Wysłany: Sro 24 Lis, 2010 Kupno nowych bębnów - proszę o rady. ;)
Witam,
gdzies juz sie wypowiadalem na tym forum więc przedstawienia mojej osoby sobie raczej oszczędzę. Mam dylemat - za niedługi czas chcialbym zmienić bębny. Interesuje mnie coś bardziej z półki pro, obecnie posiadam rozsławiony DW PDP Fusion, od jakichś ok. 3 lat. Talerzy nie potrzebuje, hardware może być, ale niekoniecznie. I obowiązkowo werbel. Granice finansowe - chcialbym się zmieścić w 6 tyś, choć może być trudno. Myślałem nad Pearlem VBX, jednak bądź co bądz, bynajmniej brzmieniowo, to raczej półprofesjonalna półka. Jakieś rady?
u Gregora w perkusje.pl stoi Premier Series w konfig standard za 4999 zł. Myślę że to bardzo dobra cena jak za nowe profesjonalne beczki. Zostaje jeszcze tysiączek na jakis werbel.
Rozważ też zakup yamahy oak custom. Pearla VBX moim zdaniem sobie odpuść to nie są profesjonalne gary, tylko semi pro jak sam powiedziałeś. Możesz też rozważyc kupno Gretsch Renown Maple.
to jeśli nowe,
ale za 6koła to na allegro jest w czym poprzebierac
No! Stainless Steel to już totalnie póła pro, tylko obawiam się, że nie każdemu podpasuje brzmienie tych beczek. Np. mi. Niemniej jednak, są to naprawdę profesjonalne bębny.