Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Solo na Sonor Force Stage 507 + małe''coś'' na 8'' djembe
Solo na Sonor Force Stage 507 + małe''coś'' na 8'' djembe
Autor Wiadomość
Nightbreed 

Wysłany: Wto 22 Cze, 2010   Solo na Sonor Force Stage 507 + małe''coś'' na 8'' djembe

Witam
Wrzuciłem te solówki (pseudosolówki) z czystej ciekawości co o tym sądzicie. Gram dopiero 6 miesięcy, nie brałem żadnych lekcji, wszystko płynie hmmm ode mnie:) Tu jeszcze ze starymi blaszkami Meinl HCS, teraz jest już Istanbul Agop Xist. Będę wdzięczny za opinie, sugestie...Dzięki:) I jeszcze jedno...przepraszam za jakość dźwięku. Jeśli będziecie ciekawi mogę podać specyfikację sprzętu.

http://nightbreed.wrzuta.pl/audio/a9818Kuzd5j/drum

http://nightbreed.wrzuta....xy89B3VgF/drum1

http://nightbreed.wrzuta....o72EYR3g1/drum2
Ostatnio zmieniony przez Nightbreed Sro 23 Cze, 2010, w całości zmieniany 2 razy  

blanker666

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010   

jeli jest tak jak mowisz ;) to bardzo sympatyczne granie - wiadomo - miejscami slychac niedociagniecia, ale ogolnie bardzo pozytywnie. Fajne pomysly - widac ze bawisz sie brzmieniem i poszczegolnymi elementami zestawu - i ze uczysz sie od dobrej strony - tzn od techniki weblowej ;)

jak dla mnie bardzo spoko... tym bardziej jak na pol roku grania.

interesuje mnie jakie masz naciagi ;) bo cos podejrzanie dobrze to brzmi jak na te bebny ;)

Nightbreed 

Dzięki Ci serdeczne. To fakt uwielbiam, bawić się dźwiękiem, uważam, że jest to podstawa dobrego grania, właśnie zabawa:) Jeśli chodzi o naciągi to: Werbel:Evans Genera HD Coated 14, rezo Hazy 300, sprężyna Puresound Blasters. Tomy(8",12",13",16"): Evans G2 Coated Standard. Muszę Ci powiedzieć, że dość sporo osób wiesza psy, że tak powiem na tym secie Sonora, a to jest błąd...Podstawa to odpowiedni dobór naciągów i dobre strojenie i jak sam masz okazje usłyszeć brzmi naprawdę przyzwoicie :grin:

maciekomis
Keepin' it simple

mozesz djembe przyblizyc?
mam ochote na taki bębenek mały ;)

Nightbreed 

Jeśli chodzi o djembe, to zakupiony został od znajomego, który z kolei zakupił go w okolicach dorzecza Kongo. 8" wykonana z gliny(moim zdaniem brzmi lepiej niż drewniany), naciąg bodajże bydlęca skóra. Ma bardzo ciekawe spektrum dźwiękowe, od krawędzi po sam środek. Brzmi bardzo fajnie grany zarówno dłońmi jak i palcami.

blanker666

Wysłany: Czw 24 Cze, 2010   

Nightbreed napisał/a
Muszę Ci powiedzieć, że dość sporo osób wiesza psy, że tak powiem na tym secie Sonora, a to jest błąd...Podstawa to odpowiedni dobór naciągów i dobre strojenie i jak sam masz okazje usłyszeć brzmi naprawdę przyzwoicie :grin:

tak jak mowisz - dlatego pytam ;) - bo mialm okazje usyszec tego sonora kilka razy [w warunkach koncertowych tez] i szalu nei bylo. ;)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Solo na Sonor Force Stage 507 + małe''coś'' na 8'' djembe