Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » soluwka
soluwka
Autor Wiadomość
Rafałek

Wysłany: Sro 11 Sie, 2010   soluwka

Nie, nie mam problemów z ortografią. ;)

Nie będę orygianlny, przekleję tu opis z jutjuba:

Siemanko! Z okazji apgrejdu sprzętu nagrałem pare widełków. Jedno z nich. ;) miłego oglądania, przyjemnego komentowania!

http://www.youtube.com/watch?v=BNH5mncJAHs

Proszę o opinię! ;) Pozdrawiam!

nawalator 
Mówta na mnie NAW

Wysłany: Sro 11 Sie, 2010   

łądnie triole.:> werbel gitny - jaki to?

jak dla mnie spoczkooo. ;)

KUPIĘ
lugi mapex z serii Q.

Rafałek

werbelek to zestawowy mapex q ;) naprawdę dużo można na nim zdziałać. choc powiem szczerze ze gdybym mial kupowac sprzet wedlug opinii forumowiczow to pewnie bym go nie kupil - bo to szmelc, najniższa półka, przeciez to nie zabrzmi, chała totalna, nie da sie nastroic... nie warto sie tym sugerowac. ;) wystarczy dobrze nastroic i werbel sprawdza sie znakomicie w studiu - szczegolnie, live i tak slychac - w warunkach domowych.

Uycha

Oooj, paaanie, chwyt pałek i technikę uderzania poprawić natychmiast, bo na razie ani brzmienia, ani kontroli nie ma ;) . Przez właśnie takie podstawowe braki, werbla prawie nie słychać, uderzenia na hi-hacie się rozmywają, a ich dynamika jest często przypadkowa. I zanim przejdziesz do jakichś bardziej skomplikowanych groove'ów i nie wiadomo jakich przejść, najpierw doprowadź zwykłe 4/4 do b. dobrego poziomu (czyli mega równo, z wyczuciem, luźno, z zachowaniem odpowiednich poziomów dynamiki hi-hatu, werbla i centrali itd. itp.). Pamiętaj, że bez odpowiednich fundamentów nigdy nie zajdziesz zbyt daleko, no i droga będzie dłuższa. Powodzenia.

Neo

Ciekawe masz pomysły, dużo kombinujesz, w dobrą stronę, ale (zawsze jakieś musi wyskoczyć ;) ), bardziej by mi się podobało, gdybyś osadził ten grów, nie mieszał tyle, to co napisał Uycha: osadź najpierw zwykłe 4/4, a potem kombinuj dalej. Jeszcze jedno: chciałbym usłyszeć to solo z metronomem, gwarantuję Ci, że jakbyś to wszystko zagrał poprawnie, z dynamika i osadzeniem, większość tego forum zrobiłaby kleksa w spodnie :razz:

CooBi

bardzo przyjemne.

Na czym nagrywałeś?

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » soluwka