jestem średnio zaawansowanym drummerem. gram jak na razie na zestawie Power Beat chcę przesiąść się na jakiś lepszy zestaw. do dyspozycji mam 5 tys. złotych. jak na razie zastanawiałem się nad Yamacha Stage Custom a Mapexem Pro M Standard. pomóżcie!!!
Wysłany: Czw 09 Kwi, 2009
5 tysiecy? sam shell czy z hw, czy jeszcze blachy trzeba wliczac? sprecyzuj pytanie, bo narazie przy takiej ilosci zmiennych mozna podac naprawde mase przykladow...
no i powiedz nam jeszcze czy nowe czy uzywane, bo to tez jest dosyc duza roznica
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Osobiście to mam małą poradę dla tych, co na forum napisali 19 i mniej postów- nie piszcie jak nie macie pojęcia.
Jedyna rozsądna odpowiedź to ta Klimy, najlepiej jak jakiś moderator wywali wypowiedź Aylona i metanola, bo nic nie wnoszą do dyskusji, a ta pierwsza wręcz wprowadza w błąd.
Niech nam nasz kolega drummer_b_cośtam powie czego oczekuje, potem będziemy pomagać.
Pozwolę sobie tutaj napisać, mam nadzieję, że yagarnator się nie obrazi . Sama ilość postów nie ma znaczenia, można napisać pierwszego posta na forum ale mądrego, ale odpowiedzi ludzi, którzy do 5 tysięcy złotych podają tylko przykład jednej firmy(prawdopodobnie tylko z nią mieli doczynienia) są śmieszne.
klima
hmmm czegos chyba nie zrozumialem...?
nie mialem do czynienia z jedna firma na Mapexach tez mialem okazje grac a kolega napisal ze zastanawia sie miedzy dwiema firmami wiec ujalem tylko swoje subiektywne zdanie co do moich doswiadczen z Yamaha bo mi bardziej przypadla do gustu. Co do Stage Customa oczywiscie zartowalem z tymi rodzajami drewna ona jest robiona ze sklejek roznego drewna ale rowniez powtorze na moje subiektywne poczucie mahon dab czy cos tam jeszcze nie brzmi razem ze soba dobrze...
a wracajac do tematu wydaje mi sie ze pomaganie polega rowniez na wyrazaniu swoich opini przeciez nikt nie musi sie nimi kierowac bo kazdy ma inny gust i chyba potrafi samodzielnie myslec hmm?
Ostatnio zmieniony przez Aylon Pią 10 Kwi, 2009, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: Pią 10 Kwi, 2009
tak, ale tu chodzi o to, ze kolega sie zastanawia miedzy dwoma zestawami, ale tak naprawde nie ma pojecia zbytniego co wybrac, dlatego pyta sie na forum, co ogolnie z tej polki wziasc...bo w innym wypadku napisalby tylko, ze chce wybrac miedzy tymi dwoma perkusjami...co twojej opinii o SC to masz bardzo specyficzne podejscie, skoro wielu ludzi, ktorzy opukiwali te beczki uwaza, ze sa zrobione na bardzo przyzwoitym poziomie. Dodatkowo kolega nie sprecyzowal kryteriow wobec ktorych mamy mu pomoc konkretnie poszukac beczek, a ty doradzasz tak naprawde nie wiedzac, czego kolega szuka konkretnie(patrz moje zapytania).
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009
za 5k to mastersy, premiera artista, saturna...generalnie zawodowa polka z uzywek mozesz wyrwac dobre beczki
Klimatorze dominatorze Pudzianie nie ogarnie za 5 kafli mastersa z HW. Natomiast Artista już powinno mu się udać, saturna przy odpowiedniej okazji na allegro też.
Premier Artist, Mapex Orion/Saturn (ja już nie pamiętam jak to z tym orionem jest, czy on droższy czy tańszy, także jak się "jepłem" to sorry), Pearl Session, Sonor 3007, takich nazwów szukaj.
Wysłany: Wto 14 Kwi, 2009
no moje niedopatrzenie z tym hw
Wysłany: Czw 04 Lis, 2010
drummer122 - uspokuj sie chlopie, bo odkopujesz tematy z przed ponad roku...