Mianowicie przymierzam się do zakupu naciągu na centralkę. Czytałem, pytałem jakie są polecane i mam zamiar wybierać pomiędzy: Remo Pinstripe bądź Evans Emad II ewentualnie Aquarian, Dodam tez ze posiadam centralkę 22x16 z wyciętym otworem rezonującym o wielkości 10 cali (wiem że duży ale taką już kupiłem) podaje te informacje bo nie wiem czy ma to jakiś duży wpływ na brzmienie bębna. Szukam niskiego tonu głębokiego i tzw "mięsa".
Pozdro.
Ostatnio zmieniony przez Sesio. Sro 10 Mar, 2010, w całości zmieniany 1 raz
JA mam Emada II i bardzo sobie chwalę. Powinien spełnić Twoje oczekiwania. Chociaż wiele osób uważa, że SuperKick Aquariana jest lepszy, ale nie grałem na nim, więc nie mam porównania.
Wysłany: Pon 23 Lis, 2009
siema! ja mialem obydwa naciagi, i emada2 i sk2(mam teraz) w moim subiektywnym odczuci emad daje mieso, ale jest bardziej taki flakowaty, nie wiem ciezko tu ujac, mniej selektywny, a w sk2 miecho jest ciut mniejsze, ale za to klik jest duzo bardziej slyszalny przynajmniej na moim mapexie q
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Moja propozycja to Evans Emad II. Sam posiadam, bardzo sobie go chwalę. Wraz z Remadem stopa brzmi nieziemsko. Dodatkowo polecam łatkę Slug, choć wybór łatki to już indywidualna sprawa. Emad II uważam za bardzo dobry wybór. Jest moc, klik i potężne brzmienie
_________________ DW PDP FS / Istanbul Agop Traditional - Sultan / Sabian AAX / Mapex / Pearl / Dixon / Gibraltar
Wysłany: Wto 24 Lis, 2009
ziomes, postaraj sie porownac z sk2, naprawde tez wczesniej mialem identyczne zdanie jak ty
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
Weź pod uwagę wysoką awaryjność Emad'a. Kołnierz trzymający gąbkę pęka i odpada. Z drugiej strony miałem ten naciąg i brzmieniowo na pewno go polecam.
Nie słyszałem za to, żeby z SK działo się coś dziwnego, więc...
Uwaga!
Naciągi z serii Emad powinny być naciagnięte nieco mocniej tak, aby uniknąć fałdowania się brzegów membrany przy uderzeniach bijaka. Następstwem fałdowań naciągu może być szybsze zużycie, a ostatecznie pęknięcie kieszeni na tłumik. Nieco wyższy strój nie spowoduje zmiany brzmienia, gdyż naciągi typu Emad grają w bardzo wąskim i niskim paśmie.
Uwaga!
Naciągi z serii Emad powinny być naciagnięte nieco mocniej tak, aby uniknąć fałdowania się brzegów membrany przy uderzeniach bijaka. Następstwem fałdowań naciągu może być szybsze zużycie, a ostatecznie pęknięcie kieszeni na tłumik. Nieco wyższy strój nie spowoduje zmiany brzmienia, gdyż naciągi typu Emad grają w bardzo wąskim i niskim paśmie.
Hmmm - no napiszę, że rzeczywiście jak na stroiku było 35 to było za nisko - natomiast jak podciągnąłem do ok 42 to zaczął gadać.
Tylko, że ja dalej stroję mikrofonem i to 42 na stroiku na środku to tylko stwierdzony fakt natomiast naciąg przedni brzmi w B.
A no i tylni też w B - czyli tak samo.
Może się przerzucę na C - bo niedaleko - zobaczymy
Pozdro dla stroicieli.
Ostatnio zmieniony przez aldi Czw 03 Gru, 2009, w całości zmieniany 1 raz
Uwaga!
Całkowicie się z tym zgadzam.
Jeśli masz mocnego kopa i grasz często, to i tak to nie pomoże. Emada stroiłem dużo wyżej od momentu ZNIKNIĘCIA fałd, a i tak kołnierz pękał, musiałem go podklejać taśmą. Pewnie część z Was mnie zje za tą wypowiedź ale nie tylko ja miałem ten problem, biorąc pod uwagę zalecenia.
Tak jak wcześniej pisałem, brzmieniowo naciąg jest genialny. Po prostu dla niektórych jest zbyt delikatny.
Wysłany: Pią 04 Gru, 2009
no bo prawda jest taka, ze emad lubi pekac, jednemu szybciej, drugiemu pozniej...moj wytrzymal poltora roku, pomijam, ze gdyby nie to to bylby jako rezerwowy, bo byl w dobrym stanie...
Wysłany: Czw 04 Lis, 2010
@drummer122 ostatnia uwaga kolego odnosnie odkopywania tematow, na ktore padla juz dawno odpowiedz, tudziez autor znalazl rozwiazanie...jeszcze jeden taki odkopany temat i bedzie warn...