Wysłany: Wto 19 Sty, 2010 jeden zildjian czy set amedii?
witam!
Tak się składa, że gram raczej lżejszą muzykę (głównie funk/jazz) i potrzebuję do niej blach.
Moje obecne fundusze są raczej skromne;) i staję przed dylematem - czy lepiej kupić tylko ride'a, zildjiana k custom dark, czy może postawić na zestaw hh/crash/ride amedii? Samego ride'a używałbym wówczas razem z moimi obecnymi blachami, przeznaczonymi jednak do trochę ostrzejszych klimatów;) (hh/ride/crash alchemy pro art, china/splash/crash alchemy professional) i nie wiem szczerze powiedziawszy czy by się nie za bardzo gryzły. Z drugiej jednak strony wolałbym powoli przesiadać się na najwyższą półkę i nie bawić się w półśrodki;)
Wysłany: Wto 19 Sty, 2010
ja bym kupil tylko jedna blache, ale juz porzadna sam tak zrobilem ze kupilem gownianych blach i powoli zaczynam przesiadke na solidne blachy
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
właśnie wiem, że jak kupie takie gorsze blachy to potem będzie dużo problemów ze sprzedawaniem ich, wymienianiem na lepsze itditd;). Tyle że tutaj pytanie tak naprawdę jest o to, czy jak dołączę tego ride'a do moich obecnych blach to będzie to miało ręce i nogi.
Na samym secie amedii będę mógł grać moją muzykę bez zniesmaczania reszty zespołu, tyle że wiadomo, nie będzie to sama jakość dźwięku co w przypadku zildjiana;)
jesli chodzi o dzwiek to bedzie sie to niestety gryzlo cholernie...pro arty i professionale to cholernie jasne blachy natomiast k custom to ciemna strona mocy
moze warto zastanowic sie na jakims jasnym ride'em?
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
jest to może jakiś pomysł, ale chciałbym mieć docelowo ciemnego ride'a więc to też byłby jakiś półśrodek;)
problem zaczyna wydawać się naprawdę poważny
Ostatnio zmieniony przez Litwin Wto 19 Sty, 2010, w całości zmieniany 1 raz
no to musisz chyba przebolec tymczasowo gryzienie sie blach, do czasu az wymienisz reszte blach na ciemne
ja to przeboleje, ale co na to publiczność? ;p
ja póki co nie mogę przeboleć ćwiczenia swingu na ridzie pro art, więc chyba skorzystam z Twojego pomysłu;)
dzięki za pomoc;)
publicznosc? dopoki nie bedzie to perkusista z bardzo dobrym sluchem to nawet nie zauwazy roznicy
ja również polecam Ci zainwestować w jedną porządną blachę, lepiej jest mieć mniej a lepsze niż być niezadowolonym z brzmienia. Jeśli chodzi o blachy to po latach używania różnych półśrodków nie uznaję kompromisów. To musi gadać