Wysłany: Sro 17 Lis, 2010 Ludwig Custom vs Ever Play Custom
Ludwig Custom vs Ever Play Custom.
Co lepsze? Kusi mnie na któryś z tych zestawów, ładnie się prezentują i w miarę brzmią, a zbyt drogie nie są. Ludwig zaś ma na pewno o wiele solidniejszy hw, ale pozostańmy przy ocenie samych bębnów. Co wg Was wygrywa?
Przecież brzoza i klon to najpopularniejsze drewno stosowane w bębnach. Czyli są jakieś znaczne różnice brzmieniowe pomiędzy brzozą, a klonem porównując prawie, że tą samą półkę cenową ?
Skoro wg. Ciebie nie ma różnic, to po co zadajesz pytanie?
Zawsze są różnice pomiędzy dwoma gatunkami drewien.
Co z tego, że niby klon i brzoza to najpopularniejsze drzewo?
Walisz tematami jak opętany.
Ja jednak sądzę, że to właśnie Ty masz kompleksy, a wnioskuję po ilości zakładanych (durnych) tematów przez Twoją szanowną osobę. Vide temat odnośnie nagłośnienia perkusji, nie wiadomo gdzie, bo nie raczyłeś nawet odpowiedzieć, bo przecież perkusja brzmi lepiej poprzez "omikrofonowanie" benbnufff.
Ludi napisał/a
Skoro taki bohater jesteś to wytłumacz mi różnicę, bo widzę, że niezłe akcje w postach odwalasz...
Pytasz o różnice, równocześnie mnie obrażając. Ale odpowiem Ci na Twoje pytanie, zgodnie z zasadą "strapionych oświećcie, głodnych nakarmcie".
W skrócie, klonowe bębny posiadają bardziej cieplejsze brzmienie od brzozowych. Brzozowe nie posiadają ciepłego rozmycia, posiadają większy atak. Bęben basowy przy brzozowych urwie Ci jaja, o ile je masz. Można rzec, że klonowe są bardziej subtelne w swoim soundzie.
Ludi napisał/a
Nie mniej jednak wolę, aby ktoś mądrzejszy i bardziej obeznany w temacie od kolegi wyżej się wypowiedział.
Jak mniemam jesteś tutaj najmądrzejszy na tym forum, więc ciężko będzie znaleźć odpowiednią osobę.
Wyręczę Cię, dam Ci trafne odpowiedzi jeszcze złotko.
Wooof napisał/a
Według mnie średnia. Ja bym teraz zainwestował w złoto, albo w akcje GPW.
klinik napisał/a
Ludwig CS Custom to typowy przedstawiciel półki średniej. Stoi wyżej w hierarchii od wymienionego wcześniej never playa czy też nieprodukowanego już Basixa Custom.
Można by rzec, że to set porównywalny z dawnym Mapexem M lub zestawami w podobnej klasie.
Ogólnie za Ludwiga przynajmniej CS Custom bym się nie brał. Było już kilka postów na tym forum i nie tylko, o ich słabej jakości i problemami jakościowymi fabryki u skośnych, zresztą to ta sama fabryka która wypuszczała też tak samo problematyczne ddrumy dominion.
Setów godnych uwagi na rynku jest bardzo dużo, zarówno nowych jak i używanych.
To tyle na temat Twojego nabijania postów, ale co tam. Jesteś najmądrzejszy stary!
Ostatnio zmieniony przez kubawe Sro 17 Lis, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro 17 Lis, 2010
kuba Ci dobrze napisal...po kiego grzyba nowy temat, nie mogles zadac pytania o porownanie w tamtym? ludzie, pomyslunku troche...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!