Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Czytelnia - Poradnia » Twoje Patenty - sprzęt » dziura po gniezdzie
dziura po gniezdzie
Autor Wiadomość
eS.

Wysłany: Pon 18 Sie, 2008   dziura po gniezdzie

To jest sposób, w jaki zalepiłem sobie dziurę po gnieździe w moim Sonorku.

Potrzebne są:
4 podkładki gumowe - śr. 2,3cm dość grube - 50gr sztuka
4 śrubki (od gniazda)
4 dodatkowe podkładki (1mm większe)
4 nakrętki
trochę silikonu (od sąsiada) super glut

No to jedziemy:

Podkładki gumowe sklejamy ze sobą (po 2) super glutem. Następnie wyrównujemy środek podkładek z krawędziami silikonem. Czekamy aż wyschnie. W miejsca, gdzie były śruby przykręcamy śruby odwrotnie- tak aby nakrętka z większą podkładką była na dole. następnie lekko smarujemy sylikonem wnętrze dziury (tam gdzie wchodzi tom-holder) i wkładamy sklejone gumowe podkładki. Jeśli ktoś ma to można laknąć sprayem ale takim co sie świeci.

Wyszło mnie to jakieś 4zł :)
Może nie jest to przepiękna maskownica, ale za to gniazdo w oczy nie razi i nie ma dziur! ! ! Z daleka całkiem dobrze się prezentuje a wystające śrubeczki wyglądają całkiem nieźle :P

perkusja

perkusja

Co o tym sądzicie? :P

Suri_drummer 
łazap?

Wysłany: Pon 18 Sie, 2008   

Nie jest takie zle, ale z zewnatrz tez mogles dac, tak jak np. zrobil to Dr. Peronius, albo nawer jakas abstrakcje z kawalka blaszki :D

Mnie by strasznie wnerwialy te sruby....

Strasznie se rzucaja w oczy :wink:

eS.

Wysłany: Pon 18 Sie, 2008   

eeee.... przesadzasz! ale na żywo też to inaczej wygląda.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Czytelnia - Poradnia » Twoje Patenty - sprzęt » dziura po gniezdzie