (za wyjątkiem zaskakującego hihatu w końcówce - brawo!) ale jak na cwiczenie po 1.5 roku technikę masz już wstępnie ukształtowaną.

...Teraz szlifuj się do diamentu ile wlezie ;)

nawalator 
Mówta na mnie NAW

Dobre ziom! Jak na 1.5 roku.

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

DsD

Dzięki wszystkim za komentarze, wezmę je sobie do serca i dalej będę się starał brnąć jakoś do przodu. Przydałby się jakiś nauczyciel bo jestem samoukiem i raczej nikt mi nie pomaga i uczy.

Carlos co do moich rąk to hmm... staram się poprawnie trzymać pałeczki i grać tak jak mi wygodnie i raczej nie zwracam na to większej uwagi więc to że tak powiedzmy "pokazowo" grałem to nie było celowe zachowanie tylko wyszło to samo z siebie.

Wooof

DsD>
Nie wiem czy znasz angielski, ale jeśli tak to przeczytaj to: Bob Moses "Drum Wisdom"
Ostatnio zmieniony przez Wooof Sob 02 Lut, 2008, w całości zmieniany 1 raz  

DsD

Mój angielski raczej kuleje więc zapytam o co chodzi w tej aluzji?

Wooof

DsD napisał/a
Mój angielski raczej kuleje więc zapytam o co chodzi w tej aluzji?

DsD>
Nie ma żadnej aluzji. To tylko naprawdę dobra książka o bębnieniu. W języku angielskim, na polski nikt jeszcze nie przetłumaczył.

DsD

Aha, no spoko pokombinuję sobie.

Nie traktuj mojego poprzedniego posta czasem jako jakiegoś ataku, nie to nie tak tylko myślałem że jest jakiś element głównie skierowany na mnie i na moją grę dlatego zapytałem.

A tak na marginesie to dzięki za udostępnienie

Wooof

DsD napisał/a
tylko myślałem że jest jakiś element głównie skierowany na mnie i na moją grę dlatego zapytałem

dobrze myślałeś

werbelek

czy mi sie wydaje czy trzymasz pałki kciukiem ,wskazujacym i serdecznym a reszta lata? Wszystkie palce powinny przylegac do palki chyba ...

Marsz

Wooof napisał/a
DsD>
Po pierwsze, to nie żadne solo tylko zestaw różnych rytmów. Solo jest czymś bardziej przemyślanym i na czymś się opiera. U ciebie przypomina to granie wszystkiego, co ci się akurat przypomni, albo czego się nauczyłeś ostatnio. Co do gry to zasadniczo dwie uwagi mam. Gdzie jest time i gdzie jest dynamika? Bębny to nie walenie konia, trzeba czasem przytulić i o czymś poopowiadać...;)
pozdrawiam

solo to jest improwizacja!!!!tyle że autor nie ma jeszcze utrwalonych podziałow ....ogolnie bez rewelacji ,ale nie nudziło;)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Przyszedł czas żeby pokazać coś od siebie