Wysłany: Wto 02 Cze, 2009 Mapex mb5255 vs. Sonor 2007 stageI vs. pearl vision vx 825
Witam wszystkich forumowiczów!
Mam do was pytanie ogromnej wagi. Szukam garów dla siebie już od dłuższego czasu. W różnych sklepach polecano mi różne bębny. Ciekaw jestem waszej opinii - doświadczonych perkusistów, który z tych zestawów jest najlepszy? Jeżeli wszystkie są beznadziejne to jaki wybrać (gary + hw do 3300) zależy mi aby tom-tomy były w miarę duże a flor tom nie był podwieszany (najlepiej 16x16).
linki do perek:
mapex
http://www.bratpol.com.pl/?prod=2726&cat=228
podobno ma słaby hw
Wysłany: Pią 05 Cze, 2009
imo z tego wszystkiego m'ka, nie wiem kto Ci nagadal takich glupot, ze mapex ma slaby hw, ten dolaczany do m'ki to juz bardzo stabilne zelastwo(nie pamietam serii)...sonor i pearl moze w hw nie odstaja, ale brzmieniowo m'ka jest najlepszym wyborem
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
co do hw to powiem tak:posiadam hw dołaczany do serii Q,nie oszczedzam go,nie czyszcze,ma juz dobre 2 lata i do tej pory nic mi sie nie złamało,gwinty całe,nie ma sladu rdzy,po prostu wszystko jakie było od nowosci takie jest(no moze poza ryskami i normalnymi sladami uzytkowania),takze hw od M-ki jest jeszcze lepszy ,ale oczywsicie jak juz mówiłem bierz pro m a bedziesz mega zadowolony z brzmienia i hw