no musze statyw kupic jeszcze - bo na razie cam lezy na zlozonym polmuzie w rogu
_________________ ein volk, ein reich, ein union.
z kretynami nie dyskutuje, tym bardziej o polityce...
El Nino
Wysłany: Nie 12 Cze, 2011
Kurna Blanker rozczarowałeś mnie trochę Gdzieś w jednym z topiców napisałeś że za niedługo coś nagrasz i zaskoczysz parę osób, spodziewałem sie jakiś mega blastów, kartofli (gdzie kartofle kurna )?? Kurna gdzie czad w ogóle - miał się wylewać szatan z każdej zagrywki a tu ?? Pitu , pitu ani konkret blastu ani tłustego grove'u No panie - jak będę chciał test kamery to zacznę jakieś fora tematyczne przeglądać - tutaj oczekuję czadu. Szczególnie od Ciebie.
spoko, jak na miesiac przerwy w graniu i tak jest niezle. jeszcze nie umieram takze spodziewaj sie niespodziewanego tak jak napisalem, to tylko test kamery, bo nawet ustawic jej na szybkie granie dobrze nie umiem
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Pon 13 Cze, 2011, w całości zmieniany 1 raz
kolega Blaster od jakiś dwóch lat zapowiada już rozwarcie czaszki co niektórym swoimi blastami, jak jest - każdy widzi, czy wymaga to jakiegoś komentarza?
tu nie chodzi o dzielenie na lepszych i gorszych i wywyższanie się moje ponad Blankera. jestem bardzo pokorny wobec swoich umiejętności i bardzo cenię te cechę w ludziach.
jak to się mówi? "z małej chmury mały deszcz". polecam naprawdę sesję, nawet w kwestii rozmowy, z Czarkiem Konradem. GENIALNY PERKUSISTA z genialną pokorą wobec siebie samego i swojego bębnienia.
love dance - ustawilem nisko cama zebys sie czul komfortowo
widze ze fanklub sie odezwal na szczescie mozecie mi wiecie co, tylko urosnijcie najpierw... sadzac po nicku kolegi small - dogada sie swobodnie z kolega justice
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Pią 24 Cze, 2011, w całości zmieniany 2 razy
Te videa zapodane to trochę mało, żeby sobie wyrobić szerszą opinię i jakoś autorytatywnie oceniać twórczość kolegi IMO. Chociaż przyznam, że jako osoba przyzwyczajona do buńczucznego tonu Blankera na codzień też spodziewałem się więcej.
Pamiętam, że w styczniu pisałeś, że siedzisz z Morthifer w studio, nagrywacie 9 numerów i lada chwila to będzie do posłuchania i wszystkim niedowiarkom pospadają majtki W marcu z kolei pisałeś o jakimś projekcie drum and bass, w którym sie udzielasz, że lada dzień ujawnisz się światu. Pytam bez grama złej woli bo mimo, że różnimy się w poglądach to mam do Ciebie szacunek jak do muzyka o większych umiejętnościach niż moje ( przynajmniej po tym co do tej pory zapodawałeś ).
Jest to gdzieś do posłuchania ? Jedno czy drugie? Bo chciałbym sobie wyrobić pogląd na jakimś konkretnym temacie.
spokojna Twoja rozczochrana - wszystko sie pichci w odpowiednim czasie bedzie wklejone ... to studio nie z morthiferem tylko z drugim projektem, a d`n`b nie z bebnami tylko moje drugie oblicze jako 'producenta' [lol - uwielbiam to slowo]. Przekroj przez pare gatunkow elektroniki, niekoniecznie sam dnb... bedzie tez minimal, acid, house itp itd...
