Wysłany: Czw 01 Lis, 2007 Werbel Dimavery Custom Vintage by Mr. Edward
Witam! Tak jak już mówiłem wczesniej postanowiłem podrasowac troche swój werbel Dimavery 12"
Oto co z tego wyszło:
Najpierw wyglądał mniej więcej tak:
Po zdarciu okleiny
No i przyszedł piekny klonowy fornir
Najpierw okleiłem strone wewnętrzną a pozniej zewnętrzną(przy okazji
zlikwidowałem dziury po mocowaniu do tomholdera, gdyż wole werbel na statywie lub na niezależnym mocowaniu)
Tu było łatwiej bo mogłem użyc pasów zaciskających
Oto gotowy korpus do malowania
Korpus pomalowałem impregnatem z woskiem,który nazywa sie 'protektor' chroni przed wodą, wilgocia,czynnikami atmosferycznymi itd.
To jest pierwsza z dwóch warstw.
to po oszlifowaniu krawędzi
I oto efekt finalny:
Oczywiscie jeszcze musze zamówic z DC ładną chromowaną maskownice do otworu wentylacyjnego no i pracuje nad jakims fajnym logo.
Ale ze nie mogłem sie doczekac zeby pokazac efekty swojej pracy to pokazuje efekt koncowy bez tych drobnostek:
miejsce łaczenia sie forniru jest pod lugiem przez co go nie widać!
_________________ Mr. Edward
Bębniarek
Wysłany: Czw 01 Lis, 2007
Pięknie , jestem pod wrażeniem , może też przerobię tak swojego Keiperka , tylko czasu brak ...
a czemu sprężyny na pasku a nie na sznureczku?? gratuluje bebna
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
moge sie zalozyc ze po jednym z pierwszych koncertow dostaniesz pytanie "ile Pan chce za ta yamaszke"
_________________ . . . przez całe stulecia wywyższał człowieka nad zwierzę i wznosił go ku wyżynom nie kij, ale muzyka: czar powabnej prawdy, powab jej wzorców. Borys Pasternak
Fajnie to zrobiles Super to wyglada
Keeping Drummin co do pytania "ile Pan chce za ta yamaszke" to ja po jedym z koncertow uslyszalem(gralem na swoim amati) "fajna masz ta yamaszke maple custom" Nie powiem niezle sie wtedy usmialem no ale coz tak bywa
Jeszcze raz GRATULUJE efektu mr. Edward
Całe 40zl. za fornir + impregnat 13zl.+ 30zl. planuje na maskownice do otworu. Reszte narzędzi i klej miałem. Jakbym musiał to kupić to trzeba dołożyc jeszcze jakies 50zl. Pozdro