wiesz z tego co wiem to u mnie nie ma czegos takiego. Jedynie co ustawialem w module to jakie dzwieki modul ma wysylac przez kabel.
Sproboj sprawdzic ten kabel gdzieś.
Ten post był "akceptowany" tyle czasu, że zdążyłem we własnym zakresie rozwiązać problemy o których rozwiązanie chciałem zapytać. Troche szkoda bo teraz mógłbym sam co nieco napisać na temat mapowania padów o którym to nie ma za dużo na polskich forach perkusyjnych i rozwiązaniu problemów jakie napotkałem przy próbie połaczenia dtExplorera i AD..
Ostatnio zmieniony przez Konrad86 Czw 28 Maj, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Mam pytanko. Czy koniecznie do tego patentu potrzebne są elektroniczne bębny czy wystarczą triggery podpięte pod Alesisa Trigger IO ( czy jakoś tak;) )??? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!
Mam pytanie apropo Addictive Drums i mini ihosta, czy mozna jakos w programie ustawic ktory pad to ktory dzwiek, czy musimy w module poprzestawiac kable tak zeby w programie wszystko pasowalo?
Jesli da sie programowo przypisac dzwieki do padow to moglby ktos napisac jak?
Dla zainteresowanych tańszą wersją urządzenia wejściowego (zamiast modułu), a znających się nieco na elektronice, polecam stronę www.edrum.info. Opisany bardzo dokładnie (ze schematami i projektem płytki) sposób zrobienia przetwornika triggery/midi, który po podłączeniu do komputera daje podobne efekty. Koszt wykonania samej elektroniki dla wersji 16 kanałowej w polskich realiach około 150zł. Całość oparta jest na programowanym mikrokontrolerze PIC16F877 (software do pobrania również z podanej strony).
Wyjście z urządzenia portami MIDI oraz, dla nie posiadających karty z midi, przez RS232.
Ja jestem dopiero w trakcie wykonywania, ale obszerna dyskusja na forum projektu i filmiki z youtube są bardzo obiecujące. Mój ulubiony to całkowicie drewniana perkusja (łacznie z blachami )ze stołkiem zamiast werbla (EZ Drummer jako strona software'owa): http://www.youtube.com/watch?v=7ad9UkNbzcE .
No i jeszcze "nie-perkusista" z książkami telefonicznymi zamiast padów (przetworniki piezo włożone między kartki więc nie do końca udana dynamika): http://www.youtube.com/watch?v=8s-0oDZOBiA .
_________________ De Ente et Essentia...
Ostatnio zmieniony przez Krzychoo Pią 15 Sty, 2010, w całości zmieniany 4 razy