Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » testy kamery
testy kamery
Autor Wiadomość
blanker666

Wysłany: Nie 12 Cze, 2011   testy kamery

http://www.youtube.com/watch?v=ZXcov--wCWE

http://www.youtube.com/watch?v=Shjpr2jOFdg

tradycyjnie bez sensu, ale cos trzeba bylo nagrac w ramach testow kamery ;)
ciag dalszy nastapi... niestety ;) lewa reka do natychmiastowej amputacji.

walic po oczach, byla nie za mocno... Moich 'zwolennikow' uprzejmie prosze o wziecie na wstrzymanie ;)
z czasem bedzie lepiej.

Shalaq

Wysłany: Nie 12 Cze, 2011   

Szczerze? Z tego kąta każdy element zestawu wygląda jakby był kompletnie niewygodny ;)

Kamerę ustaw sobie dalej, będziesz lepiej widział siebie - ustawienie rąk, nóg, postawę itd.

blanker666

no musze statyw kupic jeszcze - bo na razie cam lezy na zlozonym polmuzie w rogu ;)

El Nino

Kurna Blanker rozczarowałeś mnie trochę :puke: Gdzieś w jednym z topiców napisałeś że za niedługo coś nagrasz i zaskoczysz parę osób, spodziewałem sie jakiś mega blastów, kartofli (gdzie kartofle kurna :twisted: )?? Kurna gdzie czad w ogóle - miał się wylewać szatan z każdej zagrywki a tu ?? Pitu , pitu ani konkret blastu ani tłustego grove'u No panie - jak będę chciał test kamery to zacznę jakieś fora tematyczne przeglądać - tutaj oczekuję czadu. Szczególnie od Ciebie.

blanker666

Wysłany: Pon 13 Cze, 2011   

spoko, jak na miesiac przerwy w graniu i tak jest niezle. jeszcze nie umieram takze spodziewaj sie niespodziewanego ;) tak jak napisalem, to tylko test kamery, bo nawet ustawic jej na szybkie granie dobrze nie umiem :)

blanker666

Wysłany: Wto 14 Cze, 2011   

El Nino napisał/a
(gdzie kartofle kurna :twisted: )??

tak mi sie skojarzylo ...
jak to gdzie - w warzywniaku :) :D

Bębniarek

Ile ta kamerka kosztuje ? jest możliwość podpięcia zewnętrznych mikrofonów ? jak się ma do Zooma Q3 HD ?

blanker666

tauzena, patyka znaczy ... mikrofonow zewnetrznych niet... zooma wciaga nosem jesli chodzi o obraz, jak z dzwiekiem to nie wiem... ;)

love dance justice

Wysłany: Czw 23 Cze, 2011   

kolega Blaster od jakiś dwóch lat zapowiada już rozwarcie czaszki co niektórym swoimi blastami, jak jest - każdy widzi, czy wymaga to jakiegoś komentarza?

tu nie chodzi o dzielenie na lepszych i gorszych i wywyższanie się moje ponad Blankera. jestem bardzo pokorny wobec swoich umiejętności i bardzo cenię te cechę w ludziach.

jak to się mówi? "z małej chmury mały deszcz". polecam naprawdę sesję, nawet w kwestii rozmowy, z Czarkiem Konradem. GENIALNY PERKUSISTA z genialną pokorą wobec siebie samego i swojego bębnienia.

Small 

Wysłany: Pią 24 Cze, 2011   

love dance justice, chyba mówi się z "dużej chmury mały deszcz" :)

muffin man
mikirurka.kom

Mówi sie - obiecanki cacanki a głupiemu staje

http://www.youtube.com/watch?v=aFIMWRXWY90

blanker666

love dance - ustawilem nisko cama zebys sie czul komfortowo ;)
widze ze fanklub sie odezwal :) na szczescie mozecie mi wiecie co, tylko urosnijcie najpierw... sadzac po nicku kolegi small - dogada sie swobodnie z kolega justice :lol: :lol: :lol:

TeLeSkoP 

Te videa zapodane to trochę mało, żeby sobie wyrobić szerszą opinię i jakoś autorytatywnie oceniać twórczość kolegi IMO. Chociaż przyznam, że jako osoba przyzwyczajona do buńczucznego tonu Blankera na codzień też spodziewałem się więcej.

