Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » Kupno nowych bębnów - proszę o rady. ;)
Kupno nowych bębnów - proszę o rady. ;)
Autor Wiadomość
Hunter67

Wysłany: Sro 24 Lis, 2010   Kupno nowych bębnów - proszę o rady. ;)

Witam,
gdzies juz sie wypowiadalem na tym forum więc przedstawienia mojej osoby sobie raczej oszczędzę. ;) Mam dylemat - za niedługi czas chcialbym zmienić bębny. Interesuje mnie coś bardziej z półki pro, obecnie posiadam rozsławiony DW PDP Fusion, od jakichś ok. 3 lat. Talerzy nie potrzebuje, hardware może być, ale niekoniecznie. I obowiązkowo werbel. Granice finansowe - chcialbym się zmieścić w 6 tyś, choć może być trudno. Myślałem nad Pearlem VBX, jednak bądź co bądz, bynajmniej brzmieniowo, to raczej półprofesjonalna półka. Jakieś rady? ;)

kubawe 
Forumowy Oszołom

Wysłany: Sro 24 Lis, 2010   

Pearl Masters załatwi najśmielsze oczekiwania. Wiele osób tutaj na forum ma te bębny, więc będziesz mógł się o nich dowiedzieć.

Anarchismo 
Cowboy From Hell

Wysłany: Sro 24 Lis, 2010   

u Gregora w perkusje.pl stoi Premier Series w konfig standard za 4999 zł. Myślę że to bardzo dobra cena jak za nowe profesjonalne beczki. Zostaje jeszcze tysiączek na jakis werbel.
Rozważ też zakup yamahy oak custom. Pearla VBX moim zdaniem sobie odpuść to nie są profesjonalne gary, tylko semi pro jak sam powiedziałeś. Możesz też rozważyc kupno Gretsch Renown Maple.

to jeśli nowe,

ale za 6koła to na allegro jest w czym poprzebierac

Dimitrich
KKK

Wysłany: Czw 25 Lis, 2010   

a kup ze se uzywane bebny za 4000 a reszte zainwestuj w carpe fuckin' diem.

maciekomis
Keepin' it simple

na twoim miejscu kupiłbym http://allegro.pl/ludwig-...1328798180.html !
i ze dwa razy Jack Daniels i gra gitara!
ale nie pozwalam ci ich kupic :P

kubawe 
Forumowy Oszołom

No! Stainless Steel to już totalnie póła pro, tylko obawiam się, że nie każdemu podpasuje brzmienie tych beczek. Np. mi. Niemniej jednak, są to naprawdę profesjonalne bębny.

Hunter67

Ogromne dzięki za wszystkie wypowiedzi, będę myślał co tu teraz począć po ich przeanalizowaniu. ;)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » Kupno nowych bębnów - proszę o rady. ;)