Perkusja Online - Forum Perkusyjne
   FAQ  FAQ   Szukaj  Szukaj   Użytkownicy  Użytkownicy   Grupy  Grupy   Infopage

Rejestracja  ::  Zaloguj Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Odpowiedz do tematu Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » paiste 502 vs alchemy art vs zildjian ZBT
paiste 502 vs alchemy art vs zildjian ZBT
Autor Wiadomość
huko
łubu dubu

Wysłany: Pią 08 Maj, 2009   paiste 502 vs alchemy art vs zildjian ZBT

witam wszystkich, mam pytanie jak w temacie, które z tych blach uważacie za najlepsze?

szabel

Wysłany: Pon 11 Maj, 2009   

szczerze mówiąc paistów i zildjanków nie miałem okazji ogrywać, ale mam Alchemy ART. Jeśli chodzi o hihat i crasha - sa całkiem fajne, dosyć szkliste brzmienie. Jeśli chodzi o Ride`a to zdecydowanie za długo wybrzmiewa.

klima 
Almighty of forum!

Wysłany: Pon 11 Maj, 2009   

ja ogrywalem wszystkie te pomijajac ride od zbt...generalnie ze wszystkich tych setow zbt jest imo najslabszy...nie mozna powiedziec ktory set jest nalepszy, bo w kazdym sa blachy ktore maja lepsze odpowiedniki u lepszych serii...ja bym zrobil tak:
hh: alchemy art
crash: 502
ride: 502
chinka: 502 16'
splash: art

PerkusjaOnline na Facebooku - https://www.facebook.com/ForumPerkusjaOnline

2725378 - zawsze na niewidocznym

utriel76

Wysłany: Wto 12 Maj, 2009   zbt a paiste

Zildian zbt to słabe blachy,chociaż część grajacych je kupuje ze wzgledu na ,,surowe" brzmienie.Według mnie nadają się tylko do cięższej muzyki.Jeśli szukasz cieplejszego brzmienia polecam jednak paiste.hihat zbt jak dla mnie brzmi oschle i bez wyrazu.Posłuchaj próbek w drum center.Ostrzegam jednak ,że grałem na żywca na tych blachach parę miesięcy i próbki delikatnie przekłamują.

jotaen 

Wysłany: Wto 12 Maj, 2009   

chinka z paiste502, hyba wlasnie 16" ma bardzo przyjemny dzwiek, nie ma mega wielkiej ilosci piachu, cos jak mocneij zapiaszczony crash ;)
Wybrałbym paiste, od serii 502 sa super ;]

tomol012 

Wysłany: Wto 12 Maj, 2009   

Ja nie mogę wiele powiedzieć, ponieważ nie ogrywałem nigdy ani zildjiana, ani ARTów, ale mam crasha 16" i brzmi naprawdę bardzo dobrze :)

yoozeck 

Wysłany: Sob 23 Maj, 2009   

Miałem okazję sprawdzać Crasha 16" z serii 502. Podobało mi się to brzmienie, niedługo będę mógł wypowiedzieć się też o 18-calowym Crashu z tej serii. Jak już będę miał - napiszę.

yoozeck 

Wysłany: Czw 28 Maj, 2009   

No dobra, powiem krótko. Pierwsze wrażenie - jestem zadowolony ;)

Perkusja Online - Forum Perkusyjne Strona Główna » Sprzęt » Co lepsze? » paiste 502 vs alchemy art vs zildjian ZBT