Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » uweampler (funk) - sampel z sesji nagraniowej
uweampler (funk) - sampel z sesji nagraniowej
Autor Wiadomość
Purzyk

Wysłany: Sro 26 Mar, 2008   uweampler (funk) - sampel z sesji nagraniowej

sampel z wczorajszej sesji nagraniowej u nas w salce.
Robimy wszystko sami
wrzucony sampel to sa czyste tracki, bez zadnych mixow.
gdyby ktos kiedys chcial nagrac demo to zapraszam :) hehe

http://www.uweampler.com/mp3/uweampler-sample.mp3

jeszcze bedziemy dogrywac klawisz i wokal

jak skoncze to podziele sie finalna wersja

perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja
perkusja

jacek-bębniarz 

Wysłany: Sro 26 Mar, 2008   

Bardzo wczuwowa, dobrze zagrana, ciekawa muzyka. Pełna uczuć, widać, że ta muzyka Was kręci. Masz dobry groove stary, gratuluję. Bardzo podoba mi się linia gitary w ostatnim fragmencie. Pozostałe również prześwietne.

Brzmienie również na wysokim poziomie. Baaardzo podoba mi się werbelek, nastrojony idealnie do takich rytmów. Gitarki bardzo fajnie, całość - EKSTRA.

Jak na nagranie "własne" w sali prób - nie mam pytań. Jest wystarczająca ilość głębi, efekty nie przesadzone, wszystko z umiarem i idealnie.

Ode mnie - 9/10 (dałbym nieco głośniej bass, nieco wyraźniej; ew. wina może być po stronie moich głośników, w każdym razie, ja bardziej wyniósł bym basik). Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów! :)

EDIT: Mógłbyś napisać specyfikację swojego zestawu, którego użyłeś do nagrań wraz z całym sprzętem, który potrzebny był, by te nagrania wykonać (mikrofony; mixer, itp.). Z góry dzięki!

Purzyk

siema
dzieki za 9/10 :D :D

wiec tak co do basu - jak juz pisalem to sa narazie czyste tracki - bez zadnych mixow ani specjalnego ustawiania poziomow. Narazie jedyne co zrobilem to usiadlem chwile nad bebnami zeby zrownac poziomy i tyle. Nad cala reszta dopiero bede siedzial :) wiec bas na pewno bede krecil zeby brzmial troche inaczej bo narazie to jest za bardzo z tylu i slabo go slychac.

Co do sprzetu to tak:

bebny masz opisane tutaj:
http://forum.perkusjaonli...opic.php?t=7119

sprzet do nagrywania:
mixer Alesis Multimix Firewire 16
mikrofony:
stopa - akg d112
werbel: gora - sm57
dol: akg c419
hi hat SM58
overheady: MXL 603s

laptop DELL :-)
i to by bylo na tyle :)

Turambar

Ooooo !! Tak ! Jest mega smacznie! tego mi było dziś trzeba! :D Super pozytywna muza, groovi, buja, i poprawia samopoczucie, mimo że jest prawie kwiecien, a za oknem śnieg sypie i wieje! Świetnie to wszystko brzmi. Odemnie 9/10 :D

jacek-bębniarz 

Z ciekawości, orientujesz się może Purzyk ile trzeba zapłacić za podstawowy (ale porządny - wystarczający) zestaw mikrofonów do perki i mixer? Będę bardzo wdzięczny za informacje. Pzdr!

515 

Wysłany: Czw 27 Mar, 2008   

maestro! moje jeszcze nie spelnione (i bardzo mozliwe ze nigdy sie nie spelni) marzenie jesli chodzi o muzyke grana z zespolem... pieknie pieknie pieknie, brzmi to ekstra, a buja ze hohohoho!

Purzyk

wiesz co taki mixer ktory ja mam kosztuje jakies 1500zl
do tego mikrofony - najdrozszy jest do stopy - jakies 400zl uzywany, reszta to juz raczej tania sprawa
Za overheady zaplacilem jakies 300zl za pare i sprawuja sie zajebiscie.

Generalnie do tego zeby nagrywac sobie slady na kompa potrzebujesz mixer z wyjsciem firewire albo usb (ale gdzies czytalem na forach audiofilskich zeby nie kupowac z usb).
i jak nie masz kasy to najlepiej kupowac po kolei mikrofony - stopa, werbel, overheady.

515- heh to moje juz spelnione marzenie grac funk i zapie..ac do przodu z groovem :)

bRS 
Da Funk Blaster

Jest groove,
jest funk,
jest eśmy w domu :)
Zapowiada się bardzo ciekawie ale z ocenami wstrzymam się do finalnego produktu :) .

Purzyk

Wysłany: Sob 29 Mar, 2008   

narazie nagralismy wszystkie instrumenty poza wokalem

troche poszlismy w inna strone niz na poczatku zamierzalismy i wyszedl z tego taki troche psychodelic funk :)

za jakis tydzien powinienem miec gotowe tracki z wokalem to wtedy wrzuce

dwa tracki bez wokalu
http://uweampler.com/mp3/track1.mp3
http://uweampler.com/mp3/track2.mp3

i trzy nowe fotki :)

perkusja
perkusja

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » uweampler (funk) - sampel z sesji nagraniowej