Wysłany: Czw 03 Gru, 2009 Podwójną stope czy blacha?
Witam !!
Mam mały dylemat... Mam dość skromny zestaw : tani BaseX, splasha (K2 Traditional 12"(taki w kropy )) , blachy do hi-hatu (K2 Traditional 14" ( też w kropy a co )) i jeden wolny statyw. I pytanie brzmi czy kupić se blachę czy podwójną stopę??
Ostatnio zmieniony przez MetalowyRozXD Czw 03 Gru, 2009, w całości zmieniany 2 razy
No wiesz. Fajna sprawa fajną sprawą, ale ride się przydaje. I jakich crashyk by się przydał. Skoro masz tylko hh i spasha to dla mnie dziwne rozwiązanie jak na początek.
a moim zdaniem podwojna stopka to fajna sprawa, warto miec tyle ze porzadna a nie za 300zl.
Ja nie mówię, że to nie jest fajna sprawa, bo jest. Ale kiedy nie masz blach i zaczynasz grać, to zajmij się podstawami, a nie grą na twinie, bo wtedy niczego się dobrze nie nauczysz. Bierz blaszencje. Jeśli masz problem z wyborem blachy, to szukaj na forum, a jak nie znajdziesz, to zakładaj posta. Z chęcią pomożemy:)
rownie dobrze mozna cwiczyc podzialy na samym hacie.
splash 12'' brzmi jak taki maly crash wiec do akcentow sie zda.
nad twinem mozna myslec jak ma sie wieksza kwote niz 400zl inaczej pozostaje blaszka.
no kurde - gra na twine to podstawa podstaw - i bez dyskusji
nikt nie kaze na twinie grac tylko jedynek w tempie 666
o:P
patrz virdżil donati
- do nauki podzialow i kontroli trakcji i balansu wystarczy stopa za "5zl" - czyli ( np nie axis za 2500-3000 ) tylko ( twin - 400-500zl ) - pomijajac cuda typu dimavery ...
a jak komus sie nie chce cwiczyc itp itd to se kupuje axisa ( tak jak ja ) i stara sie siebie oszukac ze gra slabo bo ma slaby sprzet a potem okazuje sie ze na axisie sie umie tyle samo co na polmuzie i trzeba wrocic do poczatku ( ale juz na axisie )
( a - no bo wcale nie gram szybcie / lepiej / czy cos tam bo mam axisa - poprostu sie nogi mniej mecza - ale to sprawa kondycyjna nie zwiazana z muzyka )
no to bylo tytulem wstepu a teraz:
- kup twina - uzywka na allego np yamaha dfp 7xx/8xx w miare wygladajaca i juz ( mam taka 10 letnia i jeszcze dziala jako rezerwa )
blachy sie szybko koncza - stopy nie
( dlatego przestalem kupowac topowe super blachy bo ile bym na nie nie wydal to po 2-3 latach ida na smietnik )
sorki musialem sie troche wyzalic
pozdro!
Wysłany: Pią 04 Gru, 2009
imo twin, na zestawie mozna sie uczyc na samym hacie, dobrze bedzie jak od poczatku zaczniesz ogarniac podstawy na twinie...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
podwojna stopa jest jedna z tych rzeczy, ktorych nigdy nie bede potrzebowal )))
Ja mam ciągle nadzieję, że u mnie też tak będzie i póki co takiego założenia się trzymam.
Najpierw ride, potem crash... i drugi, a co!
potem stopa:P
Ja jak myślałem o podwójnej, to stwierdziłem, że lepiej pojedyncze DW:P
_________________ hi-hat to tętno, stopa to serce.
Wysłany: Sro 30 Gru, 2009
ej ej chlopaki...spokojnie, kazdy ma swoja opinie i bez wycieczek osobistych mi tu, jak cos to na pw czy gg mozecie sobie pouzywac...
_________________ Masz pytanie odnośnie forum? Jakieś pytania techniczne? Moze coś ciekawego do dodania na forum? Napisz na gg/pw/mail. Czekam na wiadomości w każdej sprawie!
aj tam nie ma o czym gadać nawet..pozostaje przy swojej opinii ze blaszkę i buziaczek dla Lisu ;*
_________________ Czy wiesz, że 99% userów czyta ten post z ręką na myszce? Nie zdejmuj ręki, już na to za późno.
Bratian [Usunięty]
Ja mam taki sam problem. Mam basowy, 2 tomy, floor, hihat, crash, werbel i tron... Niby firma Fame ale jednak troche 'nonamowe'. Nie wiem czy kupić ride czy twiny. Wolałbym twiny bo gram metal (no oczyw. moim marzeniem jest symphonic black ) ale jak patrze ile piosenek używa ride... HELP!
przeciez na crashu mozesz jechac na kopulce...jaki problem?