Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 Solo na Sonor Force Stage 507 + małe''coś'' na 8'' djembe
Witam
Wrzuciłem te solówki (pseudosolówki) z czystej ciekawości co o tym sądzicie. Gram dopiero 6 miesięcy, nie brałem żadnych lekcji, wszystko płynie hmmm ode mnie:) Tu jeszcze ze starymi blaszkami Meinl HCS, teraz jest już Istanbul Agop Xist. Będę wdzięczny za opinie, sugestie...Dzięki:) I jeszcze jedno...przepraszam za jakość dźwięku. Jeśli będziecie ciekawi mogę podać specyfikację sprzętu.
jeli jest tak jak mowisz to bardzo sympatyczne granie - wiadomo - miejscami slychac niedociagniecia, ale ogolnie bardzo pozytywnie. Fajne pomysly - widac ze bawisz sie brzmieniem i poszczegolnymi elementami zestawu - i ze uczysz sie od dobrej strony - tzn od techniki weblowej
jak dla mnie bardzo spoko... tym bardziej jak na pol roku grania.
interesuje mnie jakie masz naciagi bo cos podejrzanie dobrze to brzmi jak na te bebny
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Sro 23 Cze, 2010, w całości zmieniany 2 razy
Dzięki Ci serdeczne. To fakt uwielbiam, bawić się dźwiękiem, uważam, że jest to podstawa dobrego grania, właśnie zabawa:) Jeśli chodzi o naciągi to: Werbel:Evans Genera HD Coated 14, rezo Hazy 300, sprężyna Puresound Blasters. Tomy(8",12",13",16"): Evans G2 Coated Standard. Muszę Ci powiedzieć, że dość sporo osób wiesza psy, że tak powiem na tym secie Sonora, a to jest błąd...Podstawa to odpowiedni dobór naciągów i dobre strojenie i jak sam masz okazje usłyszeć brzmi naprawdę przyzwoicie
Jeśli chodzi o djembe, to zakupiony został od znajomego, który z kolei zakupił go w okolicach dorzecza Kongo. 8" wykonana z gliny(moim zdaniem brzmi lepiej niż drewniany), naciąg bodajże bydlęca skóra. Ma bardzo ciekawe spektrum dźwiękowe, od krawędzi po sam środek. Brzmi bardzo fajnie grany zarówno dłońmi jak i palcami.
Muszę Ci powiedzieć, że dość sporo osób wiesza psy, że tak powiem na tym secie Sonora, a to jest błąd...Podstawa to odpowiedni dobór naciągów i dobre strojenie i jak sam masz okazje usłyszeć brzmi naprawdę przyzwoicie
tak jak mowisz - dlatego pytam - bo mialm okazje usyszec tego sonora kilka razy [w warunkach koncertowych tez] i szalu nei bylo.
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...