Odwiedziłem toruński sklep muzyczny w poszukiwaniu środka do czyszczenia talerzy.
Na pytanie "Jak brudne masz te blachy" odpowiedziałem "No kupiłem ponad 25 letni talerz, więc bardzo".
Sprzedawca polecił (i ostatecznie sprzedał) środek o nazwie UNIPOL Metal-Polish.
Z pudełka wyczytuję (tłumacząc z angielskiego) do stosowania w domu, warsztacie, samochodzie. Czyści srebro, stal, miedź, mosiądz, aluminium i plastiki. Poleruj mokrą szmatką. Wytrzyj czysta miękką szmatką.
Nie jest więc to środek dedykowany talerzom perkusyjnym.
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011
No ja jestem ciekaw efektu Probowales juz tym czyscic?
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011
O, super, jakbys etapowo zrobil, to byloby mega
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Pią 22 Lip, 2011
To wez chociaz kalkulatorem cyknij foty
Kanclerz napisał/a:
"Staraj się nie kłaść talerzy na twarde (betonowe) podłoże.
Absolutnie nie stawiaj talerzy na podłodze kantem blachy."
Właśnie się zastanawiam nad tym dlaczego nie można stawiać talerzy na twardej podłodze
i opierać o ścianę. Czy wpływa to na deformację talerza (pod wpływem jego własnego ciężaru) czy z obawy o jego krawędź, która może ulec wyszczerbieniu. A jeśli na podłodze będzie leżała wykładzina lub innego rodzaju "podkładka", to czy nadal pozostawienie talerzy opartych o ścianę na dłuższy czas negatywnie wpłynie na ich stan techniczny?