Wysłany: Sro 29 Kwi, 2009 Kolejna misja dla stałych bywalców
Mam ograniczone fundusze do powiedzmy 1700zł.
Potrzebuje zestawu blach (crash, hi-hat, ride), nie jestem perkusistą początkującym (choć profesjonalnym też nie ).
Przejrzałem wszystkie tematy o talerzach w tym dziale, ale potrzebuję solidnego porównania tych wszystkich, które wymienię.
W poszukiwaniu blach takie oto propozycję mi się narzucają:
Paiste PST5 - 1650zł
Zildjian ZBT - 1550zł
Sabian B8 - 1650zł
Alchemy pro art - 1600zł
Alchemy art - 1250zł
Paiste Alpha - kupiłbym dwa z trzech talerzy za około 1600zł (potem dokupił trzeci)
Jak się ma jakość do ceny? Które polecacie? Napiszcie ile możecie.
Serdecznie dziękuję.
Bębniarek
Wysłany: Sro 29 Kwi, 2009
Za około 1800zł możesz mieć set Istanbula Agopa w pełni profesjonalne blaszki.
Ja bym szukał na Allegro używanych Zildjianów , Sabianów i w taki sposób skompletujesz zawodowy set.
Miałem przyjemność z Istanbulem Agopem, ale nie odpowiadają mi, gdyż robią za dużo hałasu (chociaż w wypadku crasha to faktycznie zaleta). Wolałbym trochę inne brzmienie jednak
Wysłany: Pią 01 Maj, 2009
Wojtekfeduni napisał/a
W tej cenie zdecydowanie profesjonalne blachy a nie jakieś gówno z b8
zdecydowanie amedia
smiesz zartowac...moze tobie super pasuje brzmienie amedii, ale do blach profesjonalnych im troche brakuje...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Wysłany: Pią 01 Maj, 2009
no zwlaszcza ze po 700 lataja na allegro, ale moze byc pewien ze jak od Palina, to przynajmniej bubla nie dostanie
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!