oczywiscie - pytasz bez grama zlej woli. rozumiem
Ja nie jestem w fan klubie, ale też mi coś brak. Może tej konsekwencji, może tego miesiąca nad lewą ręką - nie wiem. No dawaj w końcu Blanker blasta co z 280 wyrasta;)
nie wiem czy zauważyliście, ale Blankera strasznie śmieszą ludzie niżsi od niego, jednak nie niscy. chłopaki w podstawówce nie dali Ci spokoju. wszystko będzie dobrze, już nic Ci nie grozi :*
Ostatnio zmieniony przez love dance justice Nie 26 Cze, 2011, w całości zmieniany 1 raz
blanker666, błyszczysz nie powiem... przede wszystkim inteligencją. hmm...przy moich 195 cm sądzę że do małych ludzi nie należę. Wiesz z tym nickiem to takie przeciwieństwo. Wiesz jak nie łapiesz czegoś to pytaj nie ma problemu.
Nie należę do żadnego Twojego fanklubu bądź anty fanklubu tylko mnie śmieszysz i powiedzenie z dużej chmury mały deszcz doskonale pasuje. Napinasz się jakbyś miał przeskoczyć co najmniej Inferno. Znaj swoje miejsce w szeregu i nie uważaj się człowiekiem, którym nie jesteś, trochę pokory chłopaku (ot taka mądrość ludowa na koniec).
Teraz mogę dostać banana ale powiedziałem co mi leży na wątrobie i jest mi z tym zajebiście.
_________________ 777
Ostatnio zmieniony przez Small Nie 26 Cze, 2011, w całości zmieniany 1 raz
teraz, jak przewiduję, padnie jakaś riposta o dystansie do siebie, że to my się spinamy, a blanker ma mega dystans do siebie i tego co robi, o podziemnej muzie w ameryce i brutalnym death metalu, który łamie szczęki. aha, jeszcze będzie wspomnienie o armii przeciwko blankerowi, która tylko czeka na jego potknięcia i atakuje jego osobę na forum. biedny ten gościu, wszyscy się go czepiają, a on jest taki w porządku.
jak to dobrze ze polowe kretynow z tego forum mam w ignorowanych przynajmniej troche nerwow zaoszczedze...
i nawet kuzwa czytac nie umieja, bo zastrzeglem w pierwsyzm poscie ze mozecie sie pocalowac... i ugryzc ... a nawet mi skoczyc jak dosiegniecie.
@ small - toc to karzelek z Ciebie - ja jestem z dobre 8 cm wyzszy. z czym do ludu.
a opinie swoje zachowaj dla siebie - bo tyle mnie obchodza co zeszloroczny snieg... dla mnie jestes kolejnym zenkiem znikad - ktory lansuje sie dodawaniem do pieca... a kysz zeby nie powiedziec wyp... nie bede z Toba polemizowal bo mi szkoda klawiatury... chinskiej w dodatku.
jak pograsz troche koncertow ze swoja kapela u boku lost soul, dead infection, parricide i innymi tego typu kapelami - i dostaniesz propozycje grania w damnable czy squash bowels to bedziesz sie mogl o mnie wypowiadac ... na razie to trzy h w bok
krytyka konstruktywna ludzi na poziomie mnie interesuje..
a takich na tym forum nie brakuje.
dziekuje za uwage i polecam czytac ze zrozumieniem ...
Ostatnio zmieniony przez blanker666 Pon 27 Cze, 2011, w całości zmieniany 2 razy
Oczekujesz konstruktywnej krytyki a sam jeździśz po gościach jak po łysej kobyle. Zluzuj zwieracze dzieciaku i skup sie na blastach, bo co innego to ci średnio idzie.
Koniec tematu, dalsze kłótnie i wyzwiska - warny i kasacje
_________________ Girl you thought he was a man, but he was a muffin
He hung around till you found, that he didn't know nuthin
oj, Panowie Maciej jest, jaki jest, dajcie sobie sianka. Trzeba mu przyznac, ze w latach swietnosci faktycznie dawal rade - wiem, bo wieloktronie widzialem na wlasne oczy.
