Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Szkolne combo jazzowe
Szkolne combo jazzowe
Autor Wiadomość
Ice_Gust_PL 

Wysłany: Wto 22 Cze, 2010   Szkolne combo jazzowe

Nagranie z koncertu szkolnego. Nagranie takie sobie bo gość nagrywał ambient pomieszczenia na dwie pojemności ale i tak nieźle brzmi ;)
http://icegustpl.wrzuta.p...owe_-_chameleon

aldi

Wysłany: Wto 22 Cze, 2010   

Archiwum.
Ostatnio zmieniony przez aldi Czw 09 Wrz, 2010, w całości zmieniany 2 razy  

kubawe 
Forumowy Oszołom

Archiwum.
Ostatnio zmieniony przez kubawe Sob 14 Sie, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Ice_Gust_PL 

Dzięki ;) na nasze usprawiedliwienie mogę tylko dodać, że było spore zamieszanie przed występem. Okazało, że znieśli mi rozłożony zestaw... ;/ miło, no ale cóż, myślałem, że gorzej wyjdzie ;)

Anarchismo 
Cowboy From Hell

ciupiesz na "moim" hi hacie jeszcze ? bo coś go brzmieniowo nie poznaje ?

klima 
Almighty of forum!

tego hata przeciez ja kupilem ;) u mnie gra i u mnie zostanie :P

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

OTB
milestones

Aranzu sie nie czepiam, bo pewnie zajmowal sie nim Kazimierz Chludek a nie Ty, ale jak dla mnie troche za szybko ten kameleon zagrany, za to rury fajnie akompaniuja pod solowkami. Solowki wieslarza i klawisza takie sobie, saksofon bardzo wporzo - czemu go tak szybko ucieliscie :) ?
Pomimo marudnego basisty groovi toto calkiem calkiem, a skoro to koncert w szkole to pewnie miejsca na odjazdy nie bylo. Jest OK.
Pozdrowienia :)
Ostatnio zmieniony przez OTB Wto 22 Cze, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Ice_Gust_PL 

dla jasności: gram na Zildku K Light 14", EQ 13" ma Klima :D
reszt blaszek to: A Custom Fast 15", Istanbul Turk 18" Crash, Sabian Mahattan Ride 20" i A Custom splash 10" ;)

Anarchismo 
Cowboy From Hell

Wysłany: Sro 23 Cze, 2010   

Klima to nie tak. Ice zamienił się za mną na haty. Ja wziałem tego sabiana EQ a on ode mnie wział zlidka K, potem ja sprzedałem tego EQ jakiemuś kolesiowi, a potem Ty go od niego kupiłeś.

kończąc offtop, powiem tak, całość muzyki mi się dość podoba, tylko wydaje mi się że Ty Ice grasz w tym utworze dośc monotonnie, praktycznie w koło wojtek bijesz ten sam groovik, ja tam sie nie znam na takiej muzyce, ale wydaje mi się że można by coś więcej zmieszać.

Ice_Gust_PL 

Chcieliśmy to zagrać tradycyjnie, stały groove (jak oryginalnie) i improwizacje po formie.

Wooof

IceGust>
Jedno mnie tylko zastanawia w tych szkolnych graniach: dobór repertuaru. Ile można grać Chameleona i Cantalupe Island? Ja już nie mogę tego słuchać. Nuda, nuda, nuda.
Dlaczego nikt nie gra standardów Komedy, Seiferta, Namysłowskiego, Stańki... tylko ciągle te same dżezognioty?

Bębniarek

Zgadzam się w 100% , mam za ścianą Krakowska Szkołę Jazzu i już nie mogę słuchać tych gniotów ...

jerekp 

To są takie same gnioty jak np. "Whiskey" Dżemu na ognisku/grillu.

Ice_Gust_PL 

Z prostej przyczyny, mieliśmy zrobione jakieś osiem numerów między innymi: Blue Monk, On Green Dolphin Street, Doxy czy Take The "A" Train, ale trzeba było dać coś, co może się ludziom się spodobać. W zeszłym roku graliśmy A Night In Tunisia. Mieliśmy grać Chameleona i On Green Dolphin Street, ale cięcia nie pozwoliły zagrać dwóch kawałków.

OTB
milestones

Wooof napisał/a
Ile można grać Chameleona i Cantalupe Island? Ja już nie mogę tego słuchać. Nuda, nuda, nuda.

O to to to!

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Szkolne combo jazzowe