Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Wóda, śledzie i wesele - update i moje spiewanie :)
Wóda, śledzie i wesele - update i moje spiewanie :)
Autor Wiadomość
Kanclerz 
Admin
Marcin Kwaśny

Wysłany: Czw 30 Sie, 2007   Wóda, śledzie i wesele - update i moje spiewanie :)

Chalturka z zespolem Yellow Mellow

http://pl.youtube.com/watch?v=AoHfT5P_8_M

http://pl.youtube.com/watch?v=xEQ8YAN9phw

Plus dwa nowe filmiki

+ moj cudowny wokal ;) http://pl.youtube.com/watch?v=v7usjmL_5C0

http://pl.youtube.com/watch?v=gdqKOZb_T5A
www.kashmir.pl
www.myspace.com/perkusjaonline

OTB
milestones

Wysłany: Pią 31 Sie, 2007   

Profeska :)

EDIT: O, właśnie zauważyłem, że udzielasz się też wokalnie. No kurde Roger Taylor ;) .

Marsz

czekałem na KAWIARENKI :twisted:

koti

Hej Kanclerzu jakie są koszta waszej gry na jednodniowym weselu w składzie jak na YouTube. Jestem z Częstochowy przymierzam się powoli bo to już za mniej niż 2 lata, pozdrawiam. Jak cos to pisz kotiboy@wp.pl

muffin man
mikirurka.kom

Zupełnie niepotrzebne te < a niech tam :) >
Dobra chałtura nie jest zła i można powiedzieć, że całkiem interesująca. I to pomijając aspekt finansowy - jest również interesująca z punktu widzenia muzycznego. Wiadomo, gusty zostawiamy w szatni i idziemy zarobić. Fucha jak każda inna, ale lepiej grać Cyganeczke Zosię niż dorabiać przy roznoszeniu ulotek.
Sam grywałem kiedyś na weselach i była to świetna przygoda a i lekcja jak żadna inna. Młody pankrokowiec rzucony na wesele z poprawinami nagle stanął oko w oko z tangiem, rumbą, czaczą, beginką i ludowymi przyśpiewkami. Bez kitu, ale tyle co się tam nauczyłem, tego nie zapewni żaden nie-obciachowy projekt.
Inna sprawa to rasowi chałturnicy, którzy mają wieśniackie nawyki i nie potrafią grać inaczej, ale jako lekcja pokory po godzinach dla rokendrolowca - polecam zdecydowanie.

Bębniarek

No Marcinku widzę ze skład ten sam :) pozdrów chłopaków , supaaa :!:

Marsz

chałtura to żaden wstyd....ważne że dorabiasz na perkusji..nie piszac juz że i tak zostaniesz poczestowany wodka weselna przegryzajac sledziem i w trakcie do tego obiadek dla grupy....

ale duzo jest przypadków że niektorzy perkusisci(w przenosni) graja tylko po weselach bo kiedys po prostu"znowu w życiu mi nie wyszło" i przesiąkaja tym...po dobrych kilkunastych latach moga ci powiedzieć żę sa po prostu znakomitymi bębniarzami("Five The Best in Poland").....i do czego ponziej to rozmowa sprowadzi?

raq

Ja też chałturze tyle ze bardziej na ludowo i nie widze w tej robocie prawie żadnych minusów (składanie sprzętu o 6 rano jest niekomfortowe i to jak mi któryś kolo z zespołu wejdzie z refrenem 2 takty za wcześnie mnie doprowadza do białej gorączki).A co do nagrań to full profeska gdybyś nie napisał że to wesele to prawdopodobnie bym się nie zorientował.Gratulacje :D

raq

A "Dżage" zagraliście lepiej od Virgin :D

vasco

taaa,
A ja się chciałem zalogować wczoraj zaraz po umieszczeniu przez Kanclerza tego posta i sytem odmówił wspólpracy bo "password" nie był taki i jak mi go nawet wygenerwoał (system) od nowa, to go nie chciał przyjąć. A tak bardzo chciałem być tym pierwszym który udzielił odpowiedzi. Cóż, znowu w życiu mi nie wyszło...

A wracając do meritum - podzielam oipnię że dobrze zagrane wesele nie jest wstydem. Sam swoje przesuwałem o parę miesięcy dlatego, że chciałem mieć kapelę w której grał perkusista na Yamaszce Stage Custom i robił to dobrze a reszta muzyków mu nie ustępowała. I zabawa była zajebista, a o to chodzi w takich momentach.

Patrząc na filmy muszę zadać pytanie - Kanclerzu - ilu "dziadków" czując Twój puls weszło na parkiet bo poczuli się młodsi o 40 lat i ... pogotowie musiało ich odwieźć, bo nie wytrzymali tempa???

Kanclerz 
Admin
Marcin Kwaśny

vasco napisał/a
podzielam oipnię że dobrze zagrane wesele nie jest wstydem.

A czy ja pisalem gdzies, ze to wstyd? :)
www.kashmir.pl

vasco

A czy ja pisalem gdzies, ze to wstyd? :)

Nie. Oczywiście że nie.
Chyba źle się wypowiedziałem, albo żle mnie zrozumiałeś.
W tej części mojej wypowiedzi chodziło mi o to, że teoretycznie większośc forumowiczów powinna się obruszyć na pokazanie nagrań z wesela. A ku mojemu zaskoczeniu sie nie obraziła, lecz wyraziła poglądy zbieżne z moimi - to w sumie jest dziwne.
Mniejsza z tym. Będę nudny do bólu ale ponowię pytanie z ostatniej części mojej wypowiedzi: ilu "dziadków" odwiozło pogotowie?
Bo wbrew pozorom odpowiedź na to pytanie potwierdza jeden niezaprzeczalny fakt odnotowany na tych filamch.

Kanclerz 
Admin
Marcin Kwaśny

Wysłany: Pią 28 Wrz, 2007   

Dwa nowe filmiki :)
tym razem troche inne klimaty ;)
W pierwszym z nich nqa poczatku mozecie posluchac mojego "pieknego" wokalu w stylu kwik koloraturowy :)

http://pl.youtube.com/watch?v=v7usjmL_5C0

http://pl.youtube.com/watch?v=gdqKOZb_T5A
www.kashmir.pl

trombix

Bardzo klimatycznie , taki repertuar to moje marzenie, simply red ...miodzik! Podziwiam za wokal moglbys byc front manem ,powaga! Moze uda mi sie uelastycznic nieco gusta muzyczne chlopakow i niedlugo taka "faza" zagosci i w naszym bandzie! pzdr

muffin man
mikirurka.kom

Powiem krótko - szczenę do protetyka oddaje

Kanclerz 
Admin
Marcin Kwaśny

Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007   

muffin man napisał/a
Powiem krótko - szczenę do protetyka oddaje

ale, ze co?

ps. jakby co to mam znajomego protetyka - po taniosci sie zalatwi ;)
www.kashmir.pl

muffin man
mikirurka.kom

Wysłany: Nie 30 Wrz, 2007   

Bo mi spadła (szczęka) i wymaga interwencji protetyka.

Ogólnie za popisy wokalne grając na perce. Nie jest to najłatwiejsze, a z kociokwikiem nie przesadzaj, nie jest tak źle, a nawet jest całkiem dobrze.

woy

Wysłany: Pon 01 Paź, 2007   

profesjonalna robota :) sam chciałbym czasem co nieco pochałturzyć, bo można się wiele nauczyć i dobrze zarobić

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » MTF - Muzyczna Twórczość Forumowiczów » Twórczość » Wóda, śledzie i wesele - update i moje spiewanie :)