Macku, dlaczego przesiadles sie na blasciki z prawej i inne metrum?
blanker666, jednak chyba troszkę mnie nie doceniasz może nie gram blastów w kosmicznych tempach, ale też mam się czym pochwalić jeżeli chodzi o koncerty to przytoczę kilka : Mała trasa z Frontside, Rootwater, Illuminandi, Mr polak czy Closterkeller. Poza tym nie wiele jest zespołów, które mogą pochwalić się współpracą z Nuclear Blast, czy australijską wytwórnią SoundMass to w kwestii płyty pt. Didymos. Teraz nie dawno nagraliśmy kolejną płytę na Polskę wydaną przez katolik.pl, objęta patronatem przez Radio Heavy Metal Attack oraz trwają rozmowy z SoundMass o wydaniu na świat . A więc teraz mogę się wypowiedzieć czy jeszcze nie ? Stary bez napinki, bo nikomu nie jest ona potrzebna... Każdy ma swoje osiągi. Sam pojechałeś mnie za to że poprawiłem love dance justice, bo napisał źle przysłowie. Zwróciłem się do niego a nie do Ciebie. Nie wypowiem się na Twój temat obiektywnie po dwóch nagraniach. Pomyśl stary trochę.
_________________ 777
Ostatnio zmieniony przez Small Pon 27 Cze, 2011, w całości zmieniany 1 raz
a tak poważnie to przestańcie sie gryźć po kostkach, tak jak blanker pisał, konstruktywna krytyka jak już, możecie sie nie lubić ale syfu tu publicznie nie róbta i to sie blanker Ciebie też tyczy, mimo że to Twój temat.
A co to ma do rzeczy ? Obie kapele mają zupełnie inny target więc naturalnie, że stoją za nimi różne środowiska. Podejrzewam, że dla zespołu z przesłaniem wydać album ze stemplem katolik.pl to jak dla zespołu z drugiej strony mieć przysłowiową "płytę do Thrash'em'all" W kwestiach czysto merytorycznych, czyli takich na jakie chcemy tu dyskutować nie ma to większego znaczenia.
Inna sprawa, że przeglądałem swego czasu katolik.pl i niektóre treści tam zawarte są delikatnie mówiąc...hmmm...kabaretowe I od razu uprzedzam, że nie mówię tu o kwestiach wiary stricte i nikogo nie chcę urazić. Po prostu niektóre teksty społeczno-światopoglądowe czytało się jak dobry pastiż, z tym, że autor był chyba śmiertelnie poważny
blanker>
Posłuchałem.
Nie mam tyle osiągnięć co ty, ale pozwolę sobie powiedzieć co usłyszałem.
Naprawdę brakuje dynamiki. Grasz bezwysiłkowo i szybko, ale nie ma plastyczności w grze. Wszystkie uderzenia są na tym samym (maksymalnym) poziomie głośności, przez to jest nienaturalnie i niemiło dla ucha (mojego). Posłuchaj sobie tego nagrania bez wizji (nawet jako testu kamery). Jest chaos.
Ja bym klika zablokował do 50 bpm i ćwiczył to samo co dla 250 bpm. Twierdzę, że jeśli to samo zagrałbyś w tempie 5 razy wolniejszym, zwróciłbyś uwagę na dynamikę, w ogóle na uderzenia. Po co je grasz, jak je grasz i w końcu, w którym momencie je grasz.
Jeszcze jedna zasadnicza uwaga odnośnie wewnętrznego słuchania. Zawsze graj do czegoś, nigdy nie graj do niczego.
Tyle ode mnie.
pozdro
nic dziwnego, ze brakuje dynamiki. Z tego co zauwazylem to generalnie w konwencji blasciarskiej chodzi o napierdalanie jak najglosniej i najszybciej. dzieki temu jest nieprzyjemnie dla ucha i tak br00000talnie. Chociaz nie wiem, moze sie nie znam - bazuje swoja opinie na paru filmikach.
No ale fakt, dynamika chociazby w przejsciach juz zwieksza napiecie sytuacji. Dla mnie przejscia grane dynamicznie szesnastkami daja wiekszego kopa niz trzy razy szybsze, a na tym samym poziomie. no ale coz, nie ta konwencja....