gram dużo gęsto, i póki co nie mam triggerów, więc zależy mi na wyrównanych uderzeniach - przy wolnych tempach nie mam problemów z dynamiką, stopa brzmi jak działo gaussa , ale w szybszych tempach, gdzie stopa ledwo smyra naciąg, jest kiszka. Zależy mi też, żeby kiedy bijak jak najszybciej trafiał w naciąg - tj. odległość między powierzchnią uderzającą a prętem bijaka była jak największa (w każdym razie zdaje mi się że może to mieć wpływ).
Generalnie będę wdzięczny za opinie, muszę wymienić bijaki axisowe bo nie pasują mi do mojego grania.
nie wiem, czy Ci to pomoże, ale ja zmieniłem bijaki w eliminatorze własnie na ironki, bijaki pearla były za cięzkie, miałem podobne problemy co ty w gęstej młócce, nie licz na to że zmiana bijaków poprawi w znaczący sposób uderzenie, to trzeba miec w nózkach niestety
Uwierz że nie chcesz cięższych. Ja używam bijaków mapexa w Axisie, i zupełnie inna stopa! Odbija tak mocno że uderzenia sa bardzo silne, kumpel który umie grać szybko pocisnał na Axisie 250 z duzym powerem technika flat-foot. Wszystko polega na rozbujaniu stopy, a nie na tapowaniu. Wczoraj załozyłem z ciekawosci sonic hammery, i na Axisie sie czułem jakbym grał na mapexie xlp-18 Wymieniaj czym predzej bijaki, polecam Iron Cobre drewiany bijak. Rozumiem że masz sonic hammery, a nie te od serii X? bo podobno te od X sa wporzo. Przez ciezki bijak stopa buja sie bardzo wolno, co bardzo ogranicza. Lekki bijak buja stope bardzo szybko, najwazniejsze to rozbujac stope jak najdalej i wtedy wykonac uderzenie, masz power nawet z lekkiego bijaka, zapewniam Zawsze też masz ciężarki na bijakach, które możesz przesunać na sama góre, wtedy róznica jest spora wzgledem braku ciężarków lub cieżarków na samym dole.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Michu Sob 28 Lut, 2009, w całości zmieniany 1 raz
nie mam sonic hammerów, tylko te od serii A i X, ciężarków też nie mam. może coś pokombinuje z ustawieniami stopy, ale faktem jest, że powierzchnia, którą bijak się styka z naciągiem jest maleńka, i żeby wyciągnąć brzmienie ze stopy muszę wcisnąć bijak dosyć mocno, żeby się zetknął całą powierzchnią, dzięki wgięciu naciągu.
ale dzięki wielkie za opinię, przemyślę:)