Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » Co lepsze Istanbul agop traditional czy paiste new alpha ?
Przesunięty przez: Mayki
Czw 05 Lut, 2009
Co lepsze Istanbul agop traditional czy paiste new alpha ?
Autor Wiadomość
fantom

Wysłany: Czw 05 Lut, 2009   Co lepsze Istanbul agop traditional czy paiste new alpha ?

Witam.
Zastanawiam sie nad kupnem hi hatu 14' i crasha 16' co byscie wybrali Istanbul agop traditional heavy czy paiste new alpha rock?
Zalezy mi glownie na tym zeby blachy byly wytrzymale i brzmialy rockowo.
pzdr !

dr_Petronius_ums 

Wysłany: Czw 05 Lut, 2009   

Zależy co rozumiesz pod pojęciem rockowe brzmienie.
Jeśli chodzi o ciężkie i szklisto brzmiące blachy to Istanbul się raczej nie nada, bo są to raczej ciemne i piaszczyste talerze, co oczywiście nie eliminuje ich z użycia w ciężkim graniu.

Shalaq

dr_Petronius_ums napisał/a
Istanbul się raczej nie nada, bo są to raczej ciemne i piaszczyste talerze

Szczegolnie seria heavy... ciemniej i piaszczysciej sie juz nie da.

head

jezeli rock'owe brzmienie to tylko alpha

fantom

a jak sie ma sprawa z wytrzymaloscia ?
slyszalem ze stop b20 jest bardziej kruchy niz b8.

dr_Petronius_ums 

Jak będziesz łoić zza głowy to nawet hartowany tytan szlag trafi ;)
I tak wolałbym Istanbula, tyle, że np. heavy bądź funk hihat i dark crash.

peter 

a nie myslales o istanbulach mehmetach? mialem crashe i hh z seri radiant i fajnie brzmialy tyle ze trafilem chyba na jakies felerne te crashe bo zaczely mi pekac w miejscach mlotkowania;)a moze tez wtedy zle gralem?!:D
Ostatnio zmieniony przez peter Pią 06 Lut, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

sebastian

noo...Jeszcze kwestia tego czy masz zamiar kupic nowe blachy czy używki ,ale zdecydowanie wolałbym ride alpha-bardzo dobra blacha..!

MrM___

Wysłany: Pią 13 Lut, 2009   

fantom napisał/a
slyszalem ze stop b20 jest bardziej kruchy niz b8.

coś w tym może być hmm w końcu skłąd stopu sie zmienia więc jakieś właściwosci fizyczne na pewno
ale dobrze mówią, jak sie gra z wyczuciem to wszystko da rade- no chyba, ze faktycznie maja jakis feler - co sie zdarza przy masówce :)
jakkolwiek tureckie blaszydła maja w sobie to coś :) czujecie ten zapach dymu janczarskiego ogniska ?:P

a ja Ci alchemy pro arty albo profesjonale polecę :P
Ostatnio zmieniony przez MrM___ Pią 13 Lut, 2009, w całości zmieniany 2 razy  

WroblDP 

Wysłany: Nie 29 Mar, 2009   

Ja mam pro arty od togodnia, jesli chodzi o mocne granie nawet nie musisz w nie mocno loic reaguja na kazde uderzenie glosnym szklitym dzwiekiem osobiscie gram rock metal i pochodne wiec mozna powiedziec ze zalezy mi na halasie a raczej na tym zeby moje blachy bylo slychac i zeby wybrzmiewaly, o mocnym ataku nie wspomne osobiscie grajac sam na salce nie slysze zbyt duzej roznicy miedzy umiarkowanym uderzeniem a strike'u z pelnego nadgarstka w crash przy tym drugim dluzej wybrzmiewa ale to potrafi denerwowac hihat jest pelny i brzmi wysmienicie uchylony zarabiscie szelesci jedyne co mnie boli to ride'a ale tylko troche. momentami wydaje sie za glosny ale jesli chodzi o rockowe brzmienie to pro art tak jak napisal MrM___ swietnie sie nadadza jak chcesz moge sprobowac je jakos nagrac albo wydaj pare zloty i jedz do bydgoszczy obsluga DC jest profesjonalna ;) powiedz czego szukasz , co grasz a podsuna ci tyle blaszek ze ci zmieknie

pozdrawiam

Warn, za nieczytelny post, przez te emotikony niewiele można zrozumiec
klima

KnightOfCedonia 

Wysłany: Sro 24 Cze, 2009   

Z ręką na sercu polecam Istanbule, bo sam ich używam, ale jak chcesz grać lżejsze rockowe klimaty, to zdecydowanie Custom Turk. Wytrzymałe, tanie, szybki atak, fajnie wyglądają ; d
A Paiste nie lubie.

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » Co lepsze Istanbul agop traditional czy paiste new alpha ?