Wysłany: Nie 30 Maj, 2010
poprawi sie znacznie, procentowo nikt nie bedzie Ci w stanie powiedziec...bierz g2 albo ec2 a napewno bedziesz zadowolony...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
na chwile obecna tak, rezo niech zostanie takie jakie masz firmowe...
g2 w odroznieniu od ec2 nie ma tlumika, oba dedykowane do nizszego stroju, na ec2 jest ciutke latwiej, gdyz nie trzeba sie bawic w dodatkowe tlumienie typu zelki czy cus...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
sa i takie i takie...polecam poszukac forum, to znajdziesz to czym sie roznia...o strojeniu tez bylo sporo...
na werbel na rezo hazy 300 i bedzie git
pierwszy raz widze u evansa taki naciag...zapytaj sie sprzedawcy dokladnie co to za model jest, bo oznaczenia hurtowe duzo mi nie mowia...
Doszukałem się na jakimś forum różnicy pomiędzy clear, a coated takiej, że chodzi o atak.. ? Że jedne są głośniejsze, a drugie cichsze. Prawda to jest ?
Gram lekką muzykę i chciałbym, żeby bębny aż tak nie hałasowały zachowując przy tym mocne perkusyjne brzmienie.
coated ma bardziej skupione brzmienie od clear...i imo clear ladniej wygladaja na beczkach
Ten ST Dry jest podwójny - nie zakładaj podwójnych na werbel. Jak już chciałbyś zmienic to najwyżej na pojedynczy z paskiem tłumiacym - Evans Genera (nie HD).
Jeśli grasz lekką muzę to jednak wszelakie Clear na tomach bedą lepiej się przebijały, dawały lepsze brzmienie.
koszty wysylki w dc to cos w okolicach 15 zl, powyzej 500(600?) jest wysylka za friko, sprawdz zreszta na ich stronce...
Dzięki
Właśnie mam problem co na werbel, bo powiem Wam, że na firmowych Ludwiga strasznie sprężynowe brzmienie ma. Leci muzyka z komputera po cichu, a sprężyny wpadają w takie drgania, że szok. Dodam, że to zapewne przez subwoofer, bo mam go na podłodze z głośników Creative T606, ale mimo to na werblu DDRUM takich akcji nie było i brzmiał on przyjemniej. Na górze miał uderzany Dowhan, czyli kiepski naciąg, na dole zaś Evans rezonansowy.
No i mam ten dylemat czy coated czy clear... Doradźcie
Gram muzykę typu Green Day, Simple Plan, Linkin Park. W sumie mieszane klimaty, bo zależy od kawałka, który jest grany. Jeden lżej, drugi mocniej.
ja tez bym zalozyl clear...
Dzisiaj przyszły. Po założeniu i dokręceniu na oko brzmi o wiele lepiej, szczególnie floor. Jednak jak to na nastroić ? Jest może jakaś zasada na ilość przekręceń kluczyka ?
Tom 13 też ładnie brzmi, natomiast 12" nie za fajnie.
Proszę o każdą pomoc. Wiem, ze o strojeniu jest pełno rzeczy, żeby stroić pod instrument itd. A jak Wy to robicie ?
Trzeba to nastroi, bo szkoda, żeby takie naciągi się marnowały.
Dzięki, ale szkoda, że nie ma nic na temat rezonansów, bo one też mają znaczenie...
Dodam jeszcze, że na tomach mam po dwie podkładki na śruby, więc jeśli chcę bardziej dostroić, wyżej to jedne podkładki mogę zdjąć i na jednych tylko stroić ?