Mam blaszany werbel z zestawu Gretsch Black Hawk. O dziwo na firmowych naciągach po długim strojeniu jakoś nawet zabrzmiał, ale mi ten dźwięk niezbyt przypada do gustu, chcę z niego wyciągnąć fajne tłuste brzmienie, coś takiego jak tu:
http://www.youtube.com/watch?v=OwI8XucVfOg
Jaki naciąg mi to umożliwi? Evans EC2 coated powinien dać radę?
Możesz jeszcze spróbować Genera HD Dry ctd. Wg mnie bardzo dobry naciąg na stalowy werbel, u mnie gada świetnie
Jak chcesz tłusto to możesz poszukać jeszcze niebieskich Hydraulic coated; też od Evansa. Podobno dobry (nie wiem, nie grałem - polecił mi go perkusista w sklepie muzycznym. Mówił, że jest świetny na jego werblu - w końcu jednak mój wybór padł na HD dry i jak dotąd nie narzekam Trzeba tylko trochę czasu, żeby się ładnie rozegrał no i jak zawsze pokombinowania ze strojem.) Pozdrawiam.
Wysłany: Sro 15 Lip, 2009
a co Ci dadza sample? nie sadze, aby ktos mial w takim samym stanie conajmniej 2 rozne naciagi i do tego jeszcze werbel taki jak ty...do tego dochodzi strojenie, samo nagranie tez tak nie odzwierciedla, roznica sprzezyn, rezonansu...a jak ktos ma inny werbel to juz napewno Ci to nie pomoze...
ja ze swojej strony moge polecic evans power center dot, u mnie na mapexie q(podobna polka) sprawowal sie dobrze
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!