Wysłany: Sro 26 Mar, 2008 uweampler (funk) - sampel z sesji nagraniowej
sampel z wczorajszej sesji nagraniowej u nas w salce.
Robimy wszystko sami
wrzucony sampel to sa czyste tracki, bez zadnych mixow.
gdyby ktos kiedys chcial nagrac demo to zapraszam hehe
Bardzo wczuwowa, dobrze zagrana, ciekawa muzyka. Pełna uczuć, widać, że ta muzyka Was kręci. Masz dobry groove stary, gratuluję. Bardzo podoba mi się linia gitary w ostatnim fragmencie. Pozostałe również prześwietne.
Brzmienie również na wysokim poziomie. Baaardzo podoba mi się werbelek, nastrojony idealnie do takich rytmów. Gitarki bardzo fajnie, całość - EKSTRA.
Jak na nagranie "własne" w sali prób - nie mam pytań. Jest wystarczająca ilość głębi, efekty nie przesadzone, wszystko z umiarem i idealnie.
Ode mnie - 9/10 (dałbym nieco głośniej bass, nieco wyraźniej; ew. wina może być po stronie moich głośników, w każdym razie, ja bardziej wyniósł bym basik). Pozdrawiam serdecznie i życzę sukcesów!
EDIT: Mógłbyś napisać specyfikację swojego zestawu, którego użyłeś do nagrań wraz z całym sprzętem, który potrzebny był, by te nagrania wykonać (mikrofony; mixer, itp.). Z góry dzięki!
wiec tak co do basu - jak juz pisalem to sa narazie czyste tracki - bez zadnych mixow ani specjalnego ustawiania poziomow. Narazie jedyne co zrobilem to usiadlem chwile nad bebnami zeby zrownac poziomy i tyle. Nad cala reszta dopiero bede siedzial wiec bas na pewno bede krecil zeby brzmial troche inaczej bo narazie to jest za bardzo z tylu i slabo go slychac.
Ooooo !! Tak ! Jest mega smacznie! tego mi było dziś trzeba! Super pozytywna muza, groovi, buja, i poprawia samopoczucie, mimo że jest prawie kwiecien, a za oknem śnieg sypie i wieje! Świetnie to wszystko brzmi. Odemnie 9/10
_________________ You must accept the fate that you've chosen, You Will Obey Your Destiny!
Z ciekawości, orientujesz się może Purzyk ile trzeba zapłacić za podstawowy (ale porządny - wystarczający) zestaw mikrofonów do perki i mixer? Będę bardzo wdzięczny za informacje. Pzdr!
maestro! moje jeszcze nie spelnione (i bardzo mozliwe ze nigdy sie nie spelni) marzenie jesli chodzi o muzyke grana z zespolem... pieknie pieknie pieknie, brzmi to ekstra, a buja ze hohohoho!
wiesz co taki mixer ktory ja mam kosztuje jakies 1500zl
do tego mikrofony - najdrozszy jest do stopy - jakies 400zl uzywany, reszta to juz raczej tania sprawa
Za overheady zaplacilem jakies 300zl za pare i sprawuja sie zajebiscie.
Generalnie do tego zeby nagrywac sobie slady na kompa potrzebujesz mixer z wyjsciem firewire albo usb (ale gdzies czytalem na forach audiofilskich zeby nie kupowac z usb).
i jak nie masz kasy to najlepiej kupowac po kolei mikrofony - stopa, werbel, overheady.
515- heh to moje juz spelnione marzenie grac funk i zapie..ac do przodu z groovem