Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » Mapex Q czy Premier Olympic
Mapex Q czy Premier Olympic
Autor Wiadomość
MIGNOLA 

Wysłany: Pon 09 Lis, 2009   Mapex Q czy Premier Olympic

Witam!

Mam do wydania +- 2000 na zestaw i blachy. Po szperaniu na forum i zastanowianiu sie ograniczylem sie do Mapexa Q fusion i Premiera Olimpic plus blachy Paiste PST3.Z czasem wymiana naciagow itp.

Te zestawy to dobry pomysl? Jestem poczatkujacy i to bedzie moja pierwsza perkusja.
Nie szukam uzywanych. Mozliwe tez, ze kupie na raty.

Z gory dzieki za pomoc.

klima 
Almighty of forum!

Wysłany: Pon 09 Lis, 2009   

skoro nie szukasz uzywanych to raczej sklanialbym sie do mapexa q(olympic ma tragiczny hw) i wymiany naciagow na ec2/g2, na stopie u siebie mialem i oryginalny, emada2 i teraz mam sk2, i zdecydowanie sk2, sadzilem wczesniej, ze emad jest super ale sk2 po prostu urywa moszne...

co do blach, to imo radzilbym wziasc cos uzywanego, moze na poczatek jakis hat + crash-ride ale z wyzszej polki? pst3 to jednak mosiadz i troche pograsz i bedziesz chcial to wyrzucic...w cenie nowych mozna utrafic na allegro uzywki b8/502/artow/zbt czy innych blach z b8, najnizszych serii...

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

MIGNOLA 

Dzieki za odp :)
Zostane raczej przy Mapexie i poszukam blach z b8.
Wie ktos moze czy jest duza roznica miedzy MQ 5244 a tym nowszym MQ 5244 A?

head

werbel drewniany,obrecza na centralce drewniane i troche lepszy hw

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » Mapex Q czy Premier Olympic