Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Uweampler (funk/rock) - gotowy material do pobrania
Uweampler (funk/rock) - gotowy material do pobrania
Autor Wiadomość
Purzyk

Wysłany: Pią 11 Kwi, 2008   Uweampler (funk/rock) - gotowy material do pobrania

Siema.
No to skonczylem te cholerna demowke :)

http://uweampler.com/mp3/Uweampler-Demo.zip

Poniewaz cale demo robilem od poczatku do konca sam, to prosze o jakies uwagi odnosnie mixu (cos za glosno, cos nie brzmi itd) oraz w ogole apro po muzyki :)

oraz prosze moderatora o zakniecie mojego poprzedniego tematu odnosnie uweamplera bo sam nie moge tego zrobic :/

pozdrawiam

Carlos

Wysłany: Pią 11 Kwi, 2008   

Ave
Kawałki fajne, konkrecik, jest bujanie.Tak trzymać

"Dziewka"
Instrumentarium:
Werbel głooośniej przed całą resztę!Znaczy się "na przód". Hi hat miejscami "znika", szczególnie gdy się robi "gęsto" z muzyką - sprawdź czy gdzieś equalizer nie ma podobnej częstotliwości z innym instrumentem. Mam wrażenie jakby kompresor ucinał werbel zbyt szybko...
Hi hat w panoramie może bardziej na prawą stronę niż na lewą? jak sądzisz?
Akcent talerzy (crash, splash) rozłożony na lewo i prawo też ożywi twoją sekcję.

Co brzmi naprawdę ekstra to to co się dzieje z gitarami...bardzo ładnie to zrobiłeś. Bas w porządku.

Wokal fajnie "leci" delayem, szkoda że nie ma różnicy między zwrotką a refrenem, może "ciaśniej", bliżej mono w zwrotce?

Kawałek ma fajne brzmienie ale nie poczułem za bardzo zmian w dynamice instrumentów

Na razie tyle, tylko jeden numer bo nie mam za bardzo czasu, ale w przyszłym tygodniu odrobię straty...

Jak na amatorskie podejście do miksu to bardzo mnie zaskoczyłeś, chciałbym tyle potrafić :)

Purzyk

Wysłany: Pią 11 Kwi, 2008   

siema
dzieki :)

co do panoramy na blachach - troche dalem dupy nagrywajac bebny i zle ustawilem overheady i nie zrobilem tego w metodzie V tylko inaczej i teraz mam praktycznie nagrane to samo na dwoch sladach - mimo tego ze jeden overhead jest na maxa na prawo a drugi na lewo to i tak nie slychac za bardzo tej panoramy..

Werbel troche dalem na tyl bo jak go wyeksponowalem to za bardzo sial po uszach - moim zdaniem teraz sie lepiej komponuje z caloscia.

Z wokalem fakt ze za bardzo sie nie odroznia - jakos nie mialem do konca pomyslu co z nim zrobic

co do dynamiki instrumentow to z tym mamy najwiekszy problem - walczymy jak sie da ale narazie z marnym skutkiem

dzieki carlos za rzeczowa wypowiedz!

Purzyk

Wysłany: Nie 08 Cze, 2008   

poniewaz ostatnio mi sie nudzilo to splodzilem taki remix uweamplera

wlasciwie to nie remix tylko blend, chyba tak to sie fachowo nazywa

bebny ktore sluchac to sa te same bebny co w oryginale - nalozylem drumagogiem inne probki na werbel stope i hi hat (bardzo fajnie mozna sie tym bawic) i oktawer na bas :)

wokal dogrywalem pod prysznicem hahaha

http://uweampler.com/mp3/wycieczki_rmx.mp3

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Uweampler (funk/rock) - gotowy material do pobrania