szabel
Wysłany: Sob 18 Kwi, 2009 Mapex m pro czy dw pdp?
Witam, dawno do Was nie zaglądałem.
szukam samego shella, bo kiedyś z Amati trzeba się rozstać
więc za jakiś czas pewnie pójdzie pod młotek na allegro
Jeśli chodzi o shell to zastanawiam się pomiędzy Mapexem m Pro (podobno już go nie produkują) oraz dw pdp -podobno ludzie sobie te gary chwalą
chyba że macie jakieś inne propozycje.
Przedział cenowy jest ruchomy z tego co widziałem. za pdp w sklepie muzycznym życzą sobie 2800 zł, więc jak na shell to sporo. Podobno shell m pro można dorwać w okolicach 2000 zł.
by the way pukał ktoś kiedyś to pdp ?
_________________ ...†††...SEX , DRUMMS & BLACK METAL...†††...
Gregor z perkusje.pl ma shell set premiera cabrii z optimountami za 2500 koła i z hilderami bodajże, zapukaj do niego.
co prawda nie jest to ani mapex ani pdp ale półka podobna.
Ostatnio zmieniony przez Anarchismo Sob 18 Kwi, 2009, w całości zmieniany 1 raz
raczej nie te,bo za 2800 to dostaniesz ten zestaw z werblem i hardware i co do porównania z mapexem to pro m lepsze bo klon a pdp to brzoza wiec raczej mozna porównywać z M-ka
_________________ MAPEX | PAISTE | REMO | VATER
szabel
Wysłany: Wto 28 Kwi, 2009
head napisał/a
raczej nie te,bo za 2800 to dostaniesz ten zestaw z werblem i hardware i co do porównania z mapexem to pro m lepsze bo klon a pdp to brzoza wiec raczej mozna porównywać z M-ka
wiesz we wrocku są takie marże że nie zdziwiłbym się gdyby to był ten shell ;]
_________________ ...†††...SEX , DRUMMS & BLACK METAL...†††...
na allegro był, albo jest shell LX z pdp za 3000. FS tez spoko garky. gdybym miał wybierać pomiędzy dwoma zestawami (mapex, a FS) to brałbym FS'a ze względu na wygląd. w brzmieniu pro m trochę jest lepszy.
_________________ ZAMIENIĘ Pearla BLX 10 12 14 16 22 (+13 SD)
KUPIĘ lugi mapex z serii Q.
co do porównania z mapexem to pro m lepsze bo klon a pdp to brzoza wiec raczej mozna porównywać z M-ka
Teoretycznie. Praktycznie wygląda to tak, że Darkowi z DC, który posiadał Pro M przez 2 lata po postawieniu FS'a do testów obok jego zestawu lekko zepsuł się humor....
Ostatnio zmieniony przez marrtin Pią 05 Cze, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Korzystam ponad rok z Mapexa Pro M'ki i jestem baaaardzo zadowolony, sprzęt pro. O PDP, niestety nie jestem w stanie nic powiedziec, ale polecam spokojnie Mapexa. Pzdr!
treznor
Wysłany: Sob 25 Lip, 2009
Cytat
Teoretycznie. Praktycznie wygląda to tak, że Darkowi z DC, który posiadał Pro M przez 2 lata po postawieniu FS'a do testów obok jego zestawu lekko zepsuł się humor....
Ten koleś z drummcenter sprzedał mi ten sam text.
Pewnie gada to każdemu bo wychodzą z Mapexa i dlatego polecają PDP.
Ja z racji że mam dostęp i do tych i do tych garków napoczątku wziąłem w obroty PDP MX stroiłem na ich firmowych naciągach. moim zdaniem są trochę przereklamowane. stopa faktycznie fajnie gada ale ze strojniem tomów miałem dużo więcej problemów niż w PRO M. Poprostu w Mapexie znalezienie "sweetspotu" jest dużo łatwiejsze. Moim zdaniem PRO M można smiało porównać z zarówno z MX jak i z LX(tu bardziej ze względu na lakier połyskowy). PDP FS Jest ok moim zdaniem lepsze graty niż Mapex MBirch.
Ostatnio zmieniony przez treznor Sob 25 Lip, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sob 25 Lip, 2009
treznor napisał/a
Cytat
Ten koleś z drummcenter sprzedał mi ten sam text.
moze dlatego ze "ten koles z dc" to martin, ktory Ci to odpisal i to samo zreszta mowil mi i Martin i sam Darek jak sie z nimi spotkalem...
treznor napisał/a
Pewnie gada to każdemu bo wychodzą z Mapexa i dlatego polecają PDP.
L O L
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!