Pamiętam, że w styczniu pisałeś, że siedzisz z Morthifer w studio, nagrywacie 9 numerów i lada chwila to będzie do posłuchania i wszystkim niedowiarkom pospadają majtki ;) W marcu z kolei pisałeś o jakimś projekcie drum and bass, w którym sie udzielasz, że lada dzień ujawnisz się światu. Pytam bez grama złej woli bo mimo, że różnimy się w poglądach to mam do Ciebie szacunek jak do muzyka o większych umiejętnościach niż moje ( przynajmniej po tym co do tej pory zapodawałeś ).

Jest to gdzieś do posłuchania ? Jedno czy drugie? Bo chciałbym sobie wyrobić pogląd na jakimś konkretnym temacie.

blanker666

spokojna Twoja rozczochrana - wszystko sie pichci ;) w odpowiednim czasie bedzie wklejone ... to studio nie z morthiferem tylko z drugim projektem, a d`n`b nie z bebnami tylko moje drugie oblicze jako 'producenta' [lol - uwielbiam to slowo]. Przekroj przez pare gatunkow elektroniki, niekoniecznie sam dnb... bedzie tez minimal, acid, house itp itd...

oczywiscie - pytasz bez grama zlej woli. rozumiem ;) :razz:

Th0rn

a Miras zaplacil juz za sale?? :mrgreen:

blanker666

Wysłany: Sob 25 Cze, 2011   

no - od jakichs dwoch lat nie placi - na szczescie to juz nie moj problem ;) :D :lol:

aldi

Wysłany: Sob 25 Cze, 2011   

Ja nie jestem w fan klubie, ale też mi coś brak. Może tej konsekwencji, może tego miesiąca nad lewą ręką - nie wiem. No dawaj w końcu Blanker blasta co z 280 wyrasta;)

love dance justice

Wysłany: Nie 26 Cze, 2011   

Blanker :D daj sobie spokój chłopaku

nie wiem czy zauważyliście, ale Blankera strasznie śmieszą ludzie niżsi od niego, jednak nie niscy. chłopaki w podstawówce nie dali Ci spokoju. wszystko będzie dobrze, już nic Ci nie grozi :*
Ostatnio zmieniony przez love dance justice Nie 26 Cze, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

Small 

Wysłany: Nie 26 Cze, 2011   

blanker666, błyszczysz nie powiem... przede wszystkim inteligencją. hmm...przy moich 195 cm sądzę że do małych ludzi nie należę. Wiesz z tym nickiem to takie przeciwieństwo. Wiesz jak nie łapiesz czegoś to pytaj nie ma problemu.

Nie należę do żadnego Twojego fanklubu bądź anty fanklubu tylko mnie śmieszysz i powiedzenie z dużej chmury mały deszcz doskonale pasuje. Napinasz się jakbyś miał przeskoczyć co najmniej Inferno. Znaj swoje miejsce w szeregu i nie uważaj się człowiekiem, którym nie jesteś, trochę pokory chłopaku (ot taka mądrość ludowa na koniec).

Teraz mogę dostać banana ale powiedziałem co mi leży na wątrobie i jest mi z tym zajebiście.

love dance justice

Wysłany: Pon 27 Cze, 2011   

Blanker i tak tworzy Ci oczy, więc uważaj

teraz, jak przewiduję, padnie jakaś riposta o dystansie do siebie, że to my się spinamy, a blanker ma mega dystans do siebie i tego co robi, o podziemnej muzie w ameryce i brutalnym death metalu, który łamie szczęki. aha, jeszcze będzie wspomnienie o armii przeciwko blankerowi, która tylko czeka na jego potknięcia i atakuje jego osobę na forum. biedny ten gościu, wszyscy się go czepiają, a on jest taki w porządku.

muffin man
mikirurka.kom

Dobra, zejdźcie juz z blankera, wszystko zostało powiedziane. Teraz czekamy na miażdżące nagrania.

blanker666

jak to dobrze ze polowe kretynow z tego forum mam w ignorowanych ;) przynajmniej troche nerwow zaoszczedze... :razz:

i nawet kuzwa czytac nie umieja, bo zastrzeglem w pierwsyzm poscie ze mozecie sie pocalowac... i ugryzc ... a nawet mi skoczyc :) jak dosiegniecie.

@ small - toc to karzelek z Ciebie - ja jestem z dobre 8 cm wyzszy. z czym do ludu.
a opinie swoje zachowaj dla siebie - bo tyle mnie obchodza co zeszloroczny snieg... dla mnie jestes kolejnym zenkiem znikad - ktory lansuje sie dodawaniem do pieca... a kysz zeby nie powiedziec wyp... nie bede z Toba polemizowal bo mi szkoda klawiatury... chinskiej w dodatku.
jak pograsz troche koncertow ze swoja kapela u boku lost soul, dead infection, parricide i innymi tego typu kapelami - i dostaniesz propozycje grania w damnable czy squash bowels to bedziesz sie mogl o mnie wypowiadac ... na razie to trzy h w bok :lol:

krytyka konstruktywna ludzi na poziomie mnie interesuje..
a takich na tym forum nie brakuje.
dziekuje za uwage i polecam czytac ze zrozumieniem ...

muffin man
mikirurka.kom

Oczekujesz konstruktywnej krytyki a sam jeździśz po gościach jak po łysej kobyle. Zluzuj zwieracze dzieciaku i skup sie na blastach, bo co innego to ci średnio idzie.
Koniec tematu, dalsze kłótnie i wyzwiska - warny i kasacje

Sauajewo

oj, Panowie :) Maciej jest, jaki jest, dajcie sobie sianka. Trzeba mu przyznac, ze w latach swietnosci faktycznie dawal rade - wiem, bo wieloktronie widzialem na wlasne oczy.

Macku, dlaczego przesiadles sie na blasciki z prawej i inne metrum?

Th0rn

Blanker a z ciekawosci dlaczego zatem nie widzialem Cie jakos z Damnable? lub nie grasz ze Squash??

Small 

blanker666, jednak chyba troszkę mnie nie doceniasz może nie gram blastów w kosmicznych tempach, ale też mam się czym pochwalić jeżeli chodzi o koncerty to przytoczę kilka : Mała trasa z Frontside, Rootwater, Illuminandi, Mr polak czy Closterkeller. Poza tym nie wiele jest zespołów, które mogą pochwalić się współpracą z Nuclear Blast, czy australijską wytwórnią SoundMass to w kwestii płyty pt. Didymos. Teraz nie dawno nagraliśmy kolejną płytę na Polskę wydaną przez katolik.pl, objęta patronatem przez Radio Heavy Metal Attack oraz trwają rozmowy z SoundMass o wydaniu na świat . A więc teraz mogę się wypowiedzieć czy jeszcze nie ? Stary bez napinki, bo nikomu nie jest ona potrzebna... Każdy ma swoje osiągi. Sam pojechałeś mnie za to że poprawiłem love dance justice, bo napisał źle przysłowie. Zwróciłem się do niego a nie do Ciebie. Nie wypowiem się na Twój temat obiektywnie po dwóch nagraniach. Pomyśl stary trochę.

Anarchismo 
Cowboy From Hell

Small napisał/a
na Polskę wydaną przez katolik.pl

dlatego blankerowi z Tobą nie po drodze,

a tak poważnie to przestańcie sie gryźć po kostkach, tak jak blanker pisał, konstruktywna krytyka jak już, możecie sie nie lubić ale syfu tu publicznie nie róbta i to sie blanker Ciebie też tyczy, mimo że to Twój temat.

TeLeSkoP 

Cytat
dlatego blankerowi z Tobą nie po drodze,

A co to ma do rzeczy ? Obie kapele mają zupełnie inny target więc naturalnie, że stoją za nimi różne środowiska. Podejrzewam, że dla zespołu z przesłaniem wydać album ze stemplem katolik.pl to jak dla zespołu z drugiej strony mieć przysłowiową "płytę do Thrash'em'all" W kwestiach czysto merytorycznych, czyli takich na jakie chcemy tu dyskutować nie ma to większego znaczenia.

Inna sprawa, że przeglądałem swego czasu katolik.pl i niektóre treści tam zawarte są delikatnie mówiąc...hmmm...kabaretowe ;) I od razu uprzedzam, że nie mówię tu o kwestiach wiary stricte i nikogo nie chcę urazić. Po prostu niektóre teksty społeczno-światopoglądowe czytało się jak dobry pastiż, z tym, że autor był chyba śmiertelnie poważny ;)
Ostatnio zmieniony przez TeLeSkoP Pon 27 Cze, 2011, w całości zmieniany 1 raz  

raq

TeLeSkoP napisał/a
dobry pastiż

Pastisz jak już ;)

TeLeSkoP 

raq napisał/a
TeLeSkoP napisał/a
dobry pastiż

Pastisz jak już ;)

Oczywiście! Przepraszam :)

Anarchismo 
Cowboy From Hell

TeLeSkoP napisał/a
A co to ma do rzeczy ?
to była ironia

TeLeSkoP 

Anarchismo napisał/a
TeLeSkoP napisał/a
A co to ma do rzeczy ?
to była ironia

Oki, zabrakło mi emotikony.

EOT

Wooof

Wysłany: Wto 28 Cze, 2011   

blanker>
Posłuchałem.
Nie mam tyle osiągnięć co ty, ale pozwolę sobie powiedzieć co usłyszałem.
Naprawdę brakuje dynamiki. Grasz bezwysiłkowo i szybko, ale nie ma plastyczności w grze. Wszystkie uderzenia są na tym samym (maksymalnym) poziomie głośności, przez to jest nienaturalnie i niemiło dla ucha (mojego). Posłuchaj sobie tego nagrania bez wizji (nawet jako testu kamery). Jest chaos.
Ja bym klika zablokował do 50 bpm i ćwiczył to samo co dla 250 bpm. Twierdzę, że jeśli to samo zagrałbyś w tempie 5 razy wolniejszym, zwróciłbyś uwagę na dynamikę, w ogóle na uderzenia. Po co je grasz, jak je grasz i w końcu, w którym momencie je grasz.
Jeszcze jedna zasadnicza uwaga odnośnie wewnętrznego słuchania. Zawsze graj do czegoś, nigdy nie graj do niczego.
Tyle ode mnie.
pozdro

Chrusta 

Po przesłuchaniu twoich nagrań zgadzam się z opinią powyżej. Zdecydowanie brakuje dynamiki.

mpb

nic dziwnego, ze brakuje dynamiki. Z tego co zauwazylem to generalnie w konwencji blasciarskiej chodzi o napierdalanie jak najglosniej i najszybciej. dzieki temu jest nieprzyjemnie dla ucha i tak br00000talnie. Chociaz nie wiem, moze sie nie znam - bazuje swoja opinie na paru filmikach.
No ale fakt, dynamika chociazby w przejsciach juz zwieksza napiecie sytuacji. Dla mnie przejscia grane dynamicznie szesnastkami daja wiekszego kopa niz trzy razy szybsze, a na tym samym poziomie. no ale coz, nie ta konwencja....

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » testy